ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αμερικανική Walmart σχεδιάζει τις πρώτες αποστολές παραγγελιών με Drone

Η αμερικανική Walmart σχεδιάζει τις πρώτες αποστολές παραγγελιών με Drone
Bruce Bennett/Getty Images

Η γνωστή εταιρεία στις ΗΠΑ Walmart, ζήτησε άδεια από τις ομοσπονδιακές αρχές τη Δευτέρα για να πετάει drones στον ουρανό. Η επιχείρηση συμπλήρωσε την φόρμα της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας και αιτείται άδεια για να προχωρήσει σε "αεροπορικά τεστ". 

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Brian Nick έιπε πως η Walmart δοκιμάζει (εννοεί πτήσεις drones) εδώ και μήνες σε εσωτερικούς - κλειστούς χώρους. Εάν τους δοθεί η άδεια από τις αρχές ο γίγας του λιανεμπορίου θα μπορεί να στείλει τα drones του μέχρι και 400 πόδια ψηλά σε προκαθορισμένες περιοχές, οι οποίες μπορούν να είναι γειτονιές, καταστήματα της εταιρείας και κέντρα διανομής.

Επί της ουσίας πρόκειται για ακόμα μία ένδειξη πως η Walmart επιχειρεί να κάνει ξεκάθαρο τον ανταγωνισμό με την Amazon (AMZN, Tech30), η οποία έχει ως αιχμή του δόρατος τα τεστ διαφημιστικών drone. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση της έδωσε άδεια το Μάρτιο.

Πάντως, η πραγματικότητα είναι πως δεν θα αλλάξουν πολλά πράγματα επί του παρόντος. Η Amazon παραδέχτηκε πως ακόμα είναι "χρόνια μακρυά" και η Walmart "δεν είναι σε θέση να δώσει χρονοδιάγραμμα".

Η Walmart σχεδιάζει να δοκιμάσει κατ' οίκον παραγγελίες, αλλά ο Nick είπε πως ο "αρχικός σχεδιασμός" εστιάζει στην μεταφορά εμπορευμάτων ανάμεσα σε κέντρα διανομής. Η εταιρεία επίσης ψάχνει στο να χρησιμοποιήσει drones στα καταστήματα της για ασφάλεια και να μεταφέρει αγορές των πελατών της στους χώρου στάθμεσυς. Τουλάχιστον αυτά γράφτηκαν στη φόρμα που συμπληρώθηκε, προς την FAA.

Πηγή: CNNMoney, Walmart seeks permission to test drone delivery

ΔΗΜΟΦΙΛΗ