ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα digital εργαλεία που ήρθαν για να αναβαθμίσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις

Τα digital εργαλεία που ήρθαν για να αναβαθμίσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εν έτει 2018 η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε βαθμό που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, ασκώντας άμεση επίδραση στην προσωπική και κυρίως την επαγγελματική μας ζωή.

Η χρήση της τεχνολογίας στην Ελλάδα του σήμερα έχει διευρύνει τους ορίζοντές μας και το πεδίο των δυνατοτήτων μας, και το γεγονός αυτό μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό στις μέρες μας. Πολλές είναι οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες βασίστηκαν σε «έξυπνες» και Smart Business λύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν και να αναβαθμιστούν και τελικά, τα κατάφεραν.

Με την τόνωση του ανταγωνισμού και φυσικά, την αποτελεσματικότητα να αποτελούν πλέον ζητούμενα για τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα της κρίσης, σίγουρα αξίζει να εστιάσουμε στα digital εργαλεία που, όπως όλα δείχνουν, ήρθαν για να ενισχύσουν το ελληνικό επιχειρείν σε πολλούς τομείς και επίπεδα. Οι καινοτόμες, τεχνολογικά εξελιγμένες και προσαρμοσμένες στα σύγχρονα δεδομένα λύσεις, έχουν βοηθήσει ήδη πολλούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες να περάσουν στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και σίγουρα αξίζει να μπουν στο «μικροσκόπιό» μας.

α

Μια digital marketing λύση για συνεχή επικοινωνία με τους πελάτες

Το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένας όρος που μπήκε στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια -αν και στην Ελλάδα έφτασε με μια σχετικά μικρή καθυστέρηση. Σήμερα, το digital marketing αποτελεί μια πολύτιμη και απαραίτητη επιλογή για κάθε επιχείρηση, που θέλει να αναπτυχθεί και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες, κάτι το οποίο συνδέεται αναμφίβολα με την «έκρηξη» που έχει σημειωθεί, όσον αφορά στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι σήμερα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας μια πολύτιμη υπηρεσία μάρκετινγκ που μπορεί να μετατρέψει εύκολα έναν επιχειρηματία -και δη μικρομεσαίο- σε digital marketer. Με λίγα λόγια, να τον βοηθήσει να δημιουργήσει μόνος του τη δική του ψηφιακή στρατηγική ώστε αυξήσει την πελατειακή βάση της επιχείρησής του και τις πωλήσεις της. Η υπηρεσία Vodafone WiFi Marketing βοηθά τον επιχειρηματία να πραγματοποιήσει εύκολα και οικονομικά στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες και παράλληλα, να αυξήσει το engagement του με τους διαδικτυακούς του ακόλουθους στις διάφορες social media πλατφόρμες, προσφέροντας μάλιστα δωρεάν Wi-Fi στους επισκέπτες της επιχείρησης.

Ένα σύγχρονο εργαλείο για ισχυρή on-line παρουσία

Ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης στις μέρες μας είναι άκρως σημαντικός και αυτός είναι ο λόγος που το δεύτερο εργαλείο το οποίο ξεχωρίσαμε σχετίζεται με τη δυνατή διαδικτυακή παρουσία. Πρόκειται για μια νέα Vodafone Business Online υπηρεσία στην οποία στρέφονται όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα μας, οι οποίες θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στα social media και την ίδια ώρα να ενισχύσουν την αναγνωσιμότητα της εταιρείας και τις πωλήσεις τους. Το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, αν αναλογιστεί κάποιος το ότι η πλειονότητα των καταναλωτών στις μέρες μας κάνουν την έρευνα αγοράς ή τις αγορές τους μέσω Διαδικτύου.

Η εν λόγω υπηρεσία, λοιπόν, δίνει τους επιχειρηματίες μια σειρά από επιλογές: Από το να δημιουργήσουν εύκολα μια ιστοσελίδα μέχρι να κατοχυρώσουν το δικό τους domain και δωρεάν email. Πρόκειται για βήματα που φαντάζουν απλά για κάποιους αλλά για πολλές μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, δεν είναι αποτελούν εύκολη υπόθεση. Το αντίστοιχο digital εργαλείο, λοιπόν, βοηθά τις επιχειρήσεις αυτές να κάνουν εύκολα και οικονομικά το δικό τους βήμα στην ψηφιακή εποχή και παράλληλα, τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν αμεσότερη πρόσβαση σε πελάτες στην παγκόσμια αγορά.

Οι ψηφιακοί αισθητήρες που διασφαλίζουν την απόλυτη ποιότητα

Τέλος, ένα ακόμη ψηφιακό εργαλείο που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να γίνει μέρος πολλών ελληνικών εταιρειών και καταστημάτων -μικρών και μεγάλων- σχετίζεται με τη δυνατότητα που έχει ο κάθε επιχειρηματίας να διασφαλίζει την άριστη ποιότητα των προϊόντων του και την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής του, όπου και αν βρίσκεται. Αφορά στην υπηρεσία Vodafone Cooler Control που πολλά ελληνικά εστιατόρια και όχι μόνο χρησιμοποιούν ήδη καθώς τους επιτρέπει να αποφεύγουν πολλά περιττά έξοδα.

Το κομμάτι του ελέγχου των προϊόντων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια επιχείρηση που θέλει να ξεχωρίσει -πόσω μάλλον αν διαθέτει ψυγεία ή καταψύκτες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, λοιπόν, χρησιμοποιεί ειδικούς αισθητήρες για να επιτρέπει στον επιχειρηματία να έχει άμεση πληροφόρηση για τα προϊόντα του και φυσικά, την ασφάλειά τους.

Η ψηφιακή επανάσταση έχει έρθει και στην Ελλάδα και σίγουρα είναι προς το συμφέρον της κάθε επιχείρησης να γίνει άμεσα μέρος της και να αναζητήσει τα πλέον σύγχρονα και αξιόπιστα εργαλεία και τις τεχνολογικά εξελιγμένες λύσεις που θα τη βοηθήσουν να αναπτυχθεί και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. Αυτός είναι, άλλωστε, ο λόγος που το Vodafone Smart Business έφερε στη χώρα μας τα digital εργαλεία που κάθε μικρή επιχείρηση χρειάζεται σήμερα.