ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή: Επιστημονική Επιμορφωτική Συνάντηση στις 2 Φεβρουαρίου

Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή: Επιστημονική Επιμορφωτική Συνάντηση στις 2 Φεβρουαρίου

Η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή διοργανώνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, από τις 09:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των εγκαταστάσεών της στην Κάντζα Παλλήνης, Επιστημονική Επιμορφωτική Συνάντηση με τίτλο "Δημιουργικός-Λογοτεχνικός Λόγος στο Σύγχρονο Σχολείο. Αναζητώντας μια διαφορετική σχέση με την τέχνη του λόγου στη σχολική τάξη".

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει δημιουργικά στην ανάδειξη μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής αντίληψης για τη διδασκαλία των μαθημάτων της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας στο πλαίσιο των αλλαγών, που η Πολιτεία αυτήν την περίοδο προωθεί.

Η Επιστημονική - Επιμορφωτική Συνάντηση έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της καλλιέργειας του λογοτεχνικού λόγου και της δημιουργικής έκφρασης στη διδασκαλία των κειμένων στη σύγχρονη εκπαίδευση μέσα από την παρουσίαση επιστημονικών εισηγήσεων αλλά και καινοτόμων διδακτικών προτάσεων. Απευθύνεται σε φιλολόγους αλλά και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν και να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους για την αναβάθμιση της διδασκαλίας της Νεοελληνικής Γλώσσας στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα.

Στην Επιστημονική αυτή συνάντηση θα συμμετάσχουν ως εισηγητές σημαντικές προσωπικότητες του χώρου του Πνεύματος αλλά και της Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Γεωργουσόπουλος Κώστας, Φιλόλογος, Κριτικός Θεάτρου, Καρυστιάνη Ιωάννα, Συγγραφέας, Ζουμπουλάκης Σταύρος, Φιλόλογος, Συγγραφέας, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Φρυδάκη Ευαγγελία, Καθηγήτρια τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφικής Σχολής, ΕΚΠΑ, Τριανταφυλλόπουλος Νίκος, Φιλόλογος, Λογοτέχνης και άλλοι. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ιονίου Πανεπιστημίου "Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες" και με την Επιστημονική Ένωση "Νέα Παιδεία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ