ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι eco - εργαζόμενοι στη Bosch σε ρόλο ελαιοπαραγωγού

Οι eco - εργαζόμενοι στη Bosch σε ρόλο ελαιοπαραγωγού
CNN Greece

Ας φτιάξουμε ένα υποθετικό σενάριο, φανταστείτε να χτύπαγε η πόρτα του γραφείου σας, να έμπαινε το αφεντικό μέσα και να σας έλεγε «Βγάλε το κοστούμι σου, βάλε γαλότσες, πάρε μια τσουγκράνα και πάμε για μάζεμα ελιών, στον κήπο της εταιρίας»...


Μπορεί να μοιάζει με φανταστικό σενάριο κι όμως η Bosch το έκανε πραγματικότητα και μάλιστα για καλό σκοπό.
Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της Bosch, με τζιν και αθλητικά, φόρεσαν το μεγαλύτερο χαμόγελό τους και επιδόθηκαν στην συλλογή ελιάς, όχι σε κάποιο χωριό... αλλά στο Κορωπί.

Οι εργαζόμενοι μπορεί να μην γνώριζαν, ίσως οι περισσότεροι, το «άθλημα» όμως φάνηκαν να χαρούμενοι με αυτό που θα ακολουθούσε.

Ακολούθησα την πρώτη 9μελή ομάδα, η οποία κουβαλούσε τα ελιόπανα, πήγε κάτω από μια ελιά και μετά από μια ατυχή προσπάθεια, που βέβαια δεν τους πτόησε, τοποθέτησαν με γέλια και πειράγματα τα ελιόπανα και ξεκίνησαν το... «χτένισμα» της ελιάς.

Στην αρχή μουδιασμένοι καθώς, είναι λογικό, ήταν η πρώτη επαφή όμως λίγο αργότερα με πλησιάζει η Ράνια και με παροτρύνει να δοκιμάσω κι εγώ, «έτσι για την εμπειρία! Είναι μοναδική εκτόνωση» όπως είπε γελώντας, ψάχνοντας παράλληλα να μου βρει κλαδί για να συμβάλω κι εγώ.

Στόχος τους ήταν να μαζευτούν οι ελιές από τα, παραφορτωμένα, δένδρα και να βγάλουν το... λάδι το οποίο θα μοιραστεί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, το δυναμικό της εταιρίας επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε όσους, λόγω οικονομικής κρίσης, έχουν ανάγκη, συνέλλεξαν ρούχα αλλά και τρόφιμα τα οποία μαζί με το λάδι θα πάνε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Κρωπίας.

Τους εργαζόμενους της εταιρίας, καθοδήγησαν ειδικοί οι οποίοι με τις συμβουλές τους έκαναν την συγκομιδή, ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Το μάζεμα των ελιών από την εταιρία δεν θα τελειώσει σήμερα αλλά θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες από το συνεργείο και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο ελαιοτριβείο του Δήμου Παιανίας, και το οποίο θα δεν ζητήσει καμία προμήθεια.

Όπως είπαν στο CNN Greece, οι εργαζόμενοι της Bosch είναι ιδιαίτερη χαρά γι αυτούς να αναλαμβάνει μια τέτοια πρωτοβουλία η εταιρία και μάλιστα να συμβάλουν κι αυτοί οι ίδιοι σε κάτι που θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας σε αυτούς τους καιρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ