ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι κάνει έναν έφηβο σήμερα, ηγέτη αύριο; Την απάντηση δίνει το Pierce Leadership Academy

Τι κάνει έναν έφηβο σήμερα, ηγέτη αύριο; Την απάντηση δίνει το Pierce Leadership Academy

Πώς μπορεί να μάθει κάποιος να επηρεάζει τη σκέψη, τα συναισθήματα, τη στάση και τη συμπεριφορά μιας μικρής ή μεγάλης ομάδας ανθρώπων; Ποιες είναι οι ικανότητες που πρέπει να διαθέτει ένας έφηβος σήμερα για να γίνει ηγέτης αύριο; Ποιο είναι το… DNA της ηγεσίας και πώς μπορούν οι μαθητές να αποκωδικοποιήσουν τα «μυστικά» του; Απαντήσεις σε αυτά, αλλά και σε πολλά ακόμα ερωτήματα, δίνει στους αυριανούς πρωταγωνιστές το βιωματικό αγγλόφωνο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Pierce Leadership Academy για παιδιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία επιθυμούν να συνδυάσουν τη μάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, με τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Για τρεις εβδομάδες, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, μαθητές από 13 έως 17 ετών, έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία σειρά πρωτοποριακών μαθημάτων, εργαστηρίων, προσομοιώσεων, εποικοδομητικών συζητήσεων και εκπαιδευτικών εξορμήσεων, με απώτερο σκοπό να κατανοήσουν καλύτερα τους μηχανισμούς και τη λειτουργία της ηγεσίας, εξερευνώντας διαφορετικά αντικείμενα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

2 copy

Μέσα, δηλαδή, από ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι έφηβοι καλούνται να υπερβούν τους εαυτούς τους με ουσιαστικούς τρόπους, οι οποίοι οδηγούν σε αυτογνωσία, προσωπική ανάπτυξη και υπεύθυνη και ώριμη λήψη αποφάσεων. Έτσι, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ηγετικές τους ικανότητες, καλλιεργώντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι αναγκαία για έναν «αρχηγό» σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, που γίνεται συνεχώς πιο ανταγωνιστικό, αβέβαιο και απαιτητικό.

Το «κλειδί» της διαρκούς επιτυχίας σε τέσσερα βήματα

Το ταξίδι στον κόσμο των ηγετικών δεξιοτήτων ξεκινά μέσω μίας πλούσιας και ποικιλόμορφης εμπειρίας μάθησης, που συνδυάζει ακαδημαϊκές, εργαστηριακές και υπαίθριες δραστηριότητες, στις οποίες οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ομαδικά, δημιουργικά και υπεύθυνα. Έτσι, ο δρόμος προς την «κατάκτηση» της ορθής αρχηγικής συμπεριφοράς περνάει από τους τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, της Επιχειρηματικότητας και της Κριτικής Σκέψης, του Εθελοντισμού και των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, του Θεάτρου και του Κοινωνικού Προβληματισμού, καθώς επίσης και από την ανάλυση θεμάτων Συναισθηματικής Νοημοσύνης και Ρητορικής Τέχνης.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα προσφέρει τις τέσσερις θεματικές ενότητες «STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά)», «Entrepreneurship (Επιχειρηματικότητα)», «From Humanism to Leadership (Από τον Ανθρωπισμό στην Ηγεσία)» και «Service Learning, Human Rights and Sustainable Development (Κοινωνική προσφορά, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βιώσιμη Ανάπτυξη)», προκειμένου τα παιδιά να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα υλοποιήσουν στόχους που απορρέουν από τη φιλοδοξία τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Μάλιστα, οι ενότητες «Entrepreneurship» και «Service Learning, Human Rights and Sustainable Development», αποτελούν τις νέες προσθήκες του επιτυχημένου αυτού προγράμματος, που στοχεύει στην παροχή ερεθισμάτων και ευκαιριών για τη διάπλαση μιας πολύπλευρης και χαρισματικής ηγετικής προσωπικότητας.

4

«Μαθήματα» καλής γειτονίας

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων στο «Pierce Leadership Academy», οι ηγέτες του αύριο θα ακολουθήσουν την ενότητα της επιλογής τους, ενώ την τρίτη και τελευταία εβδομάδα, θα κληθούν να δουλέψουν μαζί, να μεταφέρουν γνώση, να αλληλεπιδράσουν, να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα των προαναφερθέντων θεματικών ενοτήτων και να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στον πραγματικό κόσμο.

Eπιπλέον, το πρόγραμμα Pierce Leadership Academy εμφανίζει αυξημένο ενδιαφέρον και σε συμμετοχές από το ευρύτερο παγκόσμιο κοινό, προσφέροντας στους μαθητές μία ξεχωριστή εμπειρία, εφάμιλλη των θερινών προγραμμάτων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Το γεγονός αυτό δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να κάνουν νέες γνωριμίες και να αναπτύξουν δεσμούς με Έλληνες, αλλά και ξένους συνομηλίκους τους, καθώς στον φετινό κύκλο των μαθημάτων θα συμμετάσχουν 15 μαθητές από τις ΗΠΑ, υπότροφοι του «Jack Kent Cooke Foundation».

5

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα του Pierce απαιτεί εγγραφή και θα διαρκέσει από 24 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2019, σε καθημερινή βάση, από τις 9:00 έως τις 17:00. Πραγματοποιείται στα αγγλικά και απευθύνεται τόσο σε μαθητές του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, όσο και σε παιδιά άλλων σχολείων, ηλικίας 13-17 ετών. Η συμμετοχή των μαθητών είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής του, ενώ για τα παιδιά που βρίσκονται εκτός Αθήνας, υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας στις υπερσύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, που –με την πληθώρα των προγραμμάτων του– προσφέρει πιο πολλά από ένα σχολείο! Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφή στο πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Pierce εδώ.

Δείτε το βίντεο του PLA εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ