ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χάνει την αντιπροσώπευση της NIKE η Folli Follie

Χάνει την αντιπροσώπευση της NIKE η Folli Follie
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια εισαγωγής και διανομής των επώνυμων ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της εταιρείας NΙΚΕ και των θυγατρικών της, που διαθέτει η Folli Follie. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονταν σε πιθανές εξελίξεις που σχετίζονται με τη συνεργασία που διατηρεί με την NIKE.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς το Χρηματιστήριο η Folli Follie αναφέρει πως διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με την NIKE, από το 2007, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου, χονδρικής και λιανικής, που αριθμεί συνολικά 19 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και 29 σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ωστόσο, αποκαλύπτει πως στις 18 Δεκεμβρίου 2018 ενημερώθηκε επίσημα από την NIKE, μέσω γραπτής επιστολής, για την διατήρηση όλων των υφιστάμενων συμβολαίων σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία, μέχρι τον συμβατικό χρόνο λήξης τους.

Ως εκ τούτου, σταδιακά από τον Μάιο του 2019 μέχρι τον χειμώνα του 2022, οπότε και λήγει η τελευταία χρονικά σύμβαση του Ομίλου με την NIKE, τα σχετικά συμβόλαια εισαγωγής και διανομής των επώνυμων ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ της εταιρείας NΙΚΕ και των θυγατρικών της, που έχει σήμερα η Folli Follie δεν θα ανανεωθούν.

Σύμφωνα με τη Folli Follie παρά τη λήξη τον Μάιο του 2019 του συμβολαίου, που αφορά στη διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων NIKE προς τους καταστηματάρχες με χαμηλή κατανάλωση, η εταιρεία θα διατηρήσει την απρόσκοπτη εισαγωγή και διανομή των προϊόντων NIKE καθ' όλη την διάρκεια του 2019, ενώ η διάθεση των προϊόντων NIKE από τα εν λειτουργία σήμερα καταστήματα της εταιρείας θα συνεχιστεί κανονικά για το διάστημα 2020 - 2022 κατά περίπτωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ