ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Διεθνής αναγνώριση για το Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΟΠΑΠ: Διεθνής αναγνώριση για το Υπεύθυνο Παιχνίδι
EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Με τις κορυφαίες διεθνείς πιστοποιήσεις του κλάδου των τυχερών παιγνίων επιβραβεύθηκε η στρατηγική και οι πρωτοβουλίες του Ομίλου ΟΠΑΠ για το Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. έλαβαν πρόσφατα Πιστοποίηση Επιπέδου 4 από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (World Lottery Association – WLA), η οποία αποτελεί την ανώτατη αναγνωρισμένη πιστοποίηση διεθνώς για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Το WLA αποτελείται από εταιρείες-μέλη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών ανά τον κόσμο και εφαρμόζουν τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής υπευθυνότητας, εστιάζοντας κυρίως σε αξίες όπως η ακεραιότητα, ο επαγγελματισμός και η καινοτομία.

Η Πιστοποίηση Επιπέδου 4 αποδίδεται, μετά από αξιολόγηση ανεξάρτητης ομάδας ειδικών, σε εταιρείες που έχουν εντάξει πλήρως και αποτελεσματικά τις αρχές του Υπεύθυνου Παιχνιδιού σε όλες τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και δεσμεύονται για τη συνεχή βελτίωση των ενεργειών τους. Σημειώνεται ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. είναι οι μοναδικές ελληνικές εταιρείες που έχουν λάβει την ανώτατη πιστοποίηση Υπεύθυνου Παιχνιδιού της WLA.

Επιπλέον, η ΟΠΑΠ Α.Ε. έλαβε και το Πιστοποιητικό Εναρμόνισης με τα Πρότυπα Υπεύθυνου Παιχνιδιού από τον Ευρωπαϊκή Ένωση Λοταριών (The European Lotteries – EL ). Η πιστοποίηση αυτή αναγνωρίζει την οικειοθελή δέσμευση του ΟΠΑΠ για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους παίκτες, την προστασία των ανηλίκων, την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών, και την εκπαίδευση του κοινού, μεταξύ άλλων.

Οι νέες αυτές πιστοποιήσεις, οι οποίες έχουν ισχύ μέχρι και το 2021, επιβεβαιώνουν τη θέση του Ομίλου ΟΠΑΠ ως οργανισμού-πρότυπο στον τομέα του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στην Ελλάδα αλλά και τον κόσμο. Το Υπεύθυνο Παιχνίδι βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της στρατηγικής του ΟΠΑΠ και περιλαμβάνει δραστηριότητες που σκοπό έχουν να διασφαλίσουν την υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, η οποία περιλαμβάνει Έρευνα, Ευαισθητοποίηση Εργαζομένων, Σχεδιασμό Παιχνιδιών, Εκπαίδευση του Δικτύου Πωλήσεων, Ενημέρωση και Στήριξη Παικτών, Διαφήμιση-Μάρκετινγκ, Αναφορές και Μετρήσεις, Διαδικτυακό Παιχνίδι και Διάλογο με Ενδιαφερόμενα Μέρη.

Η εταιρεία συνεργάζεται, επίσης, με το ΚΕΘΕΑ – ΑΛΦΑ, μέσω της αποκλειστικής γραμμής βοήθειας 1114 για τη στήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπέρμετρης ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ