Γιατί να επιλέξεις το Deree για τις σπουδές σου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιατί να επιλέξεις το Deree για τις σπουδές σου

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες μελέτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε εξωτερικό επισημαίνουν τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Μέσα από ολοκληρωμένα και ποιοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να κάνει το πρώτο, και αναμφίβολα αποφασιστικό, βήμα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ή να ακολουθήσει μια νέα πορεία στην καριέρα του.

Το ζήτημα είναι, βέβαια, πως με βάση νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα τού σήμερα, λίγοι είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι πληρούν ουσιαστικά τα κριτήρια και έχουν τα κατάλληλα προσόντα για να καλύψουν τις πλέον σύγχρονες ανάγκες της αγοράς. Το μέλλον της εργασίας αλλάζει μπροστά στα μάτια μας λόγω της ψηφιακής τεχνολογίας και των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί σε πολλούς τομείς. Πώς μπορεί, λοιπόν, κάποιος να προετοιμαστεί καταλλήλως για την αγορά εργασίας, να αποκτήσει τα εφόδια που θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις εκάστοτε προκλήσεις και την ίδια ώρα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικός;

Ένα σίγουρο βήμαπρος το μέλλον

Στην αναζήτηση των πλέον σύγχρονων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα σήμερα ξεχωρίσαμε το Deree – The American College of Greece. Υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι καθιστούν το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έναν από τους πιο δυναμικούς και σημαντικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στη χώρα και ο πιο αξιοσημείωτος είναι το γεγονός ότι επιτρέπει σε όλους όσοι φοιτούν σε αυτό να κάνουν ένα μεγάλο και σίγουρο βήμα προς το μέλλον.

Το στοιχείο αυτό σχετίζεται αφενός με τα προγράμματα που προσφέρει και τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας ενώ παράλληλα καλύπτουν τις απαιτήσεις των νέων που θέλουν να διευρύνουν το πεδίο των γνώσεών τους και, φυσικά, να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει μια μακρά ιστορία 143 ετών καθώς και το ότι οι σπουδαστές του αποφοιτούν από αυτό με ένα αμερικανικό και ένα βρετανικό πτυχίο στα χέρια, σίγουρα εξηγούν το γιατί τα προγράμματά του είναι τόσο δημοφιλή.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λοιπόν, το γεγονός ότι το Deree ανά τακτά διαστήματα δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να επισκεφτούν το ομολογουμένως εντυπωσιακό και σύγχρονο campus της Αγίας Παρασκευής και να ανακαλύψουν από κοντά τις κορυφαίες υπηρεσίες και τα προγράμματα που προσφέρει. Φέτος, το Discover Deree Day –η καθιερωμένη ημερίδα γνωριμίας για τους υποψήφιους φοιτητές και τους γονείς τους– θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή για να την παρακολουθήσουν, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στους χώρους του Κολλεγίου, να μιλήσουν με φοιτητές, καθηγητές και στελέχη του Deree, καθώς και να παρακολουθήσουν από κοντά ένα μάθημα της επιλογής τους, από Περιβαλλοντική Επιστήμη και Χρηματοοικονομικά μέχρι Ναυτιλιακά και Θέατρο.

Ταπρογράμματα που κάνουν τη διαφορά

Ποια είναι, λοιπόν, τα προγράμματα που ο σημαντικός εκπαιδευτικός οργανισμός προσφέρει και τι ευκαιρίες δίνει σε εκείνους που το επιλέγουν; Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διαθέτει ένα σύνολο από ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και καινοτόμα προγράμματα –26 ειδικότητες (majors) καθώς και 44 υποειδικότητες (minors)– τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Τα σημεία, ωστόσο, στα οποία πολλοί εστιάζουν δεν αφορούν μόνο στα προγράμματα, αλλά ακόμα περισσότερο στις ευκαιρίες, τις παροχές και τις διευκολύνσεις που το Deree προσφέρει. Μία από τις ξεχωριστές αυτές ευκαιρίες –που αποδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρη σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει μέρα με τη μέρα–αποτελεί το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες των φοιτητών των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημίων αφού τους επιτρέπει να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο, είτε για μία υποειδίκευση. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να αποκτήσουν μέσα σε λίγα μόλις χρόνια δύο πτυχία και να ξεκινήσουν δυναμικά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στα πλεονεκτήματα των σπουδών στο Deree περιλαμβάνονται, επίσης, οι δυνατότητες για σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, η πρακτική άσκηση σε κορυφαίες εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό και φυσικά, το πρόγραμμα υποτροφιών και oικονομικής στήριξης του Deree που επιτρέπει σε νέους και νέες να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου ανεξάρτητα από τους πόρους τους. Τα παραπάνω στοιχεία κάνουν αναμφίβολα τη διαφορά στις μέρες μας και δείχνουν πού αξίζει να εστιάσει ο σύγχρονος νέος ο οποίος στοχεύει σε σπουδές με μέλλον και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.