ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δ. Δάφνης: η Cosmos Business Systems έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον

Δ. Δάφνης: η Cosmos Business Systems έχει στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον

Με 30 χρόνια παρουσίας, η Cosmos Business Systems είναι μία από τις «παλαιότερες» εταιρείες στην ελληνική αγορά πληροφορικής

Η εταιρεία, όπως εξηγεί στα Business Stories του CNN Greece, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cosmos Business Systems, Δημήτρης Δάφνης παρέχει μία ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων και υπηρεσιών από το χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής απευθυνόμενη σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Έχοντας υλοποιήσει πάνω από 1000 έργα πληροφορικής, η Cosmos Business Systems θεωρείται από τους βασικούς «παίκτες» της αγοράς, ενώ σταδιακά επεκτείνεται και στο εξωτερικό, έχοντας παρουσία ήδη στην Κύπρο και πελάτες που δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Δάφνη, παρά το δυσμενές περιβάλλον, οι ελληνικές επιχειρήσεις ψηφιακών τεχνολογιών μπορούν να ανταγωνιστούν τους ξένους ομίλους έχοντας ως μεγάλο ατού τους το ανθρώπινο δυναμικό.

Η Cosmos Business Systems έχει καταφέρει να διατηρείται μεταξύ των κορυφαίων επιχειρήσεων του κλάδου καθώς συνεχώς έχει στραμμένο το βλέμμα προς το μέλλον, προσπαθώντας να εντοπίσει τις επόμενες τάσεις στον κλάδο.

Ο κ. Δάφνης εκτιμά ότι εισερχόμαστε σε μία νέα εποχή όπου αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «συνδρομητική πληροφορική» θα αποτελέσει τη βασική τάση. Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή, καθώς όλες οι λύσεις και οι υπηρεσίες θα παρέχονται μέσω συνδρομητικών μοντέλων κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή την τάση τόσο οι πελάτες όσο και οι προμηθευτές.