ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο έγκαιρος προγραμματισμός διασφαλίζει το «αύριο»

Ο έγκαιρος προγραμματισμός διασφαλίζει το «αύριο»

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κρίση που πλήττει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια άλλαξε σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητά μας, δημιουργώντας ουσιαστικά νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά στο «σήμερα» αλλά και το «αύριο» -και τα απρόβλεπτα που ενδεχομένως μας επιφυλάσσει.

Το γεγονός ότι σύμφωνα με έρευνες, όπως για παράδειγμα εκείνη της Nielsen, που είδε το «φως» της δημοσιότητας τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Έλληνες φέρονται να ανήκουν στους πλέον ανασφαλείς λαούς της Ευρώπης κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Η αδυναμία να αισθανθούμε ασφάλεια σε πολλούς τομείς φαίνεται πως είναι μια από τις βασικές απόρροιες της κρίσης η οποία δημιουργεί σε έναν μεγάλο αριθμό πολιτών τεράστια αγωνία, πόσω μάλλον όταν σχετίζεται με την εργασία μας και το «φλέγον» θέμα των συντάξεων. Και αυτό διότι σε μία εποχή που η κρατική σύνταξη συνεχώς μειώνεται, οι Έλληνες νιώθουν μεγαλύτερη ανασφάλεια για το πώς θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν μία ποιοτική ζωή στο μέλλον.

Τα στοιχεία είναι σίγουρα ανησυχητικά και δημιουργούν ερωτηματικά αναφορικά με το πώς μπορεί να αντιστραφεί αυτό το κλίμα. Τα έκτακτα έξοδα και οι απρόβλεπτες ανάγκες δημιουργούν άγχος. Με την πλειονότητα των νέων στην Ελλάδα σήμερα να μην αποταμιεύει και να στηρίζεται οικονομικά στους γονείς της -και μάλιστα σε μία σύνταξη που συνεχώς μειώνεται- το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να αναζητήσουμε λύσεις ώστε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία -και δη υπό το πρίσμα της ασφάλειας.

2

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω είναι απαραίτητο να υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση και φυσικά η απαραίτητη αλλαγή νοοτροπίας.

Αρκεί να αναλογιστούμε πως στις μέρες μας, ξεκινώντας από όσα χρήματα δίνουμε για έναν καφέ την ημέρα περίπου, μπορούμε να αποταμιεύουμε σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που θα μας προσφέρει αίσθημα ασφάλειας για το μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι πλέον ζούμε περισσότερα χρόνια και χρειαζόμαστε μεγαλύτερη αποταμίευση.

Στην πραγματικότητα, αρκεί μία απλή κίνηση για να διασφαλίσουμε σήμερα μία συμπληρωματική σύνταξη μέσω ενός ασφαλιστικού προγράμματος . Βέβαια, χρειάζεται να εγκαταλείψουμε τη νοοτροπία του «ζω μόνο για το σήμερα» και του «σιγά μη μου τύχει» και να υιοθετήσουμε τη φιλοσοφία του «ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω».

3

Η αξία του έγκαιρου προγραμματισμού

Αυτός είναι ο λόγος που η νέα καμπάνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, που το τελευταίο διάστημα κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, έχει τόση σημασία. Με πρωταγωνιστές τα σκανταλιάρικα πλασματάκια της φυλής των oops, η «έξυπνη», ψηφιακή καμπάνια της ΕΑΕΕ θίγει το θέμα της αξίας του έγκαιρου προγραμματισμού και τονίζει ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, υπάρχουν λύσεις ανάλογα με τις δυνατότητες του καθενός - για να αισθανθούμε περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι για το «αύριο»

Το βασικό είναι να προνοούμε έγκαιρα, όπως κάνουν οι πολίτες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι μαθαίνουν από μικροί να φροντίζουν τη συνταξιοδοτική τους αποταμίευση.

Η νέα καμπάνια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως όλα δείχνουν, αρκεί μία «έξυπνη» ιδέα και το κατάλληλο, ποιοτικό περιεχόμενο για να κάνει τη διαφορά -ακόμη και σε ό,τι αφορά σε «ευαίσθητα» θέματα, όπως εκείνο των συντάξεων.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε με μία επίσκεψη στο www.theoops.gr, την FB page και το You Tube Channel της ΕΑΕΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ