ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Who is Who ο φορέας της επιβράβευσης της Γυναικείας Ηγεσίας!

Το Who is Who ο φορέας της επιβράβευσης της Γυναικείας Ηγεσίας!

Ο 1ος Ετήσιος Θεσμός Επιβράβευσης της Γυναικείας Ηγεσίας είναι πλέον γεγονός με πρώτο σταθμό τη βράβευση των λαμπρών Γυναικών της πόλης των Τρικάλων στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Για αυτό το σκοπό ένωσαν τις δυνάμεις τους οι 3 Τρικαλινές, Κορίνα Λιούτα Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης «ΘΕΛΩ» και της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Εθελοντισμού, την Βίκυ Παπαγεωργοπούλου Διευθύντρια Έκδοσης του WHO is WHO «Γυναίκες Ηγέτες» και την Αλεξάνδρα Τάμπου Διευθύντρια Έκδοσης του «Trikala Idees», όπου η καθεμία είναι ηγέτις στον τομέα της. Ο θεσμός αυτός ενθαρρύνει, αναδεικνύει και εξυψώνει το ρόλο της Γυναικείας Ηγεσίας στην κοινωνία μας.

Την κριτική επιτροπή στελέχωναν επίσης τέσσερις εκδότες και ιδιοκτήτες τοπικών ΜΜΕ, οι κ.κ. Χρήστος Πίσσας, Χρήστος Κοντός, Δημήτρης Κρούπης και Γκιάτας Ευάγγελος.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Γιώργος Γαμπιεράκης, Αντιπρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Υποστήριξης «ΘΕΛΩ», τονίζοντας και ο ίδιος τον πολυσήμαντο ρόλο και τις ικανότητες του γυναικείου φύλου, που το καθιστούν αντάξιο του αντρικού.

To Who is Who συμμετείχε ενεργά στην μεγαλοπρεπή εκδήλωση με τον χαρακτηριστικό τίτλο "ΘΕΛΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΨΗΛΑ", όπου οι διοργανωτές τίμησαν γυναίκες που διακρίνονται στην επαγγελματική τους διαδρομή και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην καινοτόμα Επιχειρηματικότητα, στην εξωστρέφεια και την κοινωνική ευθύνη στον νομό Τρικάλων.

Πριν από δύο χρόνια ακριβώς την ίδια ημέρα το Who is Who ξεκίνησε την ιδιαίτερη έκδοση του "Who is Who Γυναίκες Ηγέτες" με πρώτο σταθμό τις Γυναίκες που ασκούν διοίκηση σε μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, Πρόεδροι Μη Κυβερνητικών Σωματείων και Ελληνίδες του εξωτερικού και πρόκειται να εκδοθεί σε λίγες εβδομάδες. Και έτσι η έκδοση αυτή βραβεύει τις άξιες Ελληνίδες πανελλαδικά.

Με αυτή τη δραστηριότητα το Who is Who έχει καθιερωθεί ως ο αποκλειστικός φορέας της προώθησης και ανάδειξης της Γυναικείας Ηγεσίας σε όλες της τις εκφάνσεις και αποτέλεσε το κύριο έναυσμα της ιδέας του Θεσμού επιβράβευσης της γυναίκειας Ηγεσίας.

Με αυξανόμενο ρυθμό, η γυναίκα περνάει μπροστά και κατακτά κορφές σε όλους τους χώρους της σύγχρονης κοινωνίας. Αυτή ακριβώς τη γυναίκα, τη Γυναίκα Ηγέτη, έχουμε στόχο να τιμήσουμε και να προβάλλουμε.

Για αυτό και η επιλογή του βραβείου-γλυπτού δεν ήταν τυχαία. Συμβολίζει τη "ΝΙΚΗ" και είναι της Μαίρης Παπακωνσταντίνου, Ελληνίδας γλύπτριας η οποία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την αναπαράσταση της γυναικείας φύσης και Ελληνίδας γυναίκας. Έργα της υπάρχουν στο Λευκό Οίκο των Η.Π.Α. Η κυρία Παπακωνσταντίνου είναι Επίτιμο μέλος του Who is Who στην Ελλάδα και δημιούργησε αποκλειστικά τα βραβεία αυτά για την εταιρεία Who is Who, όπου η τελευταία μαζί με τον Εκδότη Δημήτρη Γκόρη τα χορήγησε στον 1ο Θεσμό Επιβράβευσης Γυναικών Ηγετών στα Τρίκαλα.

Βραβεύτηκαν:

Συγκεκριμένα, στον χώρο της κοινωνικής δράσης και προσφοράς βραβεύτηκαν οι κ.κ. Ντίτα Μπονώτη Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Φίλες της Αγάπης και Ελένη Καιμά Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Αρωγή».

Στον χώρο της πνευματικής και πολιτιστικής δράσης οι κ.κ. Αλεξάνδρα Παπαστεφάνουπιανίστρια και σολίστ με διεθνή καριέρα, Τούλα Τίγκα συγγραφέας και Τασία Κασσιώλα μουσικός – μαέστρος.

Ειδική βράβευση στο χώρο του πολιτισμού, Μαρία Γαδετσάκη Χορογράφος – Ιδιοκτήτρια της Σχολής Χορού Dancespace.

Στον χώρο της οικονομίας και επιχειρηματικότητας οι Πέννυ Καρανάσιου Επιχειρηματίας, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Δικτύου Μεταφραστικών Κέντρων «Ερμηνεία», Δήμητρα Τσάμη Εμπόριο Ενδυμάτων, Αμαλία Μακρή Υπεύθυνη Πωλήσεων και μέτοχος της «Spacesonik» Ζωή Ζαραμπούκα ιδιοκτήτρια ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ, αδελφές Αθηνά, Δήμητρα και Γεωργία Διβάνη Τυροκομικά προϊόντα, αδελφές Ιωάννα, Ζωή και Αθανασία Καρρά κτηνοτρόφοι.

Επίσης, υπήρξε μια Ξεχωριστή Διάκριση για τη ΓΥΝΑΙΚΑ της Χρονιάς, που έχει συμβάλλει με την αναγνώριση της στο χώρο της Γυναικείας Ηγεσίας, στην προβολή της περιοχής των Τρικάλων εντός ή εκτός Ελλάδος. Αυτή ήταν η κα. Χειρουργός Μαστού Μαρία Καναρά, Υπεύθυνη του Ιατρείου Μαστού του ΓΝΤ και πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρίας παραρτήματος Τρικάλων.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν όλους για την τιμητική τους συμμετοχή καθώς και όλους τους εθελοντές!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ