ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς το Youth Empowered με τα Virtual Classrooms στέκεται πλάι σε όλους τους νέους

Πώς το Youth Empowered με τα Virtual Classrooms στέκεται πλάι σε όλους τους νέους

Όλοι οι νέοι στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα έχουν ανάγκη από την εμπειρία ενός μέντορα, που χρόνια πριν βρέθηκε στην ίδια θέση που βρίσκονται εκείνοι σήμερα. Έχοντας τις συμβουλές και την καθοδήγηση κάποιου που «κουβαλάει» στις πλάτες του χρόνια εμπειρίας στο χώρο εργασίας, τα πρώτα βήματα θα είναι πολύ πιο «σίγουρα». Οι νέοι που έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας, έχουν σήμερα την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τον χρόνο μέχρι να τη βρουν, επενδύοντάς τον στην πλατφόρμα Youth Empowered. Εκεί, οι κατάλληλοι άνθρωποι θα τους κατευθύνουν, στηρίζοντας έμπρακτα τα πρώτα «τολμηρά» βήματα που ετοιμάζονται να κάνουν.

Το Youth Empowered είναι μία πρωτοπόρα διαδικτυακή πλατφόρμα που ξεκίνησε τη λειτουργία της ένα χρόνο πριν και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 18 έως 30 ετών, τα οποία αυτή τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Σκοπός του είναι να καταρτίσει τους νέους με τις κατάλληλες προδιαγραφές, που θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς για το «σκληρό» περιβάλλον που έχουν να αντιμετωπίσουν, «βγαίνοντας» στη σύγχρονη πραγματικότητα.

2

Οι νέοι, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ή διαδικτυακά μέσω της υπερσύγχρονης πλατφόρμας e-learning, θα μπορέσουν χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση, να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες που θα χρειαστούν στο άμεσο μέλλον, όπως: Διαχείριση χρόνου, βασικές αρχές οικονομικών, επικοινωνίας, Project Management ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρουν να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους υποψήφιους σε μία συνέντευξη.

3

Τα online σεμινάρια έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ μέχρι τέλος Νοεμβρίου σχεδιάζουν να έχουν υλοποιηθεί στο σύνολο 13 Virtual Classrooms.

Στις 13 Νοεμβρίου 16:00-17:00, οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια του Βασίλη Βέλκου, συνιδρυτή του Code.Hub, του πρώτου hub Πληροφορικής στην Ελλάδα, θα μάθουν τα μυστικά που θα τους βοηθήσουν να αναδείξουν τον εαυτό τους στη διαδικασία μίας επαγγελματικής συνέντευξης. Λίγες μέρες μετά, στις 20 Νοεμβρίου, 16:00-17:00, ο Partner Economics Manager της Coca-Cola Τρία Έψιλον Λάμπρος Φερλαχίδης, θα κάνει μία πρώτη εισαγωγή σε βασικές γνώσεις Οικονομικών, έννοιες που είναι απαραίτητες για όποια επαγγελματική πορεία κι αν ακολουθήσει κάποιος, στο χώρο των πωλήσεων και όχι μόνο.

4

Οι νέοι που ενδιαφέρονται, μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν την εγγραφή τους στον ιστότοπο του Youth Empowered, συμπληρώνοντας μία αίτηση με κάποιες βασικές προσωπικές τους πληροφορίες. Δημιουργώντας το δικό τους ψηφιακό αποτύπωμα, θα μπορούν πλέον να περιηγηθούν εικονικά, αλλά πάντα σε πραγματικό χρόνο, στο διαδραστικό περιβάλλον της ιστοσελίδας, ενώ συγχρόνως να έρθουν σε επαφή με έμπειρους μέντορες και λοιπούς συμμετέχοντες.

5

Η πλατφόρμα Youth Empowered εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχολησιμότητας για τους νέους της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola. Έχει στο πλευρό της 143 υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, 23 εταιρίες-φορείς και μέσα σε ένα χρόνο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 5.000 εγγεγραμμένους χρήστες. Από αυτούς, οι 550 έχουν παρακολουθήσει τέσσερα physical trainings του προγράμματος, ενώ το ελπιδοφόρο ποσοστό του 98% δηλώνει πως το πρόγραμμα, κατάφερε να του προσφέρει την ουσιαστική βοήθεια που χρειαζόταν. Μακροπρόθεσμός στόχος του προγράμματος είναι μέχρι το 2020 η πλατφόρμα να έχει προσφέρει σε 20.000 νέους τα γερά θεμέλια που πάνω τους θα οικοδομήσουν μία πετυχημένη επαγγελματική πορεία προς την κορυφή.

Με τη συμμετοχή τους στην πλατφόρμα του Youth Empowered οι μελλοντικοί επαγγελματίες, θα έχουν πλέον την ευκαιρία να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης που θα φέρουν μία πραγματικά μεγάλη και θετική αλλαγή στη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ