ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Black Friday: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά ενός laptop

Black Friday: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά ενός laptop

Η Black Friday είναι πλέον εδώ και αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό καταναλωτικό κοινό κάνει τις κατάλληλες προετοιμασίες προκειμένου να προχωρήσει στις πιο «έξυπνες» και συμφέρουσες αγορές.

Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα είδη τεχνολογίας, με τα laptop να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο αφού δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος τα συγκεκριμένα προϊόντα σε τόσο χαμηλές τιμές. Σίγουρα, λοιπόν, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα πάντα για τα laptop προτού κάνουμε τις αγορές μας.

Διότι, εάν η φετινή Black Friday μοιάζει έστω και λίγο με την αρχική που μάς είχαν φέρει τα καταστήματα Public πριν λίγα χρόνια για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι επιλογές σας θα είναι σίγουρα πολλές. Καλό είναι, λοιπόν, να τις ξεδιαλύνετε, ξεκινώντας με το πόσα είδη laptop υπάρχουν!

Πόσα είδη laptop υπάρχουν επιτέλους;

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να εξετάσετε τα σύγχρονα κριτήρια αγοράς. Διότι μπορεί κάποτε να δίνατε περισσότερη έμφαση στα GHz, τους επεξεργαστές, τις κάρτες γραφικών και τους δίσκους, αλλά σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Πράγματι, στις μέρες μας, η ανάγκη για επικοινωνία και εργασία είναι διαρκής. Έτσι, λοιπόν, το θέμα της ευκολίας μεταφοράς (δηλαδή το βάρος και το μέγεθος) και της αυτονομίας (άρα της διάρκειας της μπαταρίας), αποτελούν βασικά κριτήρια. Ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για την αγορά ενός laptop συνιστούν, επίσης, το design και το μέγεθος της οθόνης.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, λοιπόν, μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι ένα μοντέλο με διάρκεια μπαταρίας στις έξι ώρες, βάρος κάτω από δύο κιλά και οθόνη έως 14 ίντσες με ανάλυση Full HD, φαντάζει ιδανικό.

SOS tip: Προσοχή, όμως! Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας, καλό είναι να προτιμήσετε μοντέλα με 6 ή 8GB μνήμης και SSD δίσκο ώστε να είναι και οι επιδόσεις πολύ υψηλές, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η κατανάλωση ενέργειας.

Οι βασικές επιλογές

Τα παραπάνω κριτήρια σίγουρα δεν είναι κοινά για όλους. Άλλα θέλει ένας gamer και άλλα χρειάζεται ένας photo artist. Το θετικό στοιχείο, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις παρόμοιες κατηγορίες συσκευών οι οποίες απευθύνονται σε όλους. Ποιες είναι αυτές; Τα laptops που είναι πολύ λεπτά και ελαφριά, τα laptops που περιστρέφονται και αλλάζουν μορφή (convertibles) και τα laptops με αποσπώμενο πληκτρολόγιο (detouchables).

Η βασική συμβουλή σε ό,τι αφορά στο συγκριμένο θέμα, λοιπόν, είναι να επιλέξετε τα πρώτα (τα παραδοσιακά αλλά super slim laptops), από τη στιγμή που δεν χρειάζεστε οθόνη αφής. Ωστόσο, εάν σας ενδιαφέρει η οθόνη αφής -ή για παράδειγμα, το σκίτσο- τα convertibles και τα detouchables είναι εκείνα που χρειάζεστε. Προτιμήστε τα πρώτα εάν η ανάγκη σας είναι πιο πολύ… laptop και λιγότερο tablet και τα δεύτερα εάν αυτό που σας λείπει κυρίως, είναι η λειτουργικότητα ενός tablet.

μφ

Σε κάθε περίπτωση, αν κατά τη διάρκεια της φετινής Black Friday θέλετε να αποκτήσετε ένα laptop, το σίγουρο είναι πως αξίζει να εξετάσετε τα παραπάνω κριτήρια και κυρίως, να μιλήσετε με έναν εκπρόσωπο από κάθε κατηγορία που σας ενδιαφέρει! Δείτε από κοντά τα προϊόντα, ελέγξτε τα χαρακτηριστικά που θέλετε -όπως το πόσο είναι βολικό το πληκτρολόγιο ή εάν χρειάζεστε μεγαλύτερη οθόνη- και κάντε την αγορά σας στην καλύτερη τιμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ