ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένα Έργο, μια ιστορία: Τα παραδείγματα που συγκινούν και μας εμπνέουν

Ένα Έργο, μια ιστορία: Τα παραδείγματα που συγκινούν και μας εμπνέουν

Λένε πως όταν ένα Έργο έχει αξία και σημασία για την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, τότε η ιστορία του πρέπει να αναδεικνύεται. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στην ελληνική τηλεόραση κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και κυρίως, να συγκινήσει.

Σε αυτή δεν πρωταγωνιστούν ηθοποιοί ή υπερήρωες αλλά άνθρωποι της καθημερινότητας, οι οποίοι παλεύουν κάθε μέρα και μέσα από το Έργο τους, δίνουν ένα ξεχωριστό μήνυμα προσφοράς και αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι δεν μένουν στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουν στην κοινωνία ένα έργο που αξίζει να δουν και να γνωρίσουν όλοι. Τα παραδείγματα του Χρήστου Κοντόπουλου -του 86χρονου «έφηβου» ο οποίος διδάσκει την ανακύκλωση στα παιδιά- και του 16χρονου Ηλία Κυρατσού -του Καραγκιοζοπαίχτη που δίνει εθελοντικά παραστάσεις για ηλικιωμένους και παιδιά- είναι σίγουρα ενδεικτικές και αξίζει να μπουν κάτω από το «μικροσκόπιό» μας.

Από τον 86χρονο «έφηβο» στον 16χρονο Καραγκιοζοπαίχτη

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που ο 86χρονος σήμερα Χρήστος Κοντόπουλος πήρε τη σύνταξή του. Ωστόσο, αντί να επιλέξει να ξεκουραστεί και να απομακρυνθεί από τα κοινά- όπως άλλοι συνομήλικοί του- ο κ. Κοντόπουλος, αποφάσισε να συνεχίσει να προσφέρει και συγκεκριμένα να… δημιουργεί έργα τέχνης από σκουπίδια και παλιά αντικείμενα, δίνοντάς τους μια δεύτερη ζωή.

Ο ξεχωριστός αυτός «έφηβος», παρουσιάζει με ενθουσιασμό τη δουλειά του στα παιδιά της Εύβοιας -όπου και κατοικεί- εμπνέοντάς τους τις αξίες της ανακύκλωσης και δίνοντάς τους την ευκαιρία να μάθουν από έναν ακούραστο καλλιτέχνη, όπως εκείνος. Ο ίδιος, άλλωστε, θεωρεί αυτή την έκφραση καλλιτεχνικής και οικολογικής ευαισθησίας ως το έργο της ζωής του.

Και από τον 86χρονο «έφηβο» που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, περνάμε στον 16χρονο μαθητή Ηλία Κυρατσού. Πρόκειται για έναν ξεχωριστό νέο, ο οποίος αφιερώνει τον ελεύθερό του χρόνο στο να δίνει εθελοντικά παραστάσεις για παιδιά και ηλικιωμένους.

Πράγματι, ο ταλαντούχος νεαρός φτιάχνει μόνος του φιγούρες Καραγκιόζη και οργανώνει με την παρέα του δωρεάν παραστάσεις σε σχολεία, ιδρύματα για παιδιά, κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων και ΚΑΠΗ. Το πάθος του για το θέατρο Σκιών και η αγάπη του για τους συνάνθρωπους του τον ώθησαν στην ιδιαίτερη αυτή κίνηση προσφοράς, σε αυτό το Έργο στο οποίο είναι απολύτως αφοσιωμένος.

2

Για την ERGO Ασφαλιστική, τη Νο.1 εταιρεία στις Γενικές Ασφαλίσεις στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται πίσω από την ξεχωριστή αυτή εκπομπή και την ανάδειξη των μοναδικών αυτών προσώπων, όταν ένα Έργο έχει αξία, πρέπει να μένει σταθερό και να ενισχύεται. Αυτός είναι ο λόγος που θέλησε να τιμήσει, να επιβραβεύσει και να διαδώσει το έργο ανθρώπων οι οποίοι αποφάσισαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και να προσφέρουν ένα πολύ σημαντικό Έργο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως εμείς με τη σειρά μας αξίζει να διαδώσουμε και φυσικά να μιμηθούμε αυτά τα παραδείγματα αγάπης και ανθρωπιάς που κάνουν τη διαφορά. Διότι σε κάποιες περιπτώσεις, πίσω από ένα έργο που φαντάζει απλό, βρίσκεται μια ολόκληρη ιστορία ζωής που μοιράζει ελπίδα και χαμόγελα.

*Η σειρά «Ένα Έργο, μια ιστορία» προβάλλεται στον ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων αλλά και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22.10. Τα επεισόδια θα μείνουν διαθέσιμα στο ergohellas.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ