ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποφασισμένοι να αψηφήσουν τις πιθανότητες

Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποφασισμένοι να αψηφήσουν τις πιθανότητες
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ενδεχομένως πουθενά στο δυτικό κόσμο τα εμπόδια για τους επιχειρηματίες δεν είναι τόσο δύσκολα και πολύπλοκα όπως στην Ελλάδα» τονίζει αφιέρωμα του CNBC για τις νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών καθιστά σχεδόν αδύνατο να αυξήσουν τα τραπεζικά δάνεια, ότι το απαρχαιωμένο νομικό σύστημα καθιστά τις νέες επιχειρήσεις έρμαιο της γραφειοκρατίας και πως απαιτούνται 39 διαφορετικές διαδικασίες μόνο για να καταχωρηθεί μια νέα επιχειρηματική οντότητα, να ηλεκτροδοτηθεί, να λάβει οικοδομική αδεία, κ.α..

Ειδικά για τη φορολογία τονίζεται πως οι επιχειρήσεις πρέπει να προκαταβάλουν ακόμη και το 100% του φόρου, ενώ για τις ασφαλιστικές εισφορές σημειώνει πως είναι τόσο υψηλές που εμποδίζουν τις προσλήψεις, με το μη μισθολογικό κόστος να καλύπτει το 39% του συνολικού μισθού.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, παρά τη ζοφερή προοπτική της Ελλάδας υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός Ελλήνων επιχειρηματιών που είναι αποφασισμένοι να αψηφήσουν τις πιθανότητες και να δημιουργήσουν υψηλής τεχνολογίας επιχειρήσεις που μπορούν να ευδοκιμήσουν, παρέχοντας μια αχτίδα ελπίδας για την ελληνική οικονομία.

«Αυτοί οι πρωτοπόροι είναι πατριώτες. Ως η πιο μορφωμένη γενιά στην ιστορία του έθνους, είναι αποφασισμένοι να αναπτύξουν τις ιδέες τους στο έδαφος τους, ακόμη και αν η Ελλάδα παλεύει με έναν προϋπολογισμό λιτότητας, και ρυθμιστικές αλλαγές που υπονομεύουν την μεσαία τάξη και απειλούν την εθνική της κυριαρχία», σημειώνει το CNBC.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ