ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Kafkas Institute: Το Ινστιτούτο που συνδέει ουσιαστικά την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

Kafkas Institute: Το Ινστιτούτο που συνδέει ουσιαστικά την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι εξελίξεις των τελευταίων ετών στους τομείς της τεχνολογίας και της οικονομίας είχαν -και συνεχίζουν να έχουν- σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά εργασίας στη χώρα μας.

Όποιες και αν είναι οι αλλαγές που έχουν λάβει χώρα, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι πλέον έχει καταστεί σαφές πως το πιο σημαντικό στοιχείο σε ό,τι αφορά στον εργασιακό τομέα τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με τη σημασία της εκπαίδευσης.

Η συνεχής εκπαίδευση, η επιμόρφωση για την κάλυψη των σύγχρονων εργασιακών απαιτήσεων, η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού και η Διά Βίου Μάθηση -δηλαδή η εκπαίδευση που έχει ως στόχο τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των εφοδίων- προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα τόσα στα ίδια τα άτομα όσο και στις κοινωνίες, συνδέοντας ουσιαστικά ανθρώπους με την αγορά εργασίας.

Αυτός είναι ο λόγος που σε μια χώρα όπως η Ελλάδα -που εν έτει 2018 διατηρεί τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη- είναι σημαντικό να λαμβάνονται πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στόχο να ενισχύσουν το κομμάτι της εκπαίδευσης στη χώρα μας, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε άτομα κάθε ηλικίας να αναπτύξουν νέες δεξιότητες ή να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Το σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης επαγγελματιών

Μια από τις εν λόγω καινοτόμες και πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για τα ελληνικά δεδομένα αποτελεί αναμφίβολα το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της ΚΑΥΚΑΣ, το οποίο μόλις γιόρτασε τα έξι χρόνια προσφοράς υψηλού επιπέδου εκπαιδεύσεων.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης επαγγελματιών το οποίο ιδρύθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα συνεχίζει δυναμικά τη δράση του, προσφέροντας πολύτιμα εφόδια στους σπουδαστές του. Το γεγονός ότι είναι πιστοποιημένος φορέας Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 από τον ΕΟΠΠΕΠ και από άλλους ιδιωτικούς και διεθνείς φορείς, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι.

Αρκεί να λάβει κάποιος υπόψη του τα παρακάτω στοιχεία προκειμένου να αντιληφθεί πως σε ό,τι αφορά στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση στη χώρα μας, οι ανάγκες -αλλά κι η ζήτηση- βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Πράγματι, στα έξι χρόνια λειτουργίας του, το Ινστιτούτο έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 3.300 εκπαιδευτικές ώρες σε ολόκληρη την Ελλάδα με πάνω από 5.900 συμμετέχοντες, ενώ πλέον διαθέτει δέκα εκπαιδευτικές αίθουσες σε όλη τη χώρα, πλήρως εξοπλισμένες με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα και τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εργαλεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.kafkasinstitute.gr

2

Η ξεχωριστή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με αφορμή τη συμπλήρωση των έξι χρόνων λειτουργίας του, λοιπόν, το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της ΚΑΥΚΑΣ, στις 13 Νοεμβρίου πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σε αυτή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της εταιρείας, κλαδικοί φορείς, προμηθευτές, πελάτες και εκπαιδευόμενοι, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α.).

Οι δηλώσεις που ο κ. Δουκίδης έκανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι αναμφίβολα ενδεικτικές της σημασίας του Ινστιτούτου για την ελληνική πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αρχική εκπαίδευση δεν επαρκεί πια για την ενεργό προσαρμογή των ατόμων στο ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον». Έτσι, λοιπόν, «στόχος θα πρέπει να είναι πάντα η προσφορά των γνώσεων και των δεξιοτήτων που ζητούνται στην αγορά εργασίας από τους αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους».

3

Με μοχλό την τεχνογνωσία

Όπως καθίσταται σαφές, λοιπόν, το στοιχείο το οποίο διαφοροποιεί το συγκεκριμένο ίδρυμα, έγκειται στο ότι η B. ΚΑΥΚΑΣ A.E. βασίζεται στην ίδια της την τεχνογνωσία της για να προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις της, καθώς δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια στον χώρο του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, φωτισμού, ειδών τεχνολογίας κτηρίων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας.

Αναγνωρίζοντας τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες του κλάδου και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του χώρου, η εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία του Ινστιτούτου της. Σήμερα, λοιπόν, χρησιμοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία που έχει στη διάθεσή του, το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της ΚΑΥΚΑΣ προσφέρει 30 τίτλους σεμιναρίων που καλύπτουν τέσσερις πολύ σημαντικές θεματικές ενότητες, σε ό,τι έχει να κάνεις με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Γνώσεις πάνω στην Τεχνολογία και τα Προϊόντα, τα Πρότυπα και τις Πιστοποιήσεις, το Management και το Business και τις Μελέτες και Εφαρμογές, συνθέτουν ένα «πλούσιο» πρόγραμμα.

4

Η ίδρυση του Kafkas Institute πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τα ελληνικά δεδομένα και σύμφωνα με τη Managing Director της εταιρείας, κυρία Μαρίκα Λάμπρου, στόχος στόχο του Ινστιτούτου είναι να προσφέρει -εκτός από τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις- τεχνογνωσία για νέα προϊόντα και συστήματα τεχνολογιών, επενδύοντας τόσο στους ανθρώπους όσο και στους συνεργάτες της εταιρείας.

Με όραμα τη δημιουργία μιας εταιρείας-προτύπου που ηγείται των εξελίξεων, ενδυναμώνοντας τον ρόλο της στο ελληνικό επιχειρείν και εμπλουτίζοντας συνεχώς τις γνώσεις των σύγχρονων επαγγελματιών, το σίγουρο είναι πως πρωτοβουλίες όπως αυτή, αποτελούν θετικά παραδείγματα για τη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ