ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έρευνα – βαρόμετρο του 2nd InvestGR Forum 2019 για την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού

Έρευνα – βαρόμετρο του 2nd InvestGR Forum 2019 για την εικόνα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού

Οι CEOs ξένων πολυεθνικών εταιρειών αξιολογούν το επενδυτικό πλαίσιο και προτείνουν βελτιώσεις

Το 2nd InvestGR Forum 2019: Foreign Investments in Greece ανέθεσε και φέτος στη METRON ANALYSIS την πραγματοποίηση έρευνας με θέμα «Η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού».

Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μιας και τα ευρήματά της παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, στο 1st InvestGR Forum 2018: Foreign Investments in Greece, τον περασμένο Ιούλιο.

Η έρευνα βασίζεται σε προσωπικές συνεντεύξεις με δεκάδες επικεφαλής ξένων εταιρειών στην Ελλάδα, οι οποίοι αξιολογούν το σημερινό πλαίσιο και, κυρίως, καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωσή του.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της METRON ANALYSIS, κ. Στράτος Φαναράς, σχολίασε: «Πέρυσι, είχαμε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη ως προς τον μεγάλο αριθμό συμμετοχής CEOs στην έρευνα, και μάλιστα πολύ μεγάλων ξένων εταιρειών. Η φετινή έρευνα θα έχει αυξημένο ενδιαφέρον. Πρώτον, γιατί θα έχει στοιχεία βαρομέτρου, άρα θα είναι δυνατές οι συγκρίσεις με τα ευρήματα της περσινής έρευνας. Δεύτερον, λόγω της πολιτικής συγκυρίας, μιας και το 2019 είναι εκλογική χρονιά, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει τις αξιολογήσεις και τις στάσεις των ερωτωμένων ως προς την προοπτική των άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα μας.»

Ο ιδρυτής του InvestGR Forum, κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Πέρυσι, τα ευρήματα της έρευνας της METRON ANALYSIS προκάλεσαν πηχυαίους τίτλους, δεκάδες

δημοσιευμάτων και δημόσιο διάλογο. Εκτιμώ ότι η φετινή έρευνα θα εμπλουτίσει περαιτέρω αυτόν τον διάλογο, με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και αντικειμενική θεώρηση. Θεωρώ ότι παρόμοιες έρευνες συνιστούν μοναδικό εργαλείο για άσκηση δημόσιας πολιτικής, αρκεί να διαβάζονται σωστά και να μελετώνται καταλλήλως, ένθεν κακείθεν».

Το 2nd InvestGR Forum 2019: Foreign Investments in Greece θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου 2019 και θα περιλαμβάνει διάφορα θεματικά πάνελ συζητήσεων, όπως για την Ενέργεια, τον Τουρισμό και την Ψηφιακή Οικονομία.

*Εδώ μπορείτε να δείτε στο You Tube το 1st InvestGR Forum 2018: Foreign Investments in Greece.