ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Black Friday: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε τηλεόραση

Black Friday: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε τηλεόραση

Σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου, έρχεται και η ελληνική εκδοχή του Black Friday. Η Μαύρη Παρασκευή, το γνωστό «έθιμο» από τις ΗΠΑ, γιορτάζεται τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας και αποτελεί μία μεγάλη γιορτή προσφορών, λίγο πριν την έναρξη των Χριστουγέννων. Και φέτος λοιπόν, συγκεκριμένα πολυκαταστήματα αναμένεται να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να αποκτήσει συσκευές που χρειάζεται σε χαμηλές τιμές.

Φυσικά, οι τηλεοράσεις όπως πάντα βρίσκονται πρώτες στις προτιμήσεις αρκετών καταναλωτών που θέλουν να επωφεληθούν από την ευκαιρία και να επενδύσουν σε μία προηγμένη τεχνολογικά συσκευή. Με αυτήν την αφορμή συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε σε αγορές. Ποιες είναι οι νέες τεχνολογίες που αξίζει να γνωρίζετε; Είναι καλύτερες οι LCD ή οι OLED τηλεοράσεις;

Υπολογίστε το budget σας

Πόσα χρήματα υπολογίζετε πώς θέλετε να ξοδέψετε για τη νέα σας τηλεόραση; Είναι σημαντικό να μην παρασυρθείτε από τις προσφορές και να επιλέξετε εκείνη που μπορείτε να υποστηρίξετε οικονομικά. Ενημερωθείτε για τις τιμές πριν τις μεγάλες προσφορές και επωφεληθείτε την ημέρα των εκπτώσεων προκειμένου να αποκτήσετε το καλύτερο μοντέλο.

blackfriday

Προσέξτε τις διαστάσεις

Είναι μία ακόμη πολύ σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πριν, λοιπόν, επιλέξετε τις ίντσες, φροντίστε να γνωρίζετε τις διαστάσεις του χώρου που θα τοποθετήσετε την τηλεόραση. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος για τον χώρο σας.

Αν λοιπόν το σαλόνι ή το δωμάτιό σας είναι ευρύχωρο, τότε μπορείτε να πάρετε μία μεγάλη οθόνη που θα σας προσφέρει μία κινηματογραφική εμπειρία θέασης. Στην αντίθετη περίπτωση, μία μικρότερη οθόνη, περίπου 40 ιντσών, είναι μία ικανοποιητική λύση.

Σε κάθε περίπτωση, η απόσταση που σας χωρίζει από την οθόνη πρέπει να είναι ένα βασικό κριτήριο επιλογής. Αυτό σημαίνει ότι, όταν η απόσταση αυτή είναι μικρή, η ανάλυση πρέπει να είναι μεγάλη, προκειμένου να μην διακρίνετε τα pixels…

blackfriday1

LCD ή OLED;

Ποιες είναι η διαφορές ανάμεσα στις δύο τεχνολογίες; Οι LCD είναι οι πιο γνωστές οθόνες, και μπορεί να τις έχετε συναντήσει ως LED, QLED ή με άλλα ονόματα. Σε κάθε περίπτωση, η βασική τεχνολογία της οθόνης τους είναι LCD, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό. Έτσι, παράγουν το τελικό αποτέλεσμα της εικόνας που βλέπουμε, είτε με συστοιχίες από LEDs, είτε με LEDs σε συνδυασμό με Quantum Dots. Φυσικά, κάθε μία από αυτές τις μεθόδους έχει διαφορετικό αποτέλεσμα, και προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Αντίθετα, οι OLED δεν έχουν υγρούς κρυστάλλους ή φωτισμό. Η φωτεινότητα της οθόνης, ρυθμίζεται από το κάθε pixel ξεχωριστά, το οποίο παράγει το δικό του φως. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η εικόνα που βλέπουμε έχει πολύ μεγάλη αντίθεση και πολύ καλύτερη απόδοση του μαύρου χρώματος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα αυτοφωτιζόμενα pixel της σβήνουν, και έτσι πετυχαίνουν το απόλυτο μαύρο.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο προηγμένες τεχνολογίες, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στις μεγάλες προσφορές των Public στο Black Friday, μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικής ποιότητας εικόνες. Συνεπώς, δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη τεχνολογία, και η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

Στο σημείο αυτό σίγουρα αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά στα μεγάλα deals της Μαύρης Παρασκευής, τα Public -τα οποία έφεραν το Black Friday στην Ελλάδα- προχωρούν φέτος σε μια ξεχωριστή κίνηση, αφουγκραζόμενοι τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών. Πιο αναλυτικά, με το motto «πες τι θες σε Black Friday τιμές!» και μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας, καλούν ουσιαστικά για πρώτη φορά τους ίδιους τους καταναλωτές να διαλέξουν εκείνοι τις προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες θέλουν να δουν προσφορές στο Black Friday. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτοβουλία που κάνει τη διαφορά.

blackfriday2

Ενημερωθείτε για τις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις

Οι τεχνολογικές εξελίξεις «τρέχουν» και οι τηλεοράσεις βελτιώνονται συνεχώς. Οι τάσεις που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν για τα πλεονεκτήματά είναι το 4Κ (το οποίο αφορά στην ανάλυση της εικόνας) και το HDR (το οποίο σχετίζεται με το χρωματικό εύρος και τη φωτεινότητα της οθόνης). Είναι οι δύο νέες και πιο πολυσυζητημένες τάσεις στις τηλεοράσεις. Και μπορεί ακόμα να μην υποστηρίζονται από το τηλεοπτικό σήμα, παρόλα αυτά μπορείτε να προβάλλετε τις αγαπημένες σας ταινίες στην τηλεόραση από άλλες πηγές και πλατφόρμες, ακόμα και από το YouTube.

Φυσικά, πολλές συζητήσεις γίνονται και για τις smart TVs. Στη νέα εποχή όλες οι συσκευές είναι «έξυπνες» και μας δίνουν τη δυνατότητα να τις διαχειριζόμαστε πιο εύκολα από ποτέ. Οι τηλεοράσεις νέας γενιάς συνδέονται στο internet και έτσι μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο ή ακόμη και να σερφάρετε στο διαδίκτυο.

blackfriday3

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις παραπάνω βασικές πληροφορίες σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες που έχετε σήμερα στη διάθεσή σας, πριν επιλέξετε τηλεόραση στο Black Friday. Οι προτιμήσεις, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του καθενός είναι διαφορετικές και σύμφωνα με αυτές πρέπει να γίνεται η επιλογή. Σε κάθε περίπτωση, μεγάλες προσφορές στα καλύτερα μοντέλα της αγοράς μπορείτε να βρείτε στις 23 Νοεμβρίου στα καταστήματα Public, καθώς και online, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τις επιλογές σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ