ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την Eurolife

Εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την Eurolife

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την Eurolife ERB Insurance Group, τον ασφαλιστικό βραχίονα του Ομίλου Eurobank.

Ο σχεδιασμός της Eurobank προβλέπει την πώληση τουλάχιστον του 80% της Eurolife ERB και τη διατήρηση ποσοστού χαμηλότερου του 20% ώστε να μην υπάρχει η υποχρέωση ενοποίησης στον ισολογισμό του Ομίλου.

Στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών υπήρξαν πέντε ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων η καναδική Fairfax, η κινεζική Fosun και η αμερικανική Apollo.

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές κλήθηκαν να υποβάλουν προσφορές και για την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της Eurolife, μέσω του δικτύου τραπεζικών καταστημάτων της Eurobank.

Ήδη η Eurobank έλαβε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προέγκριση για την εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία. Αύριο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας προκειμένου να αξιολογήσει τις προσφορές που κατατέθηκαν.

Σημειώνεται πως η Eurolife ERB είναι ο τρίτος ασφαλιστικός όμιλος σε παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά, διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια που υπερκαλύπτει τις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις, έχει συνεργασία με πάνω από 1.400 ανεξάρτητους συνεργάτες και πράκτορες, απασχολεί 292 άτομα και διαθέτει 400.000 πελάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ