ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εξειδικευμένη πλατφόρμα Πολιτιστικού Τουρισμού #Rest@rt στο νησί της Σαντορίνης

Η εξειδικευμένη πλατφόρμα Πολιτιστικού Τουρισμού #Rest@rt στο νησί της Σαντορίνης

Μια ακόμη αξιόλογη πολιτιστική δράση παρουσιάζει η εξειδικευμένη πλατφόρμα Πολιτιστικού Τουρισμού #Rest@rt στο νησί της Σαντορίνης.

Το #Rest@rt Contemporary Art Platform είναι ο επίσημος φορέας παραγωγής πολιτιστικών θεαμάτων που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Σχεδιάζει και διοργανώνει πολιτιστικά δρώμενα για λογαριασμό των επιχειρηματιών του τουρισμού που θέλουν να αξιοποιήσουν τον πολιτισμό ως στοιχείο διαφοροποίησης και να αναβαθμίσουν διανοητικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Στην καινούρια συνεργασία του φορέα με τον όμιλο πολυτελών ξενοδοχείων Canaves Oia, 26 σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί, παρουσιάζουν σε ένα πολύ υψηλών απαιτήσεων κοινό, τα έργα τους υπό την επιμέλεια της ιστορικού Τέχνης Νικολένας Καλαιτζάκη και της εικαστικού Κέλλυς Αθανασιάδου.

Οι καλλιτέχνες

Μαρία Ανδρέου, Άννα Αντάρτη, Μάγδα Αποστόλου, Μάγδα Αστέρη, Βάσω Γιαννακοπούλου, Ελένη Γκινοσάτη, Δικαία Δεσποτάκη, Μιλένα Δημητροκάλη, Γεωργία Κοκκίνη, Βασιλική Κοσκινιώτου, Λίλα Κουφοπούλου, Αναστασία Κωνσταντάκου, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Χριστίνα Λουκίδη, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Μαρία Μπάχα, Βασιλική Μπλούκου, Ελένη Παυλοπούλου, Σπυρίδων Πετράκος, Διονυσία Σεγγούνα, Μαίρη Στεφάνου, Αστέριος Τόρης, Γεωργία Τρούλη, Νίκος Τσαρουχάς και Δήμητρα Φακάρου, δημιούργησαν έργα αφαιρετικά για να συμμετέχουν στην έκθεση Abstraction and Gesture που θα διαρκέσει έως τα τέλη Οκτώβρη.

Η συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζεται στο νεοσύστατο ξενοδοχείο Canaves Oia Epitome στη βόρεια πλευρά της Οίας και είναι μια εικαστική παρέμβαση στις 24 σουίτες καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους του καταλύματος με σημείο αναφοράς τη χειρονομιακή ζωγραφική.

Η συνεργασία με το #Rest@rt στοχεύει στην καθιέρωση ταυτότητας διανόησης για το νέο υπερπολυτελές κατάλυμα του ομίλου που αποτελεί την επιτομή της αισθητικής και των υψηλών υπηρεσιών διαμονής. Κάθε σουίτα φιλοξενεί αυθεντικούς πίνακες των διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών σε διάλογο με τον αρχιτεκτονικό της σχεδιασμό, με σκοπό την προβολή του εγχώριου εικαστικού δυναμικού στους εκλεκτούς διεθνείς επισκέπτες του συγκροτήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ