ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα ρολόγια OMEGA προσγειώνονται στις οθόνες σας στην ταινία «First Man» της Universal Pictures

Τα ρολόγια OMEGA προσγειώνονται στις οθόνες σας στην ταινία «First Man» της Universal Pictures

Στις 12 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, και στις 18 Οκτωβρίου στην Ελλάδα, οι θαυμαστές των ρολογιών, οι λάτρεις του διαστήματος, καθώς και το έκπληκτο κοινό, θα μπορούν να εντοπίσουν τα ρολόγια OMEGA να παίζουν έναν ρόλο βγαλμένο από τη ζωή στην ταινία της Universal Pictures, “First Man”.

Μετά τη βραβευμένη με έξι βραβεία Όσκαρ ταινία “La La Land”, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Damien Chazelle και ο διάσημος ηθοποιός Ryan Gosling ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στην ταινία “First Man”. Πρόκειται για την καθηλωτική ιστορία πίσω από την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι, που εστιάζει στον Neil Armstrong και τη δεκαετία που οδήγησε στην ιστορική πτήση του Apollo 11. Η ταινία είναι ένας εντυπωσιακός και ενδόμυχος απολογισμός από την οπτική γωνία του Armstrong και βασίζεται στο βιβλίο του James R. Hansen. Διερευνά τόσο τους θριάμβους, όσο και το κόστος - για τον Armstrong, την οικογένειά του, τους συναδέλφους του και για το ίδιο το έθνος - μιας από τις πιο επικίνδυνες αποστολές στην ιστορία.

Η OMEGA έχει μια ασυναγώνιστη κληρονομιά στην εξερεύνηση του διαστήματος και η ομάδα πίσω από την ταινία ”First Man” έχει σωστά τοποθετήσει τα ρολόγια της Μάρκας στους καρπούς των αστροναυτών του Apollo, καθώς και άλλων ηθοποιών.

Στα πλαίσια του ταχέως αναπτυσσόμενου διαστημικού προγράμματος το 1964, η NASA αναζήτησε ένα ρολόι που θα πληρούσε τις προδιαγραφές, με σκοπό να πιστοποιηθεί για όλες τις επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα. Πολλές μάρκες υπέβαλαν τα ρολόγια τους ώστε να δοκιμαστούν κάτω από σκληρές συνθήκες, αλλά μόνο το OMEGA Speedmaster κατάφερε να επιβιώσει. Ως αποτέλεσμα, την 1η Μαρτίου 1965, ανακηρύχτηκε ως "Πιστοποιημένο για Πτήσεις για όλες τις Επανδρωμένες Αποστολές στο Διάστημα".

Από τη στιγμή εκείνη, η OMEGA ήταν ο μοναδικός προμηθευτής ρολογιών για το Διαστημικό Πρόγραμμα Επανδρωμένων Πτήσεων της NASA. Η χρήση του στο διάστημα επεκτάθηκε στις τελευταίες αποστολές του Mercury, καθώς και των προγραμμάτων Gemini, Apollo, Skylab και Apollo-Soyuz. Το Speedmaster εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στις διαστημικές πτήσεις μέχρι και σήμερα και συμβάλει στην παρακολούθηση του χρόνου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Φυσικά, ως κομμάτι αυτής της ιστορίας, το OMEGA Speedmaster έγινε το πρώτο ρολόι που φορέθηκε στο φεγγάρι το 1969 κατά τη διάρκεια της αποστολής Apollo 11. Για την παραγωγή της ταινίας “First Man”, η OMEGA παρείχε ρολόγια Speedmaster από εκείνη την χρονική περίοδο, καθώς και άλλα ρολόγια εκείνης της εποχής. Τα παρακάτω μοντέλα εμφανίζονται στην ταινία:

OMEGA Speedmaster, ST 105.003.

Ο Ryan Gosling φοράει αυτό το ρολόι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης που πραγματοποιεί ο χαρακτήρας που υποδύεται, προετοιμαζόμενος για την αποστολή του Apollo στη NASA. Στην πραγματική ζωή, ήταν επίσης το ρολόι που φορούσε ο αστροναύτης Ed White, στο πρόγραμμα Gemini, κατά τη διάρκεια της πρώτης Αμερικάνικης διαστημικής βόλτας, στις 3 Ιουνίου, 1965.

OMEGA Speedmaster, ST 105.012.

Αυτό το διάσημο Moonwatch φοράνε οι ηθοποιοί που υποδύονται τους αστροναύτες του Apollo 11, κατά τη διάρκεια της ιστορικής αποστολής τους και της προσεδάφισης στο φεγγάρι.

OMEGA ρολόι χειρός, CK 2605

Ένα ρολόι από το 1954, που φοράει ο Ryan Gosling στη μεγάλη οθόνη, στο ρόλο του Neil Armstrong, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ζωής αυτού του παγκόσμιου ήρωα.

OMEGA Χρονόμετρο
Στη μεγάλη οθόνη οι μηχανικοί της NASA χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης ένα χρονόμετρο από τη δεκαετία του 1960. Η OMEGA διαθέτει μια εδραιωμένη και διάσημη ιστορία στους τομείς της άθλησης και των οργάνων χρονομετρικής ακρίβειας, μέσω του ρόλου της ως Επίσημος Χρονομέτρης των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ