ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank

Ολοκληρώθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank με υπερκάλυψη σε μετρητά, όχι μόνο του βασικού σεναρίου της, αλλά και ενός σημαντικού τμήματος του δυσμενούς σεναρίου.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Attica Bank με νέα κεφάλαια που ανέρχονται σε 681 εκατ. ευρώ διαθέτει έναν από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας του χρηματοπιστωτικού τομέα, που διαμορφώνεται στα επίπεδα του 23%.

Η Attica Bank με βάση όσα αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος κρίνεται ότι κάλυψε ποσό ανώτερου των 584 εκατ. ευρώ αλλά κατώτερου των 748 εκατ. ευρώ. Με βάση αυτό έως την 31.12.2015 οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές θα εγκρίνουν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ως επαρκές προληπτικό εποπτικό μέτρο και επομένως τη συνέχιση της λειτουργίας της Τράπεζας με βάση το σύνολο του ποσού που θα έχει συγκεντρωθεί για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας παρότι δεν έχει συγκεντρωθεί το συνολικό ποσό των κεφαλαιακών αναγκών ύψους 748 εκατ. ευρώ.

Η Attica Bank παραμένει η μόνη εισηγμένη τράπεζα που κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει επιτυχώς ανακεφαλαιοποιηθεί, αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια από το εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ συνεχίζει να παραμένει αυτόνομη και ανεξάρτητη.

Η Attica Bank, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, κεφαλαιακά θωρακισμένη, με σχέδιο και σύγχρονες δομές, θα ανταποκριθεί με διακριτό τρόπο και συνέπεια στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα επόμενα έτη, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στους μετόχους της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ