ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φραγκιαδάκης: Απολύτως ικανοποιητικό το αποτέλεσμα της διαδικασίας πώλησης της Finansbank

Φραγκιαδάκης: Απολύτως ικανοποιητικό το αποτέλεσμα της διαδικασίας πώλησης της Finansbank
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην αποσαφήνιση ότι η απόφαση για την πώληση της Finansbank ελήφθη βάσει των τρεχουσών κεφαλαιακών αναγκών της Εθνικής και του ρίσκου που εμπεριείχε η παραμονή της στην τουρκική αγορά προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» το τελικό αποτέλεσμα της διαδικασίας πώλησης της Finansbank είναι «απολύτως ικανοποιητικό», δεδομένων των άμεσων αλλά και μακροπρόθεσμων πλεονεκτημάτων που επιτυγχάνονται για την Εθνική.

Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως για τη Finansbank τα εξής: «Μία επένδυση κρίνεται από όλες τις φάσεις της: την εξαγορά, την περίοδο διακράτησης και την έξοδο από την επένδυση. Κατά την περίοδο διακράτησης της επένδυσης η Εθνική ωφελήθηκε από ισχυρή κερδοφορία. Στο σύνολό του ο όμιλος κέρδισε πάνω από 7 δισ. τουρκικές λίρες από το 2008 και αν κανείς αναλογιστεί τη μειωμένη κερδοφορία στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, αποτέλεσε ξεκάθαρο πλεονέκτημα για την Εθνική».

Στη βάση αυτή υποστήριξε πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα δεν πρέπει να υποβάλλονται στο παρελθόν και οι συναλλαγές πρέπει να κρίνονται πάντοτε βάσει του ευρύτερου περιβάλλοντος και της χρονικής στιγμής που συμβαίνουν.

Ο κ. Φραγκιαδάκης υπογράμμισε πως η Εθνική Τράπεζα μετά την ανακεφαλαιοποίησή της και τις κεφαλαιακές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί ήδη, έχει ξεκάθαρη υπεροχή σε κεφαλαιακή επάρκεια, ισχυρή ρευστότητα και επαρκείς προβλέψεις. «Ως η μόνη τράπεζα με δείκτη δανείων προς καταθέσεις κάτω της μονάδας και με τη μεγαλύτερη ρευστότητα στο σύστημα, θα διοχετεύσει ρευστότητα στην οικονομία», τόνισε σχετικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ