ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Athens Tech College: Το ελληνικό κολέγιο για τους «γκουρού» της Πληροφορικής!

Athens Tech College: Το ελληνικό κολέγιο για τους «γκουρού» της Πληροφορικής!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο τομέας της Τεχνολογίας βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της λίστας σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας. Πράγματι, ο χώρος της Πληροφορικής στις μέρες μας δεν έχει σύνορα -ή μεγάλα ποσοστά ανεργίας- γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται πλέον προς αυτή την κατεύθυνσή.

Πού μπορούν, όμως, να απευθυνθούν όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την Τεχνολογία στη χώρα μας; Υπάρχει μια αξιόπιστη λύση σε μια εποχή κατά την οποία οι πάντες διδάσκουν τα πάντα και όλοι επιδιώκουν να πάρουν ένα «χαρτί» με κάθε τρόπο;

Μπορεί να μην το γνωρίζατε, όμως, στην Ελλάδα λειτουργεί πλέον το πρώτο ελληνικό κολέγιο για τους «γκουρού» της Πληροφορικής και μέχρι στιγμής, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα πραγματικά πρωτοποριακό έργο, το οποίο εφαρμόζει πιστά τη «συνταγή» των πιο σοβαρών πανεπιστήμιων στον κόσμο.

1 copy

Το πρώτο κολέγιο Τεχνολογίας στη χώρα

Το κολέγιο αυτό «ακούει» στο όνομα Athens Tech College και το σίγουρο είναι πως έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον μας και κυρίως, την προσοχή και τη στήριξη της αγοράς που το «αγκάλιασε» από την αρχή. Με τη ζήτηση για ολοκληρωμένους προγραμματιστές και experts στην Τεχνολογία να είναι μεγάλη και τους σύγχρονους εργοδότες να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες των εταιρειών τους -λόγω έλλειψης ταλέντων- η λειτουργία του συγκεκριμένου κολεγίου είναι σίγουρα σημαντική!

Δύο είναι τα στοιχεία που κάνουν το Athens Tech College να ξεχωρίζει και σίγουρα αξίζει να τα εξετάσουμε. Το πρώτο αφορά στο γεγονός ότι διδάσκει μόνο Πληροφορική και Τεχνολογία -καθώς θεωρεί ότι η εξειδίκευση είναι το concept του μέλλοντος. Όσο για το δεύτερο, σχετίζεται με την πολιτική που έχει υιοθετήσει και η οποία του επιβάλλει να επιλέγει τους σπουδαστές του και να απορρίπτει όσους δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του.

Δεν είναι τυχαίο ότι το κολέγιο -το οποίο συνεργάζεται με το εξειδικευμένο στον τομέα της Πληροφορικής Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ- εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σπουδών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, που εκπαιδεύει experts στην Πληροφορική.

Πράγματι, στόχος του είναι η δημιουργία «γκουρού» της Πληροφορικής, δηλαδή, επαγγελματιών υψηλού επιπέδου οι οποίοι μετά την αποφοίτησής τους, θα μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης μιας μεγάλης εταιρείας ή να φτιάξουν τη δική τους. Οι επαγγελματίες αυτοί θα διαθέτουν, επίσης, τα κατάλληλα εφόδια για να φτιάξουν οι ίδιοι μια start-up ή να δημιουργήσουν την επόμενη viral εφαρμογή στο Διαδίκτυο.

Το σίγουρο είναι ότι με τους «καλούς» επιστήμονες Πληροφορικής στην Ελλάδα να ξεκινούν την καριέρα τους στα 1.500 ευρώ καθαρά (έχοντας τη δυνατότητα φτάσουν πολύ ψηλά) και στα 5.000 στο εξωτερικό, είναι προφανές ότι η Τεχνολογία μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τους εργαζόμενους σήμερα. Δεν είναι, άλλωστε, κρυφό πως αποτελεί την «ατμομηχανή» της παγκόσμιας ανάπτυξης.

2 copy copy

Ένα κολέγιο για άτομα με στόχους

Όσον αφορά στο αν στη χώρα μας υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να διαπρέψουν στον τομέα της Τεχνολογίας, η απάντηση του Business Development Manager του Athens Tech College είναι κάτι περισσότερο από θετική. Βλέπετε, σύμφωνα με τον κ. Αριστοτέλη Μιχαηλίδη, «η Ελλάδα έχει πολλούς νέους με ταλέντο στην Πληροφορική που με τη σωστή καθοδήγηση μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά». Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, «οι σπουδές στην Πληροφορική δεν είναι καθόλου δύσκολες, όπως νομίζουν κάποιοι», ωστόσο, «χρειάζεται να υπάρχουν συνειδητοποιημένοι άνθρωποι που αγαπούν αυτό που κάνουν και έχουν στόχους».

3 copy

Με την Πληροφορική να αποτελεί ήδη τον κινητήρα της ανάπτυξης σε όλον τον κόσμο, είναι σίγουρο πως οι σπουδές στον συγκεκριμένο τομέα μπορούν να προσφέρουν πολλές ευκαιρίες σε εκείνους που έχουν τη διάθεση και τη θέληση να προσηλωθούν στον τομέα της Τεχνολογίας. Τώρα δε που λειτουργεί στη χώρα μας το πρώτο κολέγιο για τους «γκουρού» της Πληροφορικής, η πορεία προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

Το Athens Tech College αποτελεί σε κάθε περίπτωση ένα πρωτοποριακό κέντρο τεχνολογικών σπουδών που έχει γίνει ήδη το σημείο συνάντησης καινοτόμων, δημιουργικών ανθρώπων που θέλουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ