ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανόρθωση Στήθους: Τα δεδομένα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Ανόρθωση Στήθους: Τα δεδομένα που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ανόρθωση στήθους αποτελεί μία από τις πιο συχνές και αναμφίβολα δημοφιλείς επεμβάσεις στον κλάδο της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Πράγματι, πολλές είναι οι γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο οι οποίες επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και παίρνουν την απόφαση να προχωρήσουν σε αυτή την αλλαγή. Τι συνιστά, όμως, στην πραγματικότητα η ανόρθωση στήθους και ποια είναι τα δεδομένα τα οποία όλοι πρέπει να γνωρίζουν εν έτει 2019;

Η ανόρθωση στήθους είναι ουσιαστικά μία αισθητική επέμβαση η οποία αντιμετωπίζει την πτώση του στήθους της γυναίκας μέσω χειρουργικής παρέμβασης. Είναι, άλλωστε, γνωστό πως με το πέρασμα του χρόνου, το γυναικείο στήθος υφίσταται σημαντικές μεταβολές -ιδίως έπειτα από αυξομειώσεις βάρους (δίαιτα, εγκυμοσύνες, απώλεια βάρους)- με συνέπεια να παρουσιάζει πτώση.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα στην πλαστική για την ανόρθωση του στήθους -ή αλλιώς, την μαστοπηξία; Ποια είναι τα μεγέθη από τα οποία εξαρτάται η επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί μία γυναίκα; Τι σημασία έχει ο βαθμός της πτώσης του στήθους και πώς επιτυγχάνεται η ανάρρωση έπειτα από μία επέμβαση ανόρθωσης στήθους;

Τι αποκαλύπτει ο ειδικός

Τα ερωτήματα είναι σίγουρα πολλά και κάθε γυναίκα που επιθυμεί να προχωρήσει στην εν λόγω επέμβαση, πρέπει να λάβει τις απαντήσεις που χρειάζεται και μεταξύ άλλων, να μάθει πώς ορίζεται η πτώση των μαστών και το μέγεθος του στήθους.

Τις απαντήσεις στις εν λόγω σημαντικές ερωτήσεις, τις δίνει ο Δρ. Νώντας Καποσίτας, πλαστικός χειρουργός, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξειδικευθείς στο University of Illinois at Chicago, USA και μέλος της American Society for Aesthetic Plastic Surgery (A.S.A.P.S.).

Τα μεγέθη που έχουν σημασία για την επέμβαση

Σύμφωνα με τον Δρ. Καποσίτα, το ποια επέμβαση θα ακολουθήσει μία γυναίκα, εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους και την περίμετρο του θώρακα, όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος με βάση τα παρακάτω στοιχεία.

Μέγεθος:

Το Α είναι το μικρό στήθος <100 cc

Το Β το αμέσως επόμενο 100-150 cc

Το C κυμαίνεται από 150-250 cc

Το D κυμαίνεται από 300 cc και άνω

Το DD,E,F,G ανήκουν στα μεγάλα στήθη

Περίμετρος του θώρακα:

Α. 70 cm

Β. 75 cm

Γ. 80 cm

Δ. 90 cm

Ο συνδυασμός των παραπάνω ορίζει το στήθος κάθε γυναίκας (για παράδειγμα, 70 Α, 75 ΑΑ, 75 Β, 80 Β κλπ). Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Δρ. Νώντα Καποσίτα, μόνο ο πλαστικός χειρουργός με εμπειρία στην πλαστική στήθους μπορεί να ορίσει σωστά τα εν λόγω μεγέθη.

Ο βαθμός της πτώσης του στήθους

Όσον αφορά στον βαθμό της πτώσης του στήθους, εξαρτάται από τη θέση του μαστού αλλά κυρίως της θηλής με την IMF, δηλαδή την υπομάστιο πτυχή. Σύμφωνα με τον ειδικό, τα στήθη Α, ΑΑ, Β και μερικά C έχουν συνήθως αυτό που λέμε ψευδοπτώση -δηλαδή δεν έχουν πτώση της θηλής κάτω από την υπομάστιο πτυχή. Όμως, τα μεγαλύτερα D, DD, E, F, παρουσιάζουν πιο μεγάλη πτώση -κυρίως λόγω του βάρους των μαστών. Οι εν λόγω φωτογραφίες ανόρθωσης στήθους από το αρχείο του Νώντα Καποσίτα είναι ενδεικτικές των φυσικών αποτελεσμάτων που η ανόρθωση στήθους μπορεί να προσφέρει σε μία γυναίκα σήμερα.

Οι σύγχρονοι μέθοδοι ανόρθωσης

Ποιες είναι, λοιπόν, οι πλέον σύγχρονοι μέθοδοι ανόρθωσης στήθους για μία γυναίκα; Τα στήθη Α, ΑΑ, Β, C χρειάζονται συνήθως ένα ένθεμα σιλικόνης για να ανορθωθούν -με εξαίρεση μερικά C τα οποία ενδέχεται να χρειάζονται και μία μικρή ανόρθωση με κυκλική και κάθετη τομή μόνο. Όσο για τα στήθη από DD και πάνω, χρειάζονται ανόρθωση χωρίς ένθεμα με τομή κυκλική και κάθετη -και κάποια μία επιπλέον μικρή υπομάστια τομή. Και σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να μελετήσετε εδώ λεπτομερώς τις μεθόδους του έμπειρου πλαστικού χειρουργού Νώντα Καποσίτα καθώς και να παρακολουθήσετε μέσω του συγκεκριμένου βίντεο την εμπειρία μίας γυναίκας η οποία έκανε ανόρθωση στήθους και χρειάστηκε ένθεμα σιλικόνης.

Η ανάρρωση έπειτα από την ανόρθωση στήθους

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ανάρρωση μετά από την ανόρθωση στήθους, αξίζει να γνωρίζετε πως είναι σχετικά γρήγορη για τις περιπτώσεις Α, Β, C. Για τις περιπτώσεις από D και πάνω, χρειάζεται απλώς λίγο περισσότερος χρόνος μέχρι να επουλωθούν οι τομές. Το σίγουρο είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις, οι γυναίκες μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους σε τρεις με τέσσερις ημέρες έπειτα από την ανόρθωση στήθους και στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούν, μετά από συνολικά τέσσερις εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Καποσίτα, η ανόρθωση του στήθους δεν χαρακτηρίζεται από πόνο και όλες οι γυναίκες οι οποίες την επιλέγουν, δεν ταλαιπωρούνται από την επέμβαση. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιες περιπτώσεις, η ανόρθωση στήθους μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις, όπως η κοιλιοπλαστική, η ωτοπλαστική, η ρινοπλαστική και η γενειοπλαστική.

Nwntas Kapositas 2

Για να μάθετε περισσότερα για την ανόρθωση στήθους, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του πλαστικού χειρουργού: https://kapositas.gr