ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Βασίλης Ψάλτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank

Ο Βασίλης Ψάλτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με την ομόφωνη ανάδειξη του Βασιλείου Ψάλτη ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, ο κ. Ψάλτης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του την 2.1.2019.

Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε τα εξής:

«Κατόπιν της ανακοινώσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της Τραπέζης κ. Δημητρίου Π. Μαντζούνη, κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 29.6.2018, της προθέσεώς του να δρομολογήσει τη διαδοχή του, το Διοικητικό Συμβούλιο εκκίνησε τη σχετική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την 29.11.2018, με την ομόφωνη ανάδειξη του κ. Βασιλείου Ε. Ψάλτη ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος αναλαμβάνει τα σχετικά καθήκοντα την 2.1.2019».

47219458 364629960975485 8944928125939089408 n


Βασίλειος Ψάλτης

«Θα διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προσφέρουμε ολοκληρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στον Έλληνα ιδιώτη και επιχειρηματία» ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλειος Ψάλτης, που αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντα από τις αρχές του νέου έτους.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο στη νεότερη ιστορία της τράπεζας. «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω βαθύτατες ευχαριστίες προς τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο Δημήτριο Μαντζούνη για τη σπουδαία προσφορά του προς την Alpha Bank, την οποία υπηρέτησε αδιαλείπτως για περισσότερο από 45 έτη, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχημένης 13ετούς θητείας του ως διευθύνοντος συμβούλου της τραπέζης.Για την επιλογή του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank, μεταξύ σημαντικών διεθνών και εγχώριων υποψηφιοτήτων, τηρήθηκε αυστηρά η προβλεπόμενη διαδικασία, υπό την εποπτεία του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και της Επιτροπής Εταιρικής Διακυβερνήσεως και Αναδείξεως Υποψηφίων και με την υποστήριξη ανεξάρτητης διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρίας συμβούλων.

Έχουμε την πεποίθηση ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος, με την εμπειρία, τη γνώση και τις ικανότητες που αποδεδειγμένα διαθέτει, θα οδηγήσει την τράπεζα στη νέα εποχή και θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Του ευχόμεθα όλοι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ο κ. Ψάλτης θα έχει την πλήρη στήριξη του εξαιρετικού προσωπικού καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου της τραπέζης», είπε ο κ.Ράπανος.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Δ. Μαντζούνης δήλωσε ότι η εκλογή του κ. Ψάλτη, άξιου και έμπειρου στελέχους που ανήκει επί σειρά ετών στη διοίκηση της Alpha Bank, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση της συνέχειας και της επιτυχημένης πορείας της τράπεζας στο μέλλον. «Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, η τράπεζα, πάντοτε με τη στήριξη και την αφοσίωση του προσωπικού της, ανταποκρίθηκε στους στόχους της και διακρίθηκε επανειλημμένως για τις επιδόσεις της στην ελληνική και τη διεθνή χρηματοοικονομική αγορά, παρά το γεγονός ότι ήλθε συχνά αντιμέτωπη με αντίξοες συνθήκες.

Εύχομαι στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει, ώστε η Alpha Bank να παραμείνει το σταθερό σημείο αναφοράς στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα» είπε ο Δ.Μαντζούνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ