ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς να μετατρέψεις την ανικανότητα σε ικανότητα

Πώς να μετατρέψεις την ανικανότητα σε ικανότητα

Η Κατερίνα Γιαννακοπούλου, ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του συλλόγου «ΑΛΜΑ» έχει δει με τα μάτια της το «θαύμα» της διαφορετικότητας

«Θα πρέπει να ξέρουμε όλοι ότι η διαφορετικότητα κεντάει ένα πλούσιο χαλί, και πρέπει να καταλάβουμε πως όλοι οι κόμποι του χαλιού έχουν ισότιμη αξία, ανεξάρτητα από το χρώμα τους» γράφει κάπου η ποιήτρια και πεζογράφος Μάγια Αγγέλου και μάλλον κάτι θα ξέρει καλύτερα.

Όταν αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του άλλου γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.

Από τη θέση της ως ειδική παιδαγωγός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», η Κατερίνα Γιαννακοπούλου έχει διαπιστώσει από πρώτο χέρι πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να προέλθουν μέσα από τους ανθρώπους και τη μοναδικότητά τους.

«Αυτό που έμαθα από τα παιδιά μου όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι είναι σπουδαίο να ανακαλύπτεις τη μοναδικότητά σου και μέσα από τη διαφορετικότητα να καταφέρνεις να βρίσκεις τη δημιουργικότητά του. Δηλαδή αυτό που λέμε εμείς: την ανικανότητα να την κάνεις ικανότητα» λέει.

Γι’ αυτό και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Γιατί θέλει να τα βλέπει κάθε μέρα να ξεπερνούν τις δυνατότητές τους, να δημιουργούν και να τα καταφέρνουν εκεί όπου όλοι οι υπόλοιποι τους λένε ότι δεν μπορούν.

Η κ. Γιαννακοπούλου ξέρει καλά ότι πολλές φορές η δουλειά αυτή είναι πάνω από τις δυνάμεις της. Είναι, όμως, από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να ξεπερνούν τον πόνο και να προσφέρουν. Σίγουρα υπάρχουν και μέρες πιο δύσκολες από τις υπόλοιπες. Τότε ψάχνει απλώς για δυνατές λύσεις.