ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Είναι ευλογία να δουλεύεις με παιδιά, δίνει αξία στη ζωή σου

Είναι ευλογία να δουλεύεις με παιδιά, δίνει αξία στη ζωή σου

Λένε πως αν διαλέξεις μια δουλειά που αγαπάς, τότε δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου.

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να επιβεβαιώσει στην πράξη αυτό το ρητό τότε αυτή είναι σίγουρα η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος στον Πανελλήνιο Σύλλογο «ΑΛΜΑ».

Εδώ και πολλά χρόνια έχει αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στα παιδιά με νοητική υστέρηση ή αυτισμό.

Προσπαθεί, μέσω του συλλόγου, να τα βοηθήσει να ενταχθούν και κυρίως να μάθουν να ανταπεξέρχονται σε μία κοινωνία που δεν τα αντιμετωπίζει ως πολίτες ίσων ευκαιριών.

Καθημερινά, λοιπόν, χρειάζεται να επιστρατεύσει τεράστια αποθέματα δύναμης και αντοχής για να τα καταφέρει. Και θα περίμενε κανείς να θεωρεί τη δουλειά της δύσκολη αλλά η ίδια είναι απόλυτη. «Θεωρώ ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν το αγαπάς» λέει, χαρακτηρίζοντάς τη, μάλιστα, «ευλογία για τη ζωή της» και εξηγεί το γιατί: «γιατί υπηρετώ αγγέλους, έτσι τα λέω τα παιδιά μου, και γιατί το να αλλάζεις τη ζωή κάποιου να την κάνεις λίγο καλύτερη, να την πας ένα βήμα πιο πάνω, δίνει αξία, προσθέτει αξία στη δική σου ζωή».

Μέσα από αυτή την καθημερινή επαφή με τους «αγγέλους» της η κ. Γιαννακοπούλου παίρνει την απαραίτητη χαρά και δύναμη που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει. Αυτά τα παιδιά της διώχνουν όλη την κούραση. Άλλωστε και η ίδια είναι από τους ανθρώπους εκείνους που έχουν μάθει να ξεπερνούν τον πόνο, προσφέροντας. Όσο για τις πολύ δύσκολες μέρες, τότε ψάχνει απλώς για μία δυνατή λύση.