ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νομική Προστασία - Ο αφανής ήρωας στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Νομική Προστασία - Ο αφανής ήρωας στην Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Μπορεί ο όρος «Νομική Προστασία» να σου ακούγεται αδιάφορος αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Ειδικά στην Ελλάδα των «δικομανών» και της γραφειοκρατίας. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται στην περίπτωση που σε τρακάρει ανασφάλιστο όχημα ή ο οδηγός που σε χτύπησε σου το παίζει... «τρελός»;

Αν δεν έχεις Νομική Προστασία οχήματος στο συμβόλαιό σου μπορεί να μην καταφέρεις να βρεις το δίκιο σου αν κάποιος σε τρακάρει και δεν παραδέχεται την υπαιτιότητά του. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν κάποιος σου προκαλέσει φθορά στο αυτοκίνητό σου ενώ είναι σταθμευμένο ή ακόμα και αν εμπλακείς από αμέλειά σου σε ατύχημα το οποίο θα τραυματίσει έναν πεζό ή επιβαίνοντα σε όχημα.

Είναι πολύ πιθανό σε αυτές τις περιπτώσεις να χρειαστείς νομικές συμβουλές από εξειδικευμένο επαγγελματία... γνωστό και ως... δικηγόρο.

Στην ουσία τα προγράμματα ασφάλισης Νομικής Προστασίας σου παρέχουν διασφαλίσεις και διεξόδους σε νομικά ζητήματα που μόνος σου θα είναι πολύ δύσκολο να επιλύσεις τόσο λόγω πολυπλοκότητας των διαδικασιών όσο και λόγω του κόστους που επιφέρουν οι νομικές εργασίες.

Μάλιστα στην γνωστή πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων, το insurancemarket.gr, η πλήρης Νομική Προστασία έχει μόνο 4€ το εξάμηνο! Δεν είναι κρίμα να μην την προσθέσεις;

Κατά βάση τα προγράμματα ασφάλισης Νομικής Προστασίας καλύπτουν:

  • Διεκδικήσεις αποζημιώσεων για επισκευή του οχήματος, ιατρικά έξοδα και ψυχική οδύνη που οφείλονται σε ατύχημα. Μπορεί επίσης να διεκδικηθεί και η μείωση της εμπορικής αξίας του οχήματος. Εν προκειμένω η διαδικασία αυτή κινείται από την ασφαλιστική όταν ο ασφαλισμένος δεν φέρει υπαιτιότητα για το ατύχημα ή όταν η υπαιτιότητά του αμφισβητείται.
  • Την ποινική υπεράσπιση του ασφαλισμένου που κατηγορείται ότι προκάλεσε από αμέλειά του θάνατο ή τραυματισμό άλλου ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι η ασφαλιστική θα σου παρέχει το δικηγόρο και όλα τα δικαστικά έξοδα για τη νομική διαδικασία και τα ποινικά δικαστήρια μέχρι τον Άρειο Πάγο.
  • Έξοδα που περιέχονται στα συμβόλαια είναι: δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, πραγματογνώμονες, αποζημιώσεις μαρτύρων, επιδικασθείσα στον αντίδικο δαπάνη κ.ά.
  • Τα έξοδα και τις διαδικασίες για να πάρεις πίσω πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας και δίπλωμα οδήγησης.
  • Τις διαφορές σου με συνεργεία τα οποία προκάλεσαν ζημιά στο όχημά σου, λ.χ. κακή επισκευή.
  • Έξοδα μετάβασης στην περιοχή που γίνεται η δίκη.

Αν πάλι αποφασίσεις δεν πείθεσαι ότι η Νομική Προστασία θα σου φανεί χρήσιμη, το insurancemarket.gr έχει προχωρήσει ένα επιπλέον βήμα για να μπορεί να σε βοηθήσει την δύσκολη ώρα.

Σου παρέχει με το ασφαλιστήριο του οχήματός σου, δωρεάν Νομικές Συμβουλές και Εξωδικαστικό Συμβιβασμό.