ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Leasing: Οι μύθοι για τη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου καταρρίπτονται

Leasing: Οι μύθοι για τη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου καταρρίπτονται

Leasing. Αποτελεί μία από τις πλέον ευέλικτες, οικονομικές και προσιτές λύσεις στην αγορά αυτοκινήτου και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, έχει αναδειχθεί σε μία τάση που κερδίζει συνεχώς «έδαφος» στον τομέα των «all inclusive» υπηρεσιών -τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος.

Το ζήτημα είναι, ωστόσο, ότι παρά το οφέλη που η επιλογή της μακροχρόνιας μίσθωσης μπορεί να προσφέρει σε έναν σύγχρονο οδηγό, αρκετοί μύθοι αναφορικά με το leasing παραμένουν ακόμη «ζωντανοί». Με τις σύγχρονες οδηγητικές ανάγκες να έχουν πολλαπλασιαστεί και τα έξοδα ασφάλισης και τα τέλη κυκλοφορίας να «τρέχουν» -και να προκαλούν «πονοκέφαλο» σε εκατομμύρια οδηγούς- είναι σίγουρα σημαντικό να ξεδιαλύνουμε το τοπίο σε ό,τι αφορά στο leasing, καταρρίπτοντας τους «μύθους» που έχουν επικρατήσει.

Όλα δείχνουν πως η επιλογή ενός αυτοκινήτου με leasing συνιστά την ιδανική λύση για τους ιδιώτες -και όχι μόνο για τις εταιρείες όπως λανθασμένα έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε το «κεφάλαιο» χρονομίσθωση κάτω από το «μικροσκόπιό» μας.

2

Μύθος 1ος: Το leasing απευθύνεται μόνο σε εταιρείες

Ένας από τους πρώτους μύθους που έχουν επικρατήσει αναφορικά με το θέμα της χρονομίσθωσης σχετίζεται με την άποψη ότι το leasing απευθύνεται μόνο σε εταιρείες και επαγγελματίες. Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για μία επιλογή που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη και για τους ιδιώτες.

Και αυτό διότι, μεταξύ άλλων, προσφέρει σε κάθε οδηγό τη δυνατότητα να διαμορφώσει τη δική του leasing προσφορά, με βάση τα χρήματα που επιθυμεί να ξοδέψει. Το γεγονός αυτό από μόνο του σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει την ευελιξία που πολλοί ιδιώτες χρειάζονται σήμερα.

3

Μύθος 2ος: Πρόκειται για μία πολυέξοδη επιλογή

Το γεγονός ότι πολλοί ιδιώτες πιστεύουν λανθασμένα ότι η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκίνητου αποτελεί μία ακριβή επιλογή, τους έχει -δυστυχώς- στερήσει την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη της εν λόγω λύσης. Στην πραγματικότητα, το leasing πρόκειται για μία εξαιρετικά οικονομική επιλογή με πολλά πλεονεκτήματα για τον κάθε οδηγό. Αυτό που σίγουρα αξίζει να γνωρίζει ένας ιδιώτης σήμερα, είναι πως με το leasing χρειάζεται απλώς να πληρώνει ένα μηνιαίο μίσθωμα για να χρησιμοποιεί το όχημα για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά έχοντας -στο τέλος της σύμβασης- τη δυνατότητα να το παραδώσει ή να το εξαγοράσει σε προσυμφωνημένη τιμή μέσω του Avis Leasing.

Σήμερα, λοιπόν, που τα κόστη απόκτησης ενός αυτοκινήτου, οι δαπάνες χρήσης του, τα έξοδα ασφάλισης και τα τέλη κυκλοφορίας επιβαρύνουν εκατομμύρια οδηγούς στη χώρα μας, η χρονομίσθωση αποτελεί σίγουρα ένα «κεφάλαιο» που αξίζει να εξετάσουμε με προσοχή. Ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η αξία ενός αυτοκινήτου μειώνεται από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα έπειτα από την αγορά του. Με το leasing ένας ιδιώτης μπορεί να αλλάζει αυτοκίνητο κάθε δύο με πέντε χρόνια και το στοιχείο αυτό έχει ιδιαίτερη αξία στις μέρες μας.

4

Μύθος 3ος: Το αυτοκίνητο πρέπει να είναι ιδιοκτησία μας

Ο μύθος της σημασίας της ιδιοκτησίας σε ό,τι αφορά στην αγορά του αυτοκινήτου, φαίνεται πως «καλά κρατεί» στην Ελλάδα του σήμερα. Η άποψη -και σε πολλές περιπτώσεις η πίεση- να αποκτήσουμε το δικό μας αυτοκίνητο έχει οδηγήσει πολλούς ιδιώτες σήμερα σε λάθος -για το «πορτοφόλι» και την καθημερινότητά τους- επιλογές.

Με τη χρονομίσθωση, λοιπόν, ο ιδιώτης δεν επιβαρύνεται με τα έξοδα που συνεπάγεται η αγορά ενός αυτοκινήτου, αφού το μόνο που απαιτείται είναι η καταβολή του μηνιαίου μισθώματος και φυσικά, η αγορά των καυσίμων του ΙΧ. Τα υπόλοιπα ζητήματα -δηλαδή τις δαπάνες χρήσης, το service, τα τέλη κυκλοφορίας, τη μικτή ασφάλεια, τα ελαστικά, τις ζημιές κτλ- τα αναλαμβάνει η εταιρεία.

Μία επιλογή με πολλά και σύγχρονα οφέλη

Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως η μακροχρόνια μίσθωση αυτοκίνητου μπορεί να αποτελέσει μία συμφέρουσα επιλογή που κάθε ιδιώτης αξίζει να εξετάσει. Τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει είναι πολλά. Πέρα από τους μύθους οι οποίοι πρέπει να καταρριφθούν, είναι αναμφίβολα σημαντικό να αναφερθούμε και σε όλα σύγχρονα πλεονεκτήματα τα οποία η χρονομίσθωση αυτοκινήτου προσφέρει και τα οποία -δυστυχώς- πολλοί αγνοούν.

Διότι πέρα από το -σίγουρα συμφέρον- οικονομικό κομμάτι, το leasing δίνει σε όλους τη δυνατότητα να οδηγήσουν ένα ολοκαίνουριο και αξιόπιστο αυτοκίνητο με τον εξοπλισμό που επιθυμούν (το Avis Leasing αφορά μόνο σε καινούργια αυτοκίνητα, όπως δηλαδή θα τα αγόραζε κάποιος), να απολαμβάνουν τα πλέον σύγχρονα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες στην οδήγηση και φυσικά, να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο των μηναίων τους εξόδων, μέσα από τον υπολογισμό ενός σταθερού κόστους χρήσης.

5

Σε κάθε περίπτωση, προτού προχωρήσετε στη μίσθωση ενός αυτοκίνητου, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως θα συνεργαστείτε με μία αξιόπιστη εταιρεία, να δώσετε μεγάλη προσοχή στις παροχές που χρειάζεστε -και προσφέρει το συμβόλαιό σας- και φυσικά, να βρείτε τις πλέον συμφέρουσες και κατάλληλες για εσάς προσφορές. Μην παραλείψετε, λοιπόν, να ελέγχετε συχνά τις Avis Leasing προσφορές, καθώς ανανεώνονται συνεχώς για κάθε κατηγορία αυτοκινήτου και προέρχονται από μία εταιρεία με κύρος και σημαντική θέση στην αγορά του leasing.