Μαγευτικές εικόνες από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της στολισμένης Αθήνας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μαγευτικές εικόνες από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της στολισμένης Αθήνας

Κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες η Αθήνα αλλάζει και μας δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Η πόλη φοράει τα γιορτινά τις για να υποδεχτεί τον κόσμο που πλημμυρίζει τους δρόμους. Και καθώς οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν όλο και περισσότεροι επισκεπτόμαστε το κέντρο της προκειμένου να προμηθευτούμε τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, να κάνουμε αγορές για τους αγαπημένους μας ή απλώς να απολαύσουμε την ατμόσφαιρα.

Η καρδιά της Αθήνας «χορεύει» πλέον και επισήμως στον ρυθμό των Χριστουγέννων. Φωτάκια έχουν στολίσει κάθε γωνιά της πόλης, καθώς χιλιάδες λαμπάκια έχουν τοποθετηθεί σε δέντρα, βιτρίνες, εστιατόρια και καφέ, αναδεικνύοντας την όμορφη πλευρά της. Γιρλάντες και στολίδια ολοκληρώνουν τη διακόσμηση σε εντυπωσιακά κτήρια και δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Η φωταγώγηση του Δέντρου στοΣύνταγμα

Κάθε σημείο του κέντρου έχει αλλάξει όψη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ιδανικό σκηνικό για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων. Φυσικά, κορυφαία στιγμή αποτέλεσε, η τελετή της φωταγώγησης του Δέντρου στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μόλις μέρες, στις 11 Δεκεμβρίου. Φέτος, εκτός από τα εκατοντάδες φωτάκια που το κοσμούσαν, διέθετε και αμέτρητες γλάστρες με αλεξανδρινά. Τα στολισμένα δέντρα της πλατείας που το περιέβαλαν έκαναν ακόμη πιο εντυπωσιακό το θέαμα και δημιουργούσαν μία παραμυθένια εικόνα.

Ο Γιώργος Καμίνης έδωσε το επίσημο έναυσμα της εορταστικής περιόδου, με το δέντρο είκοσι μέτρων, καλώντας μας να περπατήσουμε στο κέντρο και τις γειτονιές και να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουμε προκειμένου να νιώσουμε το πνεύμα των ημερών. Ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα, τονίζοντας πως φέτος η πόλη «γίνεται μία μεγάλη γιορτή», με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με πολλή μουσική, χορό και δράσεις με υψηλή καλλιτεχνική αξία, που θα παρακολουθήσουμε τις επέμενες ημέρες.

Αυτή είναι η πιο φωτεινή πρόσοψηκτηρίου

Στο φόντο, το επιβλητικό κτήριο του πολυκαταστήματος Public, ολοκλήρωνε μοναδικά την εικόνα. Και αυτό διότι φέτος, κατάφερε να ξεχωρίσει και να προσδώσει ακόμη περισσότερο φως στη μαγευτική ατμόσφαιρα, με την πρόσοψή του. Πιο συγκεκριμένα, έχει μεταμορφωθεί σε ένα υπέρλαμπρο, φωτιζόμενο δώρο που φέρνει τη λάμψη των Χριστουγέννων, ενώ αν κανείς επισκεφτεί το εσωτερικό του θα ανακαλύψει πρωτότυπες θεματικές γωνιές και παραμυθένιες ειδικές κατασκευές που χαρίζουν χριστουγεννιάτικες εμπειρίες. Παραμυθένιοι θρόνοι του Άη Βασίλη και φωτιζόμενα στολίδια έχουν τοποθετηθεί σε κάθε γωνιά του μετατρέποντάς το σε έναν χώρο που μεταφέρει τη μαγεία των γιορτών.

Αλλά και στο εσωτερικό του, το PUBLIC φρόντισε να είναι εορταστικό και εντυπωσιακό:

Τα εντυπωσιακά γιορτινά σύμβολα πουσυναντάμε ξανά στην πόλη

Φέτος, όπως και πέρσι, τοποθετήθηκαν σε μερικά από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, γιορτινά σύμβολα. Σίγουρα, το Δέντρο με τις πεταλούδες στην Κοραή είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία που προσέλκυσαν την προσοχή μας. Το ίδιο ισχύει και για το Δέντρο Νέον στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, καθώς και για το Φωτεινό φεγγάρι στο Αστεροσκοπείο.

Σε δύο ακόμη από τα πιο δημοφιλή μέρη, στο Μοναστηράκι, συναντήσαμε και φέτος τη λέξη «Όνειρο» και στο πάρκο Ελευθερίας τη λέξη «Αθήνα». Φυσικά, πέρα από τα δέντρα, ένα στολισμένο καράβι, δεν θα μπορούσε να λείπει από το γιορτινή σκηνικό της Αθήνας. Φέτος, λοιπόν, κοσμεί την πλατεία Αιγύπτου.

Οι μορφές αγγέλων στην πόλη

Τέλος, περπατώντας στους δρόμους της πόλης, παρατηρήσαμε και αρκετές μορφές αγγέλων, καθώς το θέμα του φετινού στολισμού του Δήμου Αθηναίων ονομάζεται «Άγγελοι στην πόλη». Τοποθετημένοι στα πιο απρόσμενα σημεία της πόλης, τραβούν τα βλέμματα και εντυπωσιάζουν. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι αποτελούν δημιουργίες Ελλήνων εικαστικών, και αποτελούν τους «προστάτες» της πόλης. Έχουν τοποθετηθεί στο δημαρχείο της Αθήνας, καθώς και σε άλλα μέρη της πόλης, όπως στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών, στο «Ολύμπια» Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, στην Δημοτική Πινακοθήκη στην πλατεία Αυδή και στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Η στολισμένη στοά

Τέλος, η Στοά Νικολούδη είναι ένα ακόμη από τα πιο όμορφα στολισμένα σημεία της πόλης, που μας μεταφέρει την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Συνδέει την Πανεπιστημίου και την Σταδίου και αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές στοές της Αθήνας. Διασχίζοντας αυτό το κεντρικό σημείο, θα προσέξετε την όμορφη διακόσμηση και τα φωτεινά λαμπάκια που της δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι το εν λόγω κτήριο, φημίζεται για την αρχιτεκτονική του και έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό, διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού.

Μία βόλτα στο κέντρο της πόλης αρκεί, για να μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Ξεκινώντας από το Σύνταγμα, περπατώντας στην Πανεπιστημίου και τη Σταδίου, θα γνωρίσετε ξανά την Αθήνα και θα ανακαλύψετε μία διαφορετική, λίγο πιο όμορφη όψη της…