ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE: Η τεχνική που προτιμούν οι celebrities

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE: Η τεχνική που προτιμούν οι celebrities

Η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη μιλάει αποκλειστικά στο CNN Greece για την επαναστατική μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUE και την «στροφή» των celebrities προς τη συγκεκριμένη τεχνική. Το όνομα της είναι πλέον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι celebrities εμπιστεύονται τα πολύτιμα μαλλιά τους στα έμπειρα χέρια της. Η Κατερίνα Καλογιάννη είναι ειδική δερματολόγος, με εξειδίκευση στην επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στην δερματοχειρουργική. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο, η οποία ξεπερνά τα 15 έτη και είναι η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που πραγματοποίησε ανάλογη επέμβαση. Έχει λάβει εξειδίκευση σε πρωτοποριακές τεχνικές σε κορυφαία κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών στις ΗΠΑ και το Βέλγιο. Επιπροσθέτως, έχει εργασθεί σε κλινικές αποκατάστασης τριχωτού κεφαλής στην Ατλάντα και στην Κοπεγχάγη.

Γιατί οι Celebrities επιλέγουν την Κατερίνα Καλογιάννη;

Ουκ ολίγοι διάσημοι περνούν την πόρτα της ιατρού προκειμένου να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE. Τι είναι όμως αυτό που τους κάνει να επιλέγουν τη συγκεκριμένη επιστήμονα; Η Κατερίνα Καλογιάννη αποτελεί αυθεντία στη μεταμόσχευση μαλλιών. Είναι αναμφισβήτητα η πιο περιζήτητη χειρουργός αποκατάστασης τριχωτού κεφαλής στη χώρα μας χωρίς ωστόσο η φήμη της να περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα. Πάθος για την τελειότητα, επιμονή στην λεπτομέρεια, εχεμύθεια και διακριτικότητα είναι οι βασικοί πυλώνες που έχουν διαμορφώσει τις αξίες της κλινικής της. Η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη δεν αντιμετωπίζει τους ασθενείς της απλώς ως πελάτες. Ταυτίζεται με τον ασθενή και κατανοεί εις βάθος τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε ατόμου. Χαρίζει πάντα ένα αποτέλεσμα που αντιπροσωπεύει τόσο τον ασθενή και την ιδιοσυγκρασία του, όσο και την επιθυμία για το βέλτιστο αποτέλεσμα που επιζητά η ίδια.

«Η απώλεια μαλλιών καταπονεί το άτομο και το κάνει ιδιαίτερα ευάλωτο» αναφέρει η Δρ. Καλογιάννη. Άλλωστε, είναι η πλέον κατάλληλη να γνωρίζει την ψυχολογία ενός ατόμου που παρατηρεί εμφάνιση αλωπεκίας λαμβάνοντας υπόψιν την πληθώρα των περιπτώσεων που έχει αντιμετωπίσει. Η καταπόνηση, φυσικά, είναι εκθετικά πιο έντονη στους celebrities αφού βρίσκονται συνεχώς στο μικροσκόπιο, κάτω από τα επικριτικά φώτα της δημοσιότητας. Η μεταμόσχευση μαλλιών πέρα από πυκνά και πλούσια μαλλιά, προσφέρει στον άνθρωπο το πιο σημαντικό, την χαμένη του αυτοπεποίθηση. «Να αγαπάς τον εαυτό σου και να θαυμάζεις το είδωλό σου στον καθρέφτη» είναι η προτροπή της ιατρού. Συνεπώς, εν έτη 2018, η μεταμόσχευση μαλλιών δε θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως ένα θέμα ταμπού αλλά ως μοναδικός δρόμος για την ανύψωση του ηθικού σας.

Γιατί οι celebrities επιλέγουν τη μέθοδο FUE;

Πολλοί διάσημοι αστέρες όπως ο Τόμ Χάνς, ο Νίκολας Κέϊτζ, ο Μπέν Άφλεκ και ο Μέλ Γκίμπσον αλλά και πολλοί Έλληνες διάσημοι έχουν προβεί σε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE. Η τεχνική FUE (Follicular Unit Extraction) αφορά τη μεμονωμένη αφαίρεση τριχικών θυλάκων (ένα προς ένα) από την ινιακή (δότρια) περιοχή. Η δότρια περιοχή ανατομικά βρίσκεται στο πίσω και κάτω μέρος της κεφαλής και αποτελεί ζώνη σταθερής τριχοφυΐας.

Τι είναι όμως αυτό που καθιστά την τεχνική FUE πρώτη στις προτιμήσεις των διάσημων; Αρχικά, κατά τη διεξαγωγή της χειρουργικής επέμβασης ο τραυματισμός της περιοχής είναι ελάχιστος έως αμελητέος. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς η αφαίρεση ολόκληρης της τριχοθυλακιακής μονάδας γίνεται με τη βοήθεια μικροσκοπικών οπών, μέγιστης διαμέτρου ενός μόλις χιλιοστού. Το χειρουργείο αν και εκτεταμένου μεγέθους είναι pain-free procedure. Είναι τελείως ανώδυνο τόσο διεγχειρητικά όσο και μετεγχειρητικά και μόνο σπανίως κάποιος παίρνει απλό παυσίπονο στο σπίτι του. Επιπροσθέτως, αποφεύγεται η δημιουργία τομής και συρραφής και συνεπώς δεν καταλείπεται ουλή. Όταν η εξωτερική εμφάνιση αποτελεί ένα από τα βασικά «εργαλεία» της δουλειάς του ατόμου, όπως συμβαίνει στη περίπτωση των celebrities, οι επιπτώσεις μιας επέμβασης κρίνονται υψίστης σημασίας. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι η γρήγορη επάνοδος του ατόμου στις φυσικές του δραστηριότητες. Τέλος, κλείνοντας με τον πιο βασικό παράγοντα, το αισθητικό κομμάτι, ο ασθενής απολαμβάνει απολύτως φυσικό αποτέλεσμα. Πριν τη διεξαγωγή της επέμβασης η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη και το έμπειρο προσωπικό της σχεδιάζουν τα νέα μαλλιά ακολουθώντας τους κανόνες παγκόσμιας προσωπομετρίας. Όπως προαναφέρθηκε, κάθε ασθενής βιώνει εξατομικευμένη μεταχείριση ειδικά διαμορφωμένη ανάλογα με τις επιθυμίες και τα φυσικά του χαρακτηριστικά.

«Το κεφάλι κάθε ασθενούς αντιμετωπίζεται ως ένα έργο τέχνης και η τέλεια μεταμόσχευση είναι υπόθεση υψηλής αισθητικής και ταλέντου» τονίζει η ειδική δερματολόγος Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη. Η πολυετή εμπειρία της σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει η κλινική της δημιουργούν ένα μικρό θαύμα επί της κεφαλής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών και τη μέθοδο FUE συμβουλευτείτε την Δρ. Καλογιάννη. Θα την βρείτε στην υπερσύγχρονη και κομψή κλινική της “Hair & Skin Surgery”, σε ένα χώρο που κάθε άλλο παρά ιατρείο θυμίζει, στην καρδιά του Κολωνακίου.

Στοιχεία επικοινωνίας:

portrait 1a 1024x609

Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη

www.hairsurgery.gr

Σέκερη 6, Κολωνάκι 10674

210 3647787

info@hairsurgery.gr