ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Σχολή Αγροτικής Κατάρτισης

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Σχολή Αγροτικής Κατάρτισης

Οι αγροτικές σπουδές οδηγούν σε ένα επάγγελμα με μέλλον!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά προσφέρει σπουδές στην αγροτική κατάρτιση!

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 διαθέτει για τις ανάγκες των μαθημάτων Πρότυπο Αγρόκτημα με εγκατάσταση θερμοκηπίου, αυτόνομο σύστημα άρδευσης, αμπελώνα και όλες τις επιμέρους σπορές που απαιτούνται για τις ανάγκες των μαθημάτων.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει δομηθεί λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες του κλάδου των αγροτικών εργασιών και διδάσκεται από εκπαιδευτές με επιστημονικές γνώσεις και πολυετή εμπειρία.

Σπούδασε τώρα και εσύ στη μοναδική σχολή με σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικεύσου στους τομείς γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, οινολογίας & αμπελουργίας, συντήρησης αγροτικών μηχανημάτων, βιολογικής γεωργίας, τυροκομίας, μελισσοκομίας και θερμοκηπίων!

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Bee Cultivation 2

Oι ειδικότητες της Αγροτικής Κατάρτισης

  • Το ολοκληρωμένο σύστημα εκπαίδευσης του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 περιλαμβάνει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα τόσο συμβατικές όσο και υδροπονικές καλλιέργειες, οι οποίες αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας στο χώρο των θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων. Η διαρκής ανοδική τάση του κλάδου έχει δημιουργήσει την ανάγκη για ολοένα και περισσότερους εξειδικευμένους επαγγελματίες. Οι απόφοιτοι τεχνικοί θερμοκηπίων διαθέτουν μεγάλες προοπτικές στον χώρο της γεωργίας.
  • Ο απόφοιτος διαχειριστής γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχει τη δυνατότητα να εκπαιδευτεί πάνω σε σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης τόσο μιας κτηνοτροφικής μονάδας όσο και μιας γεωργικής καλλιέργειας. Επιπλέον, θα έχει την ευκαιρία να μάθει να οργανώνει τα στάδια της παραγωγής του, αλλά και την τυποποίηση, προώθηση και πώληση των προϊόντων που παράγει η μονάδα που εργάζεται/ διαχειρίζεται.
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Cheese 1
  • Ο τεχνικός συντήρησης και επισκευής γεωργικών μηχανημάτων μέσα από εμπιστοσύνη, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό αναλαμβάνει την επισκευή και συντήρηση όλων των γεωργικών ελκυστήρων που είναι απαραίτητα για την καλλιέργεια μιας αγροτικής έκτασης. Οι απόφοιτοι της ειδικότητας έχουν διευρυμένο γνωστικό πεδίο και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν με αξιώσεις μία επιτυχημένη πορεία στην αγορά εργασίας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε επαγγελματικό συνεργείο γεωργικών μηχανημάτων - μέσω της αποκλειστικής συνεργασίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 με την εταιρεία Εσκιάδης – Μπαλοδήμος - και παράλληλα μαθαίνεις για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη συμπεριφορά των μηχανημάτων στο αγρόκτημα.
  • Σήμερα ο τεχνικός αμπελουργός είναι ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα, περιζήτητα και υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Οι απόφοιτοι του κλάδου έχουν μεγάλες προοπτικές εξέλιξης και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση. Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 περιλαμβάνει εξειδίκευση στις σύγχρονες τεχνικές marketing, συσκευασίας και προώθησης των προϊόντων του αμπελώνα. Οι σπουδαστές πραγματοποιούν συνεχείς επισκέψεις σε μεγάλα οινοποιία της περιοχής, όπως το κτήμα Γεροβασιλείου και το οινοποιείο Κεχρή, με στόχο την απόκτηση εμπειριών στις πραγματικές συνθήκες εργασίας.
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Cheese 2
  • Ο τεχνικός γαλακτοκομίας - τυροκομίας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, με αναγνωρισμένη αξία στον χώρο και με σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την επεξεργασία γάλακτος και την παραγωγή τυροκομικών προϊόντων. Εκπαίδευση στο μοναδικό εργαστήριο/τυροκομείο του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, σε αποκλειστική συνεργασία με την εταιρία Belcomilk η οποία έχει δημιουργήσει το μοναδικό στην Ελλάδα πλήρες καθετοποιημένο τυροκομείο, τοποθετημένο σε ΒΟΧ (container) και καλύπτει πλήρως την παραγωγή μικρών και μεσαίων κτηνοτροφικών μονάδων.
  • Ο τεχνικός οικολογικής και βιολογικής καλλιέργειας έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο επαγγελματία, αναγνωρισμένο στον χώρο και με μεγάλη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο απόφοιτος έχει την ευκαιρία να αποκτήσει όλες τις εξειδικευμένες γνώσεις για την παραγωγή ποιοτικών βιολογικών προϊόντων. Ο σπουδαστής θα έχει παράλληλα εκπαιδευτεί στις σύγχρονες τεχνικές του marketing και της προώθησης, οι οποίες οδηγούν με επιτυχία τα βιολογικά προϊόντα στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.
  • Το μέλι αποτελεί ένα από τα πλέον παραδοσιακά και περιζήτητα προϊόντα της χώρας μας. Αυτό το σκεπτικό έχει οδηγήσει πολλούς νέους στη μελισσοκομία. Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές και εξειδικεύεται σε σύγχρονες μεθόδους, με στόχο να μάθει για τα μελισσοκομικά φυτά και τη βιολογία τους, τη διατροφική συμπεριφορά των διατρεφόμενων ειδών. Μελετάει σε συνεργασία με έμπειρους τους τεχνολόγους τροφίμων και αναγνωρισμένους pastry chef του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 τη δημιουργία νέων προϊόντων με βάση το μέλι για άνοιγμα σε νέες προσοδοφόρες αγορές.
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Bee Cultivation 1

Ετήσια προγράμματα μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει κατά αποκλειστικότητα ετήσια προγράμματα επαγγελματιών. Παρέχουν συμπυκνωμένη και εξειδικευμένη γνώση που δεν προσφέρεται συνολικά από κανένα άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Απευθύνονται σε αποφοίτους σχολών και επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό πεδίο και τις επαγγελματικές τους επιλογές.

Το ετήσιο πρόγραμμα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο κλάδο αφορά στην εξής θεματική:

Οι καταρτιζόμενοι έχουν το αποκλειστικό προνόμιο να αποκτήσουν Post Graduate Diploma, Επιπέδου 7, από τον διεθνή φορέα πιστοποιήσεων LRN κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και την ΕΕ.

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Wine 2

Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει τη δυνατότητα στους σπουδαστές του να αποκτήσουν το Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο LRN.

Η Πιστοποίηση LRN, επιπέδου Advanced Professional Diploma - Level 6 Equivalent, είναι αναγνωρισμένη από το Βρετανικό Κανονισμό Επαγγελματικών Προσόντων και εξέτασης OFQUAL

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ο μοναδικός εκπαιδευτικός οργανισμός που διαθέτει οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, το οποίο εξασφαλίζει εγγυημένη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές όλων των ειδικοτήτων. Πρόκειται για το πρώτο ΙΕΚ της χώρας που έδωσε τη δυνατότητα στους αποφοίτους του να έρχονται σε άμεση επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 μέσα από μια διαδρομή 48 χρόνων, θεωρείται πλέον ως το εκπαιδευτικό ίδρυμα που αναβαθμίζει το θεσμό των ΙΕΚ, προσφέροντας βαθιά γνώση, κατάρτιση και εξειδίκευση, αλλά και σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ΔΕΛΤΑ προσφέρει μια συνολική 360 εμπειρία με στόχο τη δημιουργία όχι μόνο έτοιμων επαγγελματιών, αλλά ολοκληρωμένων ανθρώπων! Με περισσότερες από 80 ειδικότητες σε 4 δομές – Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Πάτρα, Καλαμάτα – ο πλήρως ανανεωμένος Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά σπουδαστών!

Μπες τώρα στο iekdelta360.gr και επίλεξε την ειδικότητα που σου ταιριάζει!