ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε τρεις άξονες επικεντρώνεται η ανάπτυξη του ομίλου Stoiximan

Σε τρεις άξονες επικεντρώνεται η ανάπτυξη του ομίλου Stoiximan
MOTION TEAM/EUROKINISSI

Η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας στο εξωτερικό, όπως, φυσικά, και αυτή στην ελληνική αγορά, αλλά και η μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης τεχνολογικών λύσεων αποτελούν τους 3 άξονες ανάπτυξης του ομίλου Stoiximan, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του διαδικτυακού στοιχηματισμού.

Όπως ανέφεραν σε χθεσινή παρουσίαση σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης τα στελέχη της εταιρείας, η πρόσφατη συμφωνία για την είσοδο του ΟΠΑΠ στη μετοχική σύνθεση αναμένεται να έχει θετικά αποτελέσματα και για την δύο πλευρές με τον Γιώργο Δασκαλάκη, διευθύνοντα σύμβουλο της Stoiximan να σημειώνει επιπλέον ότι υπήρχαν και άλλες προσφορές από το εξωτερικό αλλά προτιμήθηκε αυτή του ΟΠΑΠ «επειδή θέλαμε να μείνουμε στην Ελλάδα».

Ο κ. Δασκαλάκης τόνισε ότι ΟΠΑΠ και Stoiximan είναι μεν ανταγωνιστές, και θα συνεχίσουν να είναι, όμως «τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργηθεί μία σχέση αμοιβαίου σεβασμού» η οποία, όπως αποδείχθηκε, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει και η συμφωνία συνεργασίας. Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη, το χρονικό σημείο ήταν σωστό και επιπλέον αποτελεί μία ευκαιρία προκειμένου να αποδείξουν οι Έλληνες την αξία τους σε διεθνές επίπεδο,

Η Stoiximan θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και να υλοποιεί το αναπτυξιακό πλάνο της, βασικό κομμάτι του οποίου είναι η επέκταση στο εξωτερικό όπου χρησιμοποιείται το brand Betano.com. Εκτός της Ελλάδα και της Κύπρου, η Stoiximan έχει παρουσία στη Ρουμανία όπου, όπως και στην Ελλάδα, έχει καταφέρει να είναι στην κορυφή μεταξύ των εταιρειών διαδικτυακού στοιχηματισμού, ενώ έχει άδεια για τη δραστηριοποίηση της στις αγορές της Γερμανίας και της Αυστρίας. Επιπλέον, βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης άδειας και για την Πορτογαλία.

Ο κ. Δασκαλάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ανάπτυξης τεχνολογικών λύσεων για το χώρο του gaming (σ.σ. πρόκειται για το αποκαλούμενο gametech) που διαθέτει η Stoiximan, όπου απασχολείται και η πλειοψηφία των 450 εργαζομένων της Stoiximan. Σημειωτέον πως οι νέες προσλήψεις την τελευταία διετία ξεπερνούν τις 500, ενώ οι λύσεις που αναπτύσσονται χρησιμοποιούνται στα sites του ομίλου. Η έμφαση στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων θεωρείται ότι δίνει στην Stoiximan ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Stoiximan είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες, έχοντας φθάσει στο τέλος του 2017 να έχες περισσότερους από 200 χιλιάδες ενεργούς πελάτες στην Ελλάδα και την Κύπρο (με ετήσιο ρυθμό αύξησης 25%), ενώ ο στόχος για τη φετινή χρονιά είναι οι ενεργοί πελάτες του ομίλου σε όλες τις χώρες να ξεπεράσουν τις 300 χιλιάδες.

Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, τα ετήσια ακαθάριστα έσοδα (GGR) για το 2017 έφθασαν στα 136 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα 16 εκατ. ευρώ, ενώ η ετήσια συνεισφορά στο δημόσιο (έμμεσοι και άμεσοι φόροι) ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ρυθμός αύξησης των ακαθάριστων εσόδων ήταν της τάξεως του 45,2% το 2017 και του 85,1% το 2016, ενώ η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ καλά καθώς στους πρώτους 7 μήνες η αύξηση των εσόδων στην Ελλάδα είναι στο +30%, στην Κύπρο στο +28% και στη Ρουμανία στο +82%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ