ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενισχυμένα έσοδα για τη Vodafone Ελλάδος

Ενισχυμένα έσοδα για τη Vodafone Ελλάδος
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2018 για τη Vodafone Ελλάδος με τα έσοδα από υπηρεσίες να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο όμιλος Vodafone, κατά το γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018-2019 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2018) η ελληνική θυγατρική είδε τα έσοδα της από υπηρεσίες να φθάνουν στα 221 εκατ. ευρώ έναντι 201 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους. Η ονομαστική αύξηση είναι μεν 10%, όμως, περιλαμβάνει και την «προσθήκη» της Cyta Ελλάδος. Σύμφωνα με τη Vodafone, η οργανική αύξηση των εσόδων ήταν της τάξεως του 3%, ποσοστό αρκετά ικανοποιητικό που έρχεται σε συνέχεια του +1,2% που είχε πετύχει η ελληνική θυγατρική το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Από την άλλη πλευρά, η Vodafone Ελλάδος είδε τους πελάτες κινητής να μειώνονται στα 5,046 εκατ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2018 όταν στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν στα 5,124 εκατ. Η μείωση αποδίδεται στην «εκκαθάριση» στη πελατειακή βάση της καρτοκινητής, δεδομένου ότι οι συνδρομητές συμβολαίου παρέμειναν στα ίδια επίπεδα. Το μέσο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) διαμορφώθηκε στα 9,5 ευρώ το μήνα (από 8,3 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους και 9,4 ευρώ το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο), με τους συνδρομητές συμβολαίου να είναι στα 21,5 ευρώ και τους πελάτες καρτοκινητής στα 3,7 ευρώ.

Στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018, η Vodafone Ελλάδος είδε τους πελάτες σταθερής (ευρυζωνικές υπηρεσίες) να αυξάνονται κατά 9 χιλιάδες και να διαμορφώνονται στις 939 χιλιάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ