ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το «Δωμάτιο του Μέλλοντος» φέρνει το «αύριο» στον ελληνικό Τουρισμό

Το «Δωμάτιο του Μέλλοντος» φέρνει το «αύριο» στον ελληνικό Τουρισμό

Με την τεχνολογία να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και την ψηφιακή «επανάσταση» να ανοίγει συνεχώς νέους δρόμους μπροστά μας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως εν έτει 2018, το «αύριο» είναι πιο κοντά από ότι πιστεύαμε και αλλάζει τα δεδομένα σε πολλούς, σημαντικούς τομείς της ζωής μας αλλά και της οικονομίας, όπως εκείνον του Τουρισμού.

Σε μια κατεξοχήν τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μπορεί αναμφίβολα να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας «νέας εποχής» για τον ελληνικό Τουρισμό και ειδικότερα τον ξενοδοχειακό κλάδο, μιας εποχής μετάβασης σε νέα και περισσότερο «έξυπνα» τουριστικά προϊόντα και σε πιο εξελιγμένα «εργαλεία» που αναβαθμίζουν άμεσα τον τρόπο που οργανώνει και απολαμβάνει κάποιος τα ταξίδια του.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι το ολοήμερο συνέδριο «Tourism in Transition: #someTHINKdifferent» που διοργάνωσε για πρώτη χρονιά φέτος ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα, συγκέντρωσε πάνω του όλα τα «φώτα» και προσέλκυσε μια σειρά από σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό: Από επαγγελματίες στον χώρο του Τουρισμού μέχρι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικούς από όλο τον κόσμο. Κάποιοι σκέφτονται διαφορετικά και αυτό έπρεπε να… βγει προς τα έξω.

2

Το «έξυπνο» ξενοδοχείο είναι εδώ

Το πρόγραμμα του συνεδρίου ήταν «πλούσιο» αφού περιλάμβανε από TEDx style ομιλίες και παρουσιάσεις μέχρι activations, διαδραστικά masterclasses και Q&A συνεδρίες. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων ήταν μεγάλα, ωστόσο, πέρα από τα events που έλαβαν χώρα, τις εντυπώσεις όλων «έκλεψε» το «Δωμάτιο του Μέλλοντος».

Το βραβευμένο concept της Κωτσόβολος, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην HORECA 2018, έγινε φορητό και παρουσιάστηκε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, φέρνοντας αναμφίβολα έναν «αέρα» από το αύριο στο σήμερα.

3

Τι ακριβώς είναι το «Δωμάτιο του Μέλλοντος» και γιατί αποτελεί μια πραγματικά καινοτόμα λύση για τον ξενοδοχειακό κλάδο; Πρόκειται για έναν «έξυπνο» χώρο που είναι «εξοπλισμένος» με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και φυσικά, συμφωνεί πλήρως με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα.

Οι επισκέπτες του συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον μοναδικό αυτόν χώρο και να βιώσουν μια digital εμπειρία, καθώς μπαίνοντας σε αυτόν μπορούσαν ουσιαστικά να «ανοίξουν» έναν ολοκαίνουριο κόσμο τεχνολογίας. Πράγματι, με ελάχιστες κινήσεις και μία συσκευή είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τα φώτα, να παίξουν μουσική από την προσωπική τους βιβλιοθήκη, να ρυθμίσουν τις κουρτίνες, τη θερμοκρασία, τη Hotel TV ή τη συσκευή τηλεφώνου.

4

Ένα «ταξίδι» άνεσης για τον επισκέπτη του μέλλοντος

Όσοι συμμετείχαν στο συνέδριο «Tourism in Transition: #someTHINKdifferent» του ΣΕΤΕ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη «γεύση» από το αύριο στον τομέα του Τουρισμού και φυσικά, να παρακολουθήσουν και να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία και τις συσκευές που έρχονται για να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν την εμπειρία του πελάτη: Από αυτοματισμούς και λύσεις για τον ξενοδοχειακό κλάδο -όπως τις Hotel TV’s, τα Digital Signage, τα Audio, τις μικροσυσκευές δωματίου και τα είδη κλιματισμού που παρουσιάστηκαν από την Κωτσόβολος- μέχρι το «Δωμάτιο του Μέλλοντος» της ίδιας εταιρείας. Όλα όσα προσφέρουν, δηλαδή, μια μοναδική εμπειρία και ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα διαβίωσης και άνεσης για τον επισκέπτη του μέλλοντος.

5

Μέλη από την Business ομάδα της Κωτσόβολος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα παραπάνω αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πώς η τεχνολογία μπορεί να μετατραπεί σήμερα σε εργαλείο εξυπηρέτησης των αναγκών του πελάτη. Το σίγουρο είναι πως με το «έξυπνο» δωμάτιό της, η Κωτσόβολος -η οποία ήταν και Silver Sponsor στην καταπληκτική προσπάθεια αυτή του ΣΕΤΕ σε συνεργασία με την TOPOSOPHY- αλλάζει τα δεδομένα στον κλάδο του Τουρισμού και βάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ