Τα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας που συνδυάζουν business και pleasure
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας που συνδυάζουν business και pleasure

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι αφορά στον τομέα του τουρισμού, η χώρα μας βρίθει από επιλογές και προορισμούς που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό ταξιδιώτη, ακόμη και σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια τα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό βαθμό, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να απολαύσουν μερικές ημέρες ξεκούρασης μακριά από το κλεινόν άστυ, να τα επισκεφτούν χωρίς άγχος. Πολλά από τα αυτά τα σύγχρονα, χειμερινά θέρετρα, μάλιστα, ικανοποιούν όλα τα κριτήρια που επιβάλλει μία από τις πλέον δημοφιλείς ταξιδιωτικές τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο: Το Bleisure.

Πρόκειται για μία λέξη που δημιουργήθηκε από τον συνδυασμό των λέξεων «business» και «leisure» και περιγράφει ουσιαστικά ένα από τα πλέον δημοφιλή ταξιδιωτικά trends της εποχής: Την τάση εκείνη που θέλει να συνδυάζουμε τα επαγγελματικά μας ταξίδια με στιγμές αναψυχής. Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή των «business and pleasure» αποδράσεων και όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει. Διότι, πλέον όλο και περισσότεροι είναι οι επαγγελματίες οι οποίοι επιλέγουν να συνδυάζουν τα business ταξίδια τους με την ξεκούραση.

Τα στοιχείαπου οι σύγχρονοι επαγγελματίες αναζητούν

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι ελληνικοί προορισμοί που ενδείκνυνται για «business and pleasure» αποδράσεις κατά τη διάρκεια του Χειμώνα και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν;

Ο πρώτος και σίγουρα βασικός παράγοντας που καθιστά τα χειμερινά αυτά καταφύγια ιδιαίτερα δημοφιλή σχετίζεται με την απόστασή τους από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Πρόκειται για προορισμούς οι οποίοι βρίσκονται περίπου δύο ώρες από μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, γεγονός που προσφέρει ευελιξία στους σύγχρονους επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει ότι το κατάλληλο όχημα -και φυσικά τα κατάλληλα ελαστικά- μπορούν να τους εγγυηθούν πως θα έχουν ένα σύντομο, ξεκούραστο και ασφαλές ταξίδι στην «κάρδιά» του Χειμώνα, ακόμη και όταν η οδήγηση πραγματοποιείται στις πλέον ψυχρές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες.

Το δεύτερο στοιχείο με βάση το οποίο τα συγκεκριμένα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας ενδείκνυνται για ταξίδια με το αυτοκίνητο που συνδυάζουν την εργασία με την ξεκούραση, σχετίζεται με την πρόσβαση στο Διαδίκτυο . Κάπως έτσι, αποκλείονται οι ιδιαίτερα απομακρυσμένοι προορισμοί οι οποίοι δυσχεραίνουν τη διαδικτυακή αλλά και την τηλεφωνική επικοινωνία των σύγχρονων επαγγελματιών.

Οιελληνικές «businessand pleasure» επιλογές

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι με βάση τα παραπάνω στοιχεία, στη λίστα με τα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας που συνδυάζουν σε μεγάλο βαθμό το «business και pleasure», εντοπίζουμε τον Παρνασσό, τα Καλάβρυτα, την ορεινή Ναυπακτία, τα Τρίκαλα Κορινθίας και την ορεινή Αρκαδία και συγκεκριμένα, το Μαίναλο και τα χωριά του. Φυσικά, από τη λίστα μας δεν απουσιάζουν τα χωριά του Πηλίου και η Ελάτη Τρικάλων.

Το πρόγραμμα των χειμερινών business ταξιδιωτών περιλαμβάνει συνήθως ξεκούραση σε πολυτελή σαλέ και καταλύματα, χειμερινές δραστηριότητες και εργασία εξ αποστάσεως, μία επιλογή που σήμερα καθίσταται εφικτή χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Η απαραίτητη οργάνωση για τις κορυφαίες bleisure αποδράσεις

Η εύκολη προσβασιμότητα των περιοχών αυτών τις καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλείς και εξηγεί το γιατί κάθε Χειμώνα κατακλύζονται από επισκέπτες. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όμως, ότι προκειμένου να απολαύσει ο ταξιδιώτης στο έπακρο τις «business και pleasure» εξορμήσεις του, καλό είναι να κάνει εγκαίρως την κατάλληλη προετοιμασία ταξιδιού, προκειμένου να μην υπάρξουν απρόοπτα κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ο έλεγχος του αυτοκίνητου σε ένα συνεργείο πριν το ταξίδι και φυσικά, η επιλογή των κατάλληλων ελαστικών είναι απαραίτητη για να έχει ο χειμερινός εκδρομέας ένα ασφαλές ταξίδι. Τα φθαρμένα και παλιά λάστιχά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον δρόμο και να ανατρέψουν τα σχέδια ενός ταξιδιώτη.

Είναι συνεπώς σημαντικό να εστιάσει κάποιος σε premium και αξιόπιστα ελαστικά τα οποία εμπιστεύονται οι κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο, όπως τα Goodyear. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να αναζητήσετε το σωστό ελαστικό για εσάς, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν ταξιδεύετε συχνά από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο (όταν και οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα ψυχρές σε πολλές περιοχές της χώρας) τότε αξίζει να στραφείτε στα χειμερινά ελαστικά. Στην περίπτωση δε που επιθυμείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος σας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, τότε σίγουρα αξίζει να επιλέξετε τα νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων Eagle F1 Asymmetric 5 της Goodyear. Πρόκειται για λάστιχα που φέρουν καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες επιτρέπουν σε κάθε οδηγό να έχει ένα απίστευτα άνετο ταξίδι και μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος -ακόμη και σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Σε όποιον προορισμό επιλέξτε να συνδυάσετε φέτος την εργασία με την ξεκούραση και την απόλαυση, να θυμάστε πως το πιο σημαντικό σημείο στο οποίο αξίζει να εστιάσετε αφορά στην ασφάλειά σας. Η τήρηση του ΚΟΚ, οι ζώνες ασφαλείας και ο έγκαιρος έλεγχος του αυτοκίνητου, μπορούν πράγματι να σώσουν ζωές και θα σας χαρίσουν μία μοναδική «business και pleasure» εμπειρία.