ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

O διαγωνισμός που δίνει έως 1 εκατ. δολάρια σε startups κοινωνικής επιχειρηματικότητας

O διαγωνισμός που δίνει έως 1 εκατ. δολάρια σε startups κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες που ασχολούνται με την αποκαλούμενη κοινωνική επιχειρηματικότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο Chivas Venture, μία διεθνή πρωτοβουλία για την αναζήτηση νεοφυών επιχειρήσεων που στοχεύουν στην επίλυση περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων. Οι νικητές έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έως 1 εκατ. δολαρίων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, από το 2014 – την πρώτη χρονιά του διαγωνισμού - έως και σήμερα το Chivas Venture, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του γνωστού whisky Chivas, έχει ενισχύσει κοινωνικές startups κι έχει αλλάξει τις ζωές περισσότερων από 1 εκατ. ανθρώπων σε 40 χώρες από τις 6 ηπείρους. Σημειωτέον πως πρόκειται για την 3η χρονιά που η πρόσκληση περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Φέτος στο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι από 19 χώρες και από τις 6 ηπείρους. Από κάθε χώρα θα αναδειχθεί ένας νικητής, που θα συμμετάσχει στο αποκλειστικό πρόγραμμα «επιτάχυνσης», το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί από το «The Conduit». Πρόκειται για έναν οργανισμό στο Λονδίνο που φιλοξενεί ανθρώπους με πάθος να φέρουν θετική αλλαγή στην κοινωνία και ο οποίος θα δώσει στους φιναλίστ την ευκαιρία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην παρουσίαση.

Μετά το πρόγραμμα «επιτάχυνσης», ο διαμοιρασμός των πρώτων 100.000 δολαρίων της χρηματοδότησης θα τεθεί στην ψήφο του κοινού μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Το Chivas Venture 2019 θα κορυφωθεί στον Παγκόσμιο Τελικό, όπου οι φιναλίστ θα κληθούν να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους διεκδικώντας το υπόλοιπο της χρηματοδότησης του 1 εκατ. δολαρίων

Το 2018, η Change Please ήταν η εταιρεία που εξασφάλισε τη μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση, η οποία ήταν 350.000 δολαρίων. Με αυτό το ποσό, ο ιδρυτής της, Cemal Ezal έχει δημιουργήσει μια ακαδημία που θα ενισχύσει ενεργά την κοινότητα των αστέγων, εκπαιδεύοντας τους ως baristas.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ