Τρεις νέες τάσεις στο wellbeing που θα βελτιώσουν τη ζωή σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η τεχνολογία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που επικοινωνούμε, εργαζόμαστε και απολαμβάνουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Σε αντίθεση με το παρελθόν, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα είναι τα τεχνολογικά προϊόντα που δημιουργούνται με αποκλειστικό σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των σύγχρονων ανθρώπων.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει συχνά αρνητικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό και η ανάγκη να στραφούμε σε μια πιο ποιοτική και λειτουργική καθημερινότητα, δημιούργησε νέες τάσεις και προϊόντα τα οποία εν έτει 2018, μας δίνουν πολύτιμες λύσεις και φέρνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας.

Η τεχνολογία που φοριέται

Η εξέλιξη της τεχνολογίας τα τελευταία έτη μας επέτρεψε να έχουμε πλέον στη διάθεσή μας εξελιγμένα προϊόντα τα οποία μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας ώστε να διατηρούμαστε περισσότερο υγιείς. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι μια από τις κυρίαρχες τάσεις στο wellbeing που αναμένεται να επικρατήσει τη νέα σεζόν αφορά στη wearable τεχνολογία, δηλαδή την τεχνολογία που κυριολεκτικά φοριέται. Πρόκειται για «έξυπνα» ρούχα, ρολόγια, παπούτσια, μπουφάν, καπέλα και γυαλιά τα οποία μας δίνουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να ελέγχουμε κάθε ώρα και στιγμή την πρόοδό μας όσον αφορά στις αθλητικές μας δραστηριότητες και φυσικά, μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε την κατάσταση της υγείας μας. Πρόκειται σίγουρα για μια αλλαγή που φέρνει το αύριο στο σήμερα και ήδη βοηθάει πολλούς ανθρώπους να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

well

Το κίνημα #choosesomethingnew

Μια από τις κορυφαίες τάσεις της σεζόν σε ό,τι αφορά στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας αποτελεί το κίνημα #choosesomethingnew. Πρόκειται για μια τάση που έχει να κάνει με τον τρόπο που η προηγμένη τεχνολογία μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τον τρόπο που απολαμβάνουμε τις καθημερινές μας εμπειρίες, μέσα από μια σειρά από μικρά και καθημερινά βήματα. Ουσιαστικά σχετίζεται με τα «έξυπνα» και ποιοτικά προϊόντα, apps και gadget τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο φέρνουμε εις πέρας πολλές καθημερινές εργασίες και δραστηριότητες. Από το gadget που μας βοηθά να τραφούμε πιο υγιεινά, μέχρι την εφαρμογή η οποία βελτιώνει τον τρόπο που εργαζόμαστε ή για παράδειγμα, το «έξυπνο» προϊόν θερμαινόμενου καπνού, δυνητικά μειωμένου κινδύνου που μας βοηθά να κάνουμε μια θετική αλλαγή στη ζωή μας. Πρόκειται σίγουρα για μια τάση που μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε από το παρόν στο μέλλον, σήμερα.

well1

Οι tech συσκευές που προσφέρουν έναν καλό ύπνο

Εν έτει 2018 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο υποφέρουν από διαταραχές ύπνου. Αυτός είναι ο λόγος που οι επιστήμονες αποφάσισαν να εργαστούν πάνω σε μια σειρά από τεχνολογικά προγράμματα και συσκευές που μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο που κοιμόμαστε. Πρόκειται για τεχνολογικά εξελιγμένες συσκευές που δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για τα άτομα που υποφέρουν από διαταραχές ύπνου. Από «έξυπνα» ρολόγια μέχρι «έξυπνα» στρώματα και εφαρμογές. Οι κλασικές συμβουλές των ειδικών, όπως για παράδειγμα η αλλαγή της διατροφής, η άσκηση και η διακοπή του καπνίσματος, διαδραματίζουν σίγουρα ένα πολύ σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, επιλέγοντας κάτι νέο και τεχνολογικά εξελιγμένο, μπορούμε να δούμε ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα.

well2

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα και τις ανάγκες για βελτίωση της καθημερινότητάς μας συνεχώς να αυξάνονται, το σίγουρο είναι πως όταν κάποιος έχει τη δυνατότητα να κάνει την αλλαγή στη ζωή του, σίγουρα αξίζει να προτιμήσει την προηγμένη τεχνολογία και να στραφεί σε προοδευτικές επιλογές, που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον. Το κίνημα #choosesomethingnew, πάντως, έρχεται και «ανοίγει» τον δρόμο της αλλαγής, προς μια ποιοτικά αναβαθμισμένη καθημερινότητα.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!