Οι πιο σύγχρονες σπουδές ΜΜΕ είναι στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Το τοπίο της Δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ έχει αλλάξει ριζικά και χωρίς επιστροφή. Η digital ενημέρωση, ψυχαγωγία και η επικοινωνία έχουν αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των Media κι έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από τον σύγχρονο επαγγελματία, που ξεκινά τις σπουδές του σήμερα. 

Η τηλεόραση τείνει να γίνει μια συσκευή monitor που προβάλλει θεματικό περιεχόμενο, το ραδιόφωνο αργά ή γρήγορα από τα FM κι εσχάτως το DAB θα καταλήξει αποκλειστικά στο web περιβάλλον και οι Ψηφιακές Εκδόσεις αντικαθιστούν ήδη ή συνοδεύουν τα Έντυπα.

Οι μελλοντικοί επαγγελματίες των ΜΜΕ μπορεί να σπουδάσουν στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360Δημοσιογραφία , Αθλητική Δημοσιογραφία και Ραδιοφωνική Παραγωγή μαθαίνοντας να μεταφέρουν την είδηση, την άποψη αλλά και να δημιουργούν περιεχόμενο για τα ψηφιακά μέσα. Επίσης μπορούν να σπουδάσουν Σκηνοθεσία, Εικονοληψία και Μοντάζ παρακολουθώντας έναν πλήρη εκπαιδευτικό κύκλο που περιλαμβάνει τόσο το θεωρητικό γνωστικό υπόβαθρο όσο και την Επαγγελματική Κατάρτιση με όρους και συνθήκες της αγοράς του 2018.

Στον Τομέα ΜΜΕ & Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 οι σπουδαστές μπορούν να συμμετέχουν σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών στις παραπάνω ειδικότητες δίπλα σε καθηγητές - επαγγελματίες της αγοράς, που μεταφέρουν τη γνώση και την εμπειρία τους στις αίθουσες θεωρίας και στα σύγχρονα εργαστήρια – studio του Τομέα.

2222

Στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργούν δύο web ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο Delta Music με αποκλειστικά μουσικό περιεχόμενο και το Delta Web Radio που φιλοξενεί τις εκπομπές των σπουδαστών από τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα την Πάτρα και την Καλαμάτα.

Στο πλαίσιο των τηλεοπτικών παραγωγών του Τομέα οισπουδαστές Δημοσιογραφίας συνεργάζονται με τους σπουδαστές Σκηνοθεσίας, Εικονοληψίας, Μοντάζ και Ηχοληψίας δημιουργώντας πρωτότυπο περιεχόμενο ντοκιμαντέρ, εκπομπών magazino, αθλητικών εκπομπών και τηλεοπτικών συνεντεύξεων. Το περιεχόμενο προβάλλεται σε Τηλεοπτικούς Σταθμούς και στο YouTube κανάλι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360. Οι παραγωγές γυρίζονται με Ultra High Definition cameras της Sony και της Blackmagic, ενώ το μοντάζ και η τελική επεξεργασία γίνεται στο τελευταίας τεχνολογίας Post Production εργαστήριο του Τομέα.

333

Οι σύγχρονες Αίθουσες Θεωρίας και Υπολογιστών παρέχουν στους σπουδαστές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα στην Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία, στη δημιουργία Digital Content, στον Δημοσιογραφικό Λόγο, στις Τεχνικές Συνέντευξης και σε όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων ΜΜΕ, ενώ από φέτος έχετε την επιπλέον δυνατότητα συνέχισης στο ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης "Web & Social Journalism"  που λειτουργεί  αποκλειστικά από τον εκπαιδευτικό όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και απευθύνεται σε αποφοίτους σχολών δημοσιογραφίας αλλά κι επαγγελματίες των ΜΜΕ που θέλουν να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ανανεώνοντας κι ενισχύοντας τις γνώσεις και το βιογραφικό τους.

Η ομάδα των καθηγητών του Τομέα ΜΜΕ στελεχώνεται από έμπειρους επαγγελματίες στον χώρο των Media με πολυετή καριέρα στον χώρο και με επικεφαλής τον τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό παραγωγό και Διευθυντή της Σχολής ΜΜΕ & Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Χρήστο Κιούση.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 μέσα από μια διαδρομή 48 χρόνων αναβαθμίζει το θεσμό των ΙΕΚ, προσφέροντας βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας και στον χώρο των Media. Έχει επενδύσει σημαντικά σε επίπεδο εκπαιδευτικού προσωπικού, τεχνικών υποδομών, εγκαταστάσεων και προσφερόμενων ειδικοτήτων, δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους να σπουδάσουν τα πιο περιζήτητα επαγγέλματα στην αγορά εργασίας. Οι 12 τομείς σπουδών που λειτουργούν, καλύπτουν όλο το φάσμα των σύγχρονων επαγγελμάτων.

4444

Οι σπουδαστές έχουν επίσης το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσετε Postgraduate Diploma – Επιπέδου 7 από το διεθνή φορέα Πιστοποιήσεων LRN, κάνοντας level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές σας στην Ελλάδα και την ΕΕ.

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 λειτουργεί πρωτοποριακά από το 1996 παρέχοντας σε σπουδαστές και απόφοιτους ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα, που αφορούν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσα από συγκεκριμένα εργαλεία, αλλά και συνεχή υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς λειτουργίας του το Γραφείο Σταδιοδρομίας έχει αναπτύξει ισχυρές συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, για την άμεση απορρόφηση των σπουδαστών και αποφοίτων όλων των κλάδων.

Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός, που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!