ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το νεό ρολόι Speedmaster Dark Side of The Moon Apollo 8 της OMEGA

Το νεό ρολόι Speedmaster Dark Side of The Moon Apollo 8 της OMEGA

Η OMEGA παρουσιάζει με περηφάνια το νέο μοντέλο Dark Side of the Moon Apollo 8, σηματοδοτώντας την 50η επέτειο της αποστολής Apollo 8, που αποτέλεσε την πρώτη αποστολή που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη σελήνη.

Η OMEGA διαθέτει μια ασυναγώνιστη κληρονομιά στην εξερεύνηση του διαστήματος και τα ρολόγια της συλλογής Speedmaster τα έχουν φορέσει και εμπιστευθεί αστροναύτες που έχουν συμμετάσχει σε πολλές από τις σπουδαιότερες αποστολές στην ιστορία – συμπεριλαμβανομένης της αποστολής Apollo 8 το 1968. Τα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στη συγκεκριμένη αποστολή, αποτέλεσαν τους πρώτους ανθρώπους που είδαν την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και η κληρονομιά αυτού του επιτεύγματος γιορτάζεται με έναν υπέροχο τρόπο, με το νέο ρολόι Speedmaster της OMEGA.

Ο εκπληκτικός σχεδιασμός του είναι εμφανής όταν παρατηρείτε το καντράν, το οποίο είναι διαμορφωμένο με αριστοτεχνικό τρόπο ώστε να αποκαλύπτει τον μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό του ρολογιού σε μαύρο χρώμα. Για τη λεπτομερή διακόσμηση των γεφυρών και της κύριας πλάκας του μηχανισμού έχει χρησιμοποιηθεί λέιζερ, προσδίδοντας με αυτό τον τρόπο μία ρεαλιστική απεικόνιση της επιφάνειας της σελήνης.

Όπως στη σελήνη, έτσι κι εδώ, ο μηχανισμός έχει δύο ξεχωριστές πλευρές. Η πλευρά που εμφανίζεται στο καντράν διαθέτει μία πιο ανοιχτή απόχρωση, αντιπροσωπεύοντας την πλευρά του φεγγαριού που βλέπουμε εμείς από τη Γη, ενώ το πίσω μέρος του ρολογιού παρουσιάζει τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού που μόνο οι αστροναύτες έχουν τη δυνατότητα να δουν.

Για τη δημιουργία αυτού του νέου ρολογιού, η OMEGA χρησιμοποίησε τη δημοφιλή καινοτομία των μοντέλων “Dark Side of the Moon”, κατασκευάζοντάς εξ’ ολοκλήρου το ρολόι από μαύρο κεραμικό οξείδιο του ζιρκονίου. Η Μάρκα, θέλοντας να δημιουργήσει αντίθεση με τον σκούρο χρωματικό τόνο του ρολογιού, επέλεξε να χρησιμοποιήσει κίτρινο χρώμα στους δείκτες του χρονογράφου, ενώ η ταχυμετρική κλίμακα του ρολογιού και η κορώνα του εμπεριέχουν το φωσφορίζον υλικό Super-LumiNova. Ο συνδυασμός μαύρου και κίτρινου χρώματος εμφανίζεται και στο δερμάτινο λουρί του ρολογιού, που περιλαμβάνει κίτρινο καουτσούκ στο εσωτερικό του.

Στο πίσω μέρος της κάσας του ρολογιού είναι χαραγμένη η φράση "WE'LL SEE YOU ON THE OTHER SIDE" («ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ»). Αυτή είχε ειπωθεί από τον Jim Lovell, Κυβερνήτη του διαστημικού αεροσκάφους της αποστολής Apollo 8, κατά την εκκίνηση της πρωτοποριακής τροχιάς του προς τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Δευτερόλεπτα πριν χαθεί το διαστημικό σκάφος από το εύρος της ασύρματης σύνδεσης, ο Lovell είπε αυτά τα καθησυχαστικά λόγια στο κέντρο ελέγχου.

Λίγοι άνθρωποι θα καταφέρουν να δουν από κοντά τη μυστηριώδη, μακρινή πλευρά του φεγγαριού, φορώντας όμως το Speedmaster Dark Side of the Moon Apollo 8 της OMEGA μπορούν να δημιουργήσουν μία άμεση σύνδεση με την ιστορία κατάκτησης του διαστήματος. Η έκδοση του μηχανισμού 1869, σε μαύρο χρώμα και με ειδική διακόσμηση – ονομάστηκε 1869 για να τιμήσει την πρώτη προσεδάφιση που έγινε στη σελήνη – φέρνει στο μυαλό τον αυθεντικό μηχανισμό του Moonwatch, καθώς και την θρυλική κληρονομιά της OMEGA στο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ πολύ επισκεφθείτε το παρακάτω link:

https://www.omegawatches.com/watches/speedmaster/moonwatch/dark-side-of-the-moon-apollo-8/product

ΔΗΜΟΦΙΛΗ