ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Planet και τα ακίνητα του Υπερταμείου

Η Planet και τα ακίνητα του Υπερταμείου
Eurokinissi

Σε σχέση με το από 10 Οκτωβρίου 2018 δημοσίευμα με τίτλο « Καταγγελίες για το ρόλο εταιρείας στη μεταβίβαση αρχαιολογικών μνημείων στο Υπερταμείο», που αναφερόταν στην εταιρεία ΠΛΑΝΕΤ ΑΕ διευκρινίζουμε τα ακόλουθα, που προέκυψαν  μετά από έρευνα μας:

Οι καταγγελίες σε βάρος της εταιρείας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η καταγραφή αρχαιολογικών χώρων και μνημείων δηλαδή, το λεγόμενο «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο», είναι έργο σε εξέλιξη, υλοποιείται εν μέρει από το ίδιο το ΥΠΠΟ με αυτεπιστασία και εν μέρει από Ανάδοχο, ο οποίος ανέλαβε το έργο μετά τη λήξη οποιασδήποτε σχέσης της εταιρείας ΠΛΑΝΕΤ με το ΥΠΠΟ. Επομένως η εταιρεία δεν προκύπτει ότι είχε οποιαδήποτε πρόσβαση στο παραπάνω.

Επί πλέον, οι καταχωρίσεις μνημείων κλπ χώρων στο Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο έχουν γίνει σε πολύ μικρή έκταση και επομένως, επίσης δεν προκύπτει ότι ήταν δυνατόν από αυτό να βρεθούν τα ακίνητα, που περιελήφθησαν στον Κατάλογο του Υπερταμείου.

Τέλος η εταιρεία δεν είχε οποιαδήποτε συμβατική σχέση με το υπουργείο Πολιτισμού κατά το χρόνο ενασχόλησής της με το Έργο του Υπερταμείου και συνεπώς δεν βρέθηκε ποτέ σε «σύγκρουση συμφερόντων», όπως ανέφεραν οι καταγγελίες σε βάρος της.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ατυχές δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ