ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«EFQM Committed to Excellence 2 Star»: Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η ΕΥΔΑΠ

«EFQM Committed to Excellence 2 Star»: Μία ακόμη σημαντική διάκριση απέσπασε η ΕΥΔΑΠ

Τα τελευταία χρόνια, η ΕΥΔΑΠ φαίνεται να ακολουθεί μία διαρκώς ανοδική πορεία, διαγράφοντας μία εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή. Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της βελτιώνεται συνεχώς και εκσυγχρονίζεται, ακολουθώντας τις νέες τάσεις.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι, αποτελεί την πρώτη εταιρεία του δημόσιου τομέα που έχει καταφέρει να αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις. Την πρόσφατη βράβευσή της στα eben.gr για το πιστοποιημένο μοντέλο επιχειρηματικής ηθικής της, ακολούθησε μία ακόμη σημαντική διάκριση.

Αυτή τη φορά η εταιρεία έφτασε ακόμη πιο ψηλά, αποσπώντας μία διεθνή πιστοποίηση επιχειρηματικής αριστείας, την «EFQM Committed to Excellence 2 Star». Πιο συγκεκριμένα, το Μοντέλο Αριστείας EFQM βασίζεται σε ένα σύνολο ευρωπαϊκών αξιών και είναι ένα πρακτικό, μη περιοριστικό πλαίσιο, που αξιολογεί τους οργανισμούς στην πορεία τους προς την επιχειρηματική αριστεία.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η εν λόγω πιστοποίηση;

Η πιστοποίηση αυτή, δεν υπογραμμίζει μόνο τη σημασία του έργου της, αλλά αποδεικνύει πως οι δημόσιες εταιρείες, ακολουθώντας το παράδειγμά της μπορούν να διαγράψουν μία επιτυχημένη πορεία και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν, δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας.

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, βάλαμε στοίχημα να αποδομήσουμε το στερεότυπο που θέλει το δημόσιο τομέα λιγότερο αποτελεσματικό από τον ιδιωτικό τομέα. Καθημερινά οι εργαζόμενοι και η διοίκηση προσπαθούν να επιτύχουν αυτόν το στόχο και πιστεύω ακράδαντα ότι, παρά τις δυσκολίες, θα το καταφέρουμε» δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Ιωάννης Μπενίσης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της ΕΕΔΕ «Γ. Κοντογεώργης» την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.

ευδαπ1

Πώς όμως η ΕΥΔΑΠ κατάφερε να οδηγηθεί στην κορυφή και να γράψει το success story της;

Η ΕΥΔΑΠ οφείλει τις διακρίσεις της στους ανθρώπους της, που εργάζονται με όρεξη προκειμένου να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργεία, τη βελτίωση και την ανάπτυξή της.

Χάρη στην αποτελεσματική της ηγεσία, το εξαιρετικό εργασιακό κλίμα και το αφοσιωμένο προσωπικό αναδείχθηκε ως μία εταιρεία διεθνούς κύρους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας.

Η κουλτούρα ομαδικής εργασίας

Η ομάδα της εταιρείας λοιπόν είναι το «δυνατό» της χαρτί. Άλλωστε, η ΕΥΔΑΠ διακρίνεται για την κουλτούρα ομαδικής εργασίας, που ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να συνεργάζονται προκειμένου να επιλύσουν κάθε πρόβλημα.

Έτσι, με αυτήν την σημαντική προσπάθειά που καταβάλλουν καθημερινά, έχουν κερδίσει την εκτίμηση των πελατών που γνωρίζουν ότι κάθε τους αίτημα θα εισακουστεί, και εκτιμούν το γεγονός ότι έχουν ένα προσιτό τιμολόγιο.

Παράλληλα, με τις σύγχρονες διαδικτυακές υπηρεσίες που προσφέρει και την επένδυση σε νέες τεχνολογίες η εταιρεία έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει κάθε ζήτημα που προκύπτει, αποτελώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση. Έτσι, η ΕΥΔΑΠ έχει επιτύχει θετικό αντίκτυπο στην αγορά.

Υψηλά πρότυπα και εκσυγχρονισμός

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι ενημερώνεται διαρκώς για τις νέες τάσεις στον τομέα της και ακολουθεί τις εξελίξεις, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κοινού λειτουργεί με υψηλά πρότυπα.

Το παραπάνω σημαίνει ότι πέρα από το γεγονός ότι παρέχει άριστης ποιότητας νερό, το οποίο μάλιστα θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, προσφέρει υπηρεσίες αποχέτευσης και εξυπηρέτησης πελατών υψηλού επιπέδου. Ξεπερνάει κάθε εμπόδιο, αναγνωρίζει τους πιθανούς κινδύνους και είναι πάντα σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε πρόβλημα που προκύπτει.

Η ΕΥΔΑΠ, λοιπόν, κάνει πολλά περισσότερα από το να διασφαλίζει την αδιάλειπτη και επαρκή παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης. Για παράδειγμα, η έρευνα και ανάπτυξη είναι δύο ακόμη προτεραιότητές της που συμβάλλουν στην ανάπτυξή της.

Παράλληλα όμως, φροντίζει πάντα για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας με σεβασμό προς το περιβάλλον. Και μας ευαισθητοποιεί να κάνουμε το ίδιο, επενδύοντας στη διαρκή ενημέρωσή μας για την ορθολογική χρήση του νερού, καθώς και σε Περιβαλλοντικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα οποία παρέχονται δωρεάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ