ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 28 εκατ. δολάρια τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει η Blueground

Στα 28 εκατ. δολάρια τα συνολικά κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει η Blueground

Με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς όσον αφορά στη συγκέντρωση κεφαλαίων κινείται πλέον η Blueground με την εταιρεία να έχει πραγματοποιήσει δύο αρκετά μεγάλους γύρους χρηματοδότησης μέσα σε διάστημα μόλις 6 μηνών.

Συγκεκριμένα, η Blueground, η οποία προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα προς ενοικίαση για ένα μήνα, ένα χρόνο ή και περισσότερο, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός ακόμη γύρου χρηματοδότησης ύψους 8 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία, η οποία έχει παρουσία σε 9 πόλεις σε 3 ηπείρους, είχε ολοκληρώσει τον προηγούμενο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 12 εκατ. δολαρίων, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ η συνολική χρηματοδότηση που έχει λάβει μέχρι στιγμής φθάνει στα 28 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσά χρηματοδότησης που έχει λάβει ελληνική startup που δεν έχει συμπληρώσει παρά μόλις 5 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας της.

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν το Venture Friends, το Endeavor Catalyst, τo Jabar Internet Group και ο Kevin Ryan. O τελευταίος είναι επιχειρηματίας με έντονη δραστηριότητα στο χώρο της τεχνολογίας και αποτελεί τον ιδρυτή του αμερικανικού ενημερωτικού μέσου Business Insider. Μάλιστα, ο Kevin Ryan θα συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της ελληνικής εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει φθάσει πλέον να διαχειρίζεται 1.800 διαμερίσματα σε εννέα πόλεις, 500 εκ των οποίων είναι στην Αθήνα. Τους τελευταίους μήνες η Blueground δίνει μεγάλη έμφαση στην αμερικανική αγορά και ήδη δραστηριοποιείται σε έξι μεγάλες πόλεις. Στόχος της εταιρείας είναι μέχρι το 2023 να έχει παρουσία σε 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα από 50.000 διαμερίσματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ