ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζουμε διατροφικές συνήθειες για ένα καλύτερο κόσμο

Αλλάζουμε διατροφικές συνήθειες για ένα καλύτερο κόσμο

Ενδιαφέρον προκαλεί μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Proceedings of National Academy of Sciences (Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ), σύμφωνα με την οποία οι κυρίαρχες διατροφικές συνήθειες, επηρεάζουν αναπόδραστα στην κλιματική αλλαγή και την επιπλέον επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές στο Oxford Martin School αποφάνθηκαν πως, η διατροφή που περιορίζει την κατανάλωση κρέατος και παράγωγων προϊόντων και στηρίζεται ως επί το πλείστον σε φρούτα και λαχανικά, μπορεί μέχρι το 2050 να μειώσει σε εντυπωσιακά μεγάλα ποσοστά τις εκπομπές αερίων, καθώς και το κόστος των περιβαλλοντικών καταστροφών. Μεγάλη σημασία έχει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τον ίδιο τον επικεφαλής της έρευνας, Dr. Marco Springmann, «τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι διατροφικές αλλαγές θα μπορούσαν να έχουν μεγάλα οφέλη για την κοινωνία. Αυτά τα οφέλη από μόνα τους είναι δυνατό επιχείρημα ώστε να δοθεί βάρος σε προγράμματα προσανατολισμένα σε υγιεινές και περιβαλλοντολογικά βιώσιμες διατροφές».

2

Αναμφίβολα ο Springmann και η ομάδα του, οδηγήθηκαν σε συμπεράσματα που ανοίγουν ένα τεράστιο πεδίο διαλόγου. Το βασικότερο εύρημα από αυτά είναι πως οι διατροφικές μας τάσεις λειτουργούν καταλυτικά για τη διαμόρφωση της κλιματικής αλλαγής και εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Αναπόφευκτα προκύπτουν προβληματισμοί στον καθένα ξεχωριστά, για το κατά πόσο θα μπορούσε να συμβάλλει στη «σωτηρία» του πλανήτη από όλες τις επικείμενες καταστροφές που προαναφέρθηκαν.

Υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και αντικαθιστώντας τα προϊόντα που συνηθίζαμε να καταναλώνουμε μέχρι σήμερα με νέα που έχουν γνώμονα μία πιο φυτική διατροφή, σταδιακά μπορούμε να ελπίζουμε πως τα ποσοστά θα αρχίσουν να μειώνονται. Υπάρχουν αμέτρητες φυτικές και συγχρόνως απολαυστικές επιλογές για λατρέψετε τις νέες σας συνήθειες και αυτό τον καινούργιο τρόπο ζωής. Το ΒΙΤΑΜ, παρουσιάζοντας τα νέα 100% Φυτικά Ροφήματα, δίνει τη δική του «γευστική» απάντηση στα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν παραπάνω. Επιλέγοντας τα τρία υπέροχα προϊόντα της ΒΙΤΑΜ, το Ρόφημα Σόγιας, Ρόφημα Αμυγδάλου και Ρόφημα Φουντούκι και Κακάο, όχι μόνο λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την προσωπική μας ευεξία αλλά με τον τρόπο μας, συμβάλλουμε σε μία ακόμη «μεγαλύτερη» αλλαγή.

3

Τα νέα ροφήματα του Βιτάμ αποτελούν σημαντική πηγή βιταμινών D, B2 και B12, είναι πλούσια σε ασβέστιο, λιπαρά ω-3 και ω-6. Η χαμηλή τους περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, η απουσία λακτόζης, χρωστικών, τεχνητών αρωματικών ουσιών και γλουτένης, τα καθιστούν -μεταξύ άλλων- κατάλληλα και για μία vegan διατροφή.

Το ρόφημα Σόγιας, θα σας προσφέρει γεύση, ενέργεια και βιταμίνες για το πρωινό σας ξεκίνημα. Είναι πηγή πρωτεΐνης και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Το ρόφημα Αμυγδάλου, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, είναι η ιδανική επιλογή με τη βελούδινη υφή του για να σας ακολουθεί όλες τις ώρες της μέρας ενώ, το ρόφημα Φουντούκι Κακάο, με το ακαταμάχητο άρωμα και τη θρεπτική αξία του φουντουκιού, θα απογειώσει τις αισθήσεις σας.

4

Μπορείτε να τα απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ζεστά ή σε δροσερά smoothies και πρωτότυπες αλμυρές ή γλυκές συνταγές.

5

Τα τρία νέα γευστικά ροφήματα θα κερδίσουν αμέσως τις εντυπώσεις και τις καρδιές όλων όσοι αγαπούν μία φυτική διατροφή, ενώ αποκτούν έναν «σύμμαχο» πλάι στο Βιτάμ, που διαρκώς επιλέγει να συμβαδίζει με τις νέες διατροφικές τάσεις και με το όραμα για μία ευεργετική για τον άνθρωπο και το περιβάλλον διατροφή.

6

Η «στροφή» σε μία περισσότερο φυτική δίαιτα, θα μπορούσε να φέρει όχι μόνο προσωπικά οφέλη σε κάθε έναν από εμάς, αλλά ραγδαίες παγκόσμιες αλλαγές. Αυτό από μόνο του, είναι ένα πολύτιμο κίνητρο για να μετατρέψουμε μικρές καθημερινές συνήθειες, υιοθετώντας πιο φυτικές επιλογές για το πιάτο και το ποτήρι μας, χτίζοντας μία πιο ισορροπημένη διατροφή. Στο τέλος θα έχουμε βάλει το λιθαράκι μας, για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ