ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

LG AegeanBall Festival: Η γιορτή του αθλητισμού που έγινε θεσμός

LG AegeanBall Festival: Η γιορτή του αθλητισμού που έγινε θεσμός

Σε έναν σημαντικό θεσμό για τα αθλητικά δεδομένα της χώρας μας εξελίσσεται το LG AegeanBall Festival, το μεγαλύτερο ανοιχτό τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στη Σύρο, για τρίτη συνεχομένη χρονιά.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή διοργάνωση, οικοδεσπότης της οποίας ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης, ο διεθνής αθλητής που μεγάλωσε στη Σύρο και είναι ουσιαστικά ο εμπνευστής της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας. Το ιδιαίτερο για τα αθλητικά χρονικά της χώρας μας event είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά εκατοντάδες θεατές που βρέθηκαν στο κυκλαδίτικο νησί, από τις 4 έως και τις 9 Ιουλίου, και είδαν από κοντά τους «LG Αθλητές του Αύριο».

Αρκεί να λάβει κάποιος υπόψη του τον αριθμό των συμμετοχών και φυσικά, τη δυναμική των αθλητών που έλαβαν μέρος στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, προκειμένου να αντιληφθεί τη σημασία του τουρνουά για τα δεδομένα της χώρας.

lg2


Nikola
Kalinic, Δημήτρης Μαυροειδής, Γιώργος Πρίντεζης, Γιάννης Αθηναίου, Αλέξης Κυρίτσης, Ανδρέας Χριστοδούλου

Πιο αναλυτικά, στη διοργάνωση έδωσαν το «παρών» σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού και ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Thomas Heurtel, ο Tornike Shengelia, ο Nicola Kalinic και η Κατερίνα Χαλικία, ενώ στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά 96 ομάδες (μαζί με αυτές των χορηγών και των VIP έφτασαν τις 105) και απαρτίζονταν από αθλητές ηλικίας 10 έως 50 ετών!

Χρυσός Χορηγός Ονομασίας του μεγαλύτερου ανοιχτού τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στην Ελλάδα ήταν, φυσικά, η LG Electronics (LG), ένας παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας και καινοτομίας, που στηρίζει πρωτοβουλίες με αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα και η οποία βρέθηκε στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού. Αξίζει απλώς να αναφερθεί πως στους χώρους όπου πραγματοποιούνταν το τουρνουά υπήρχαν LG Video Walls στα οποία προβάλλονταν τα καλύτερα στιγμιότυπα των αγώνων και οι μοναδικές ομορφιές του νησιού.

lg3


T
ζώρτζια Σταυροπούλου, Nikola Kalinic, Κατερίνα Χαλικιά, Γιάννης Μπουρούσης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Πετρ Ματεγιόφσκι

Πρίντεζης και Λαρετζάκης συναντούν τους LG Αθλητές του Αύριο

Οι δράσεις που έλαβαν χώρα στο νησί τις έξι μέρες που διήρκεσε το LG AegeanBall Festival ήταν πολλές και ενθουσίασαν κοινό και αθλητές, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι να παίρνει κάποιες νέες πρωτοβουλίες και κυρίως, να στέλνει στους νέους ανθρώπους μηνύματα που σχετίζονται με την αξία του αθλητισμού. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «LG Αθλητές του Αύριο», οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν με τον οικοδεσπότη Γιώργο Πρίντεζη και τον Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα Γιαννούλη Λαρεντζάκη, οι οποίοι μίλησαν μαζί τους για τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή και τους έδωσαν συμβουλές για το πώς θα ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

«Η επιτυχία του LG AegeanBall Festival είναι αποτέλεσμα ομαδικής συνεργασίας και απίστευτου αποθέματος θετικής ενέργειας. Στόχος μας είναι να περάσουν όλοι όμορφα μέσω του αθλητισμού, να ευχαριστηθούν το μπάσκετ, και να απολαύσουν ένα όμορφο τουρνουά», ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Σύρο ο Γιώργος Πρίντεζης και αφού εξέφρασε τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή του για την πρωτοφανή προσέλευση του κόσμου και για την εγκάρδια συμμετοχή των προσκεκλημένων στο μέρος όπου μεγάλωσε, ευχαρίστησε θερμά την LG Hellas «η οποία πίστεψε και υποστήριξε από την αρχή το όραμά μου και την κοινωνική, ανθρώπινη και αθλητική του διάσταση».

lg4


Θοδωρής Παπαλουκάς, Γιώργος Βασιλειάδης, Κώστας Παπανικολάου,
Tornike Shengelia, Τζώρτζια Σταυροπούλου, Εβίνα Μάλτση, Γιώργος Πρίντεζης, Ανδρέας Χριστοδούλου

Για μια πραγματική γιορτή του αθλητικού ιδεώδους και της αξίας της συμμετοχής μίλησε από την πλευρά της και η Corporate & Business Units Marketing Manager, LG Electronics Hellas, κυρία Τζώρτζια Σταυροπούλου, η οποία υπογράμμισε μάλιστα το πόσοι περήφανη νιώθει για το γεγονός ότι η εταιρεία της στήριξε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το LG Aegean Ball Festival.

lg5


Κώστας Παπανικολάου, Θοδωρής Παπαλουκάς,
Thomas Heurtel, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιώργος Πρίντεζης, Αλέξης Κυρίτσης

«Είναι μια διοργάνωση που μας επιτρέπει να αναδείξουμε τις αξίες του αθλητισμού και τον κοινωνικό χαρακτήρα της εταιρίας. Μέσω της φετινής συνεργασίας καταφέραμε να ενισχύσουμε το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “LG Αθλητές του Αύριο” προσφέροντας δωρεάν τη συμμετοχή στους νέους της κατηγορίας U19, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να ζήσουν αυτήν την εμπειρία και να γνωρίσουν και να μιλήσουν με τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Γιαννούλη Λαρετζάκη», ανέφερε, εκφράζοντας τα θερμά της συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία, όπως τον οικοδεσπότη Γιώργο Πρίντεζη, τη διοργανώτρια εταιρεία Progame και τον Δήμο Σύρου.

lg6


Ναυσικά Σταυρίδου, Κατερίνα Σπαθάρου, Γιώργος Πρίντεζης

Το σίγουρο είναι πως αναμένουμε με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό το επόμενο LG AegeanBall Festival, την ξεχωριστή αυτή διοργάνωση που έδωσε και φέτος την ευκαιρία στους νέους που αγαπούν τον αθλητισμό να ζήσουν μια ιδιαίτερη μπασκετική εμπειρία και κυρίως, να έρθουν κοντά και να μιλήσουν με σπουδαίους αθλητές που γνωρίζουν -και αναγνωρίζουν- την αξία του αθλητισμού και τη σημασία του για τον άνθρωπο.