ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sani Gourmet 2019: 15 αστέρια Michelin στην απόλυτη γαστρονομική εμπειρία

Sani Gourmet 2019: 15 αστέρια Michelin στην απόλυτη γαστρονομική εμπειρία

Ένα μοναδικό τετραήμερο γεύσεων και απόλαυσης, μία απίστευτη γιορτή γαστρονομικής εμπειρίας πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά, στο πλαίσιο του Sani Gourmet 2019.

5 ημέρες, 8 χώρες, 8 chefs, 15 αστέρια Michelin, εκατοντάδες πιάτα που ετοιμάστηκαν και σερβιρίστηκαν προκειμένου να ξεσηκώσουν γαστριμαργικά τους παρευρισκόμενους. Είναι αλήθεια πως από τη πρώτη χρονιά της ίδρυσής του το Sani Gourmet έθεσε υψηλές προδιαγραφές και απαιτήσεις στο κόσμο της γαστρονομίας. Έχει καταφέρει όχι μόνο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αλλά και να τις ξεπεράσει, παρουσιάζοντας κάθε χρόνο βραβευμένους σεφ από όλο το κόσμο, στην «καρδιά» της Χαλκιδικής.

Το CNN Greece βρέθηκε φέτος στο Sani Resort, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και να ανακαλύψει τις νέες τάσεις στις γευστικές απολαύσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως τεράστια είναι η συμβολή των χορηγών σε μία διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, όπως το Sani Gourmet. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως χρυσός χορηγός σε αυτό το «φεστιβάλ» γαστρονομίας είναι και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, η Lidl Hellas. Είναι, εξάλλου, ήδη γνωστό πως η εταιρεία επενδύει τα τελευταία χρόνια τόσο στην ελληνική, αλλά και διεθνή γαστρονομία, κυρίως όμως στους Έλληνες παραγωγούς, αυξάνοντας σταδιακά την γκάμα των συγκεκριμένων προϊόντων στα ράφια της.

2

Τι γευτήκαμε στο μοναδικό φεστιβάλ γεύσης

Λιβανέζικη και γαλλική κουζίνα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, από δύο κορυφαίους chefs, τον Αυστραλό Greg Malouf και τη Γαλλίδα Stephanie Le Quellec, έκαστος με 2 Αστέρια Michelin.

Το πρώτο βράδυ, σε μία μυστηριακή ατμόσφαιρα, ο Greg Malouf δημιούργησε για τους συνδαιτημόνες του εστιατορίου Fresco στο Sani Dunes, πιάτα υψηλής γαστρονομίας, με αρκετή δόση λιβανέζικης αύρας, αφού ο ίδιος κατάγεται από Λιβανέζους γονείς. Χαλούμι σε κρούστα αρωματισμένη με σαφράν και λουκούμι μελιτζάνας με τυρί γκούντα αρωματισμένο με κάρυ, σολωμό kibbeh nayee, καπνιστή γλώσσα μόσχου τουρσί με τυρί ήταν τα πρώτα πιάτα που έφτασαν μπροστά μας.

Το μενού πλαισιώθηκε από ορτύκι σε φύλλο κανταΐφι με φέτα, φαλάφελ φουντουκιού, fatayer με αρνί και χουρμάδες, αλλά και αρνίσιο παϊδάκι με σιτάρι αναμεμειγμένο με μανιτάρι πορτσίνι και σκορδαλιά ρέβας. Λίγο πριν ο τέλος, η siyadeeya του Greg Malouf, σπεσιαλιτέ του chef, περιελάμβανε ριζότο με λαυράκι και καλοκαιρινό ταμπουλέ. Κλείσαμε τη βραδιά μας με το χέρι της Φατίμα σε… γλυκό (παγωτό χαλβά με φυστίκια, μέλι αγριολούλουδων και καραμέλα δαμάσκηνου), μία γεύση πραγματικά αξεπέραστη.

3

Την επόμενη μέρα, ως λάτρεις της γαλλικής κουζίνας, οι γευστικές προσδοκίες ήταν υψηλότερες, όμως με την έμπειρη Stephanie Le Quellec να ηγείται της κουζίνας και μια σειρά από σαμπάνιες Perrier-Jouet που θα συνόδευαν το δείπνο μας, όλα έδειχναν πως θα κυλούσαν υπέροχα. Καραβίδα μισοψημένη με βανίλια, λάδι Sarasin έφτασε ως πρώτο πιάτο, για να ακολουθήσει κρόκος μαριναρισμένος από αυγό ελευθέρας βοσκής σε ξύδι xeres, με πράσινα σπαράγγια και μανιτάρια.

4

Χριστόψαρο με λευκά σπαράγγια και γεύση άνθους πορτοκαλιού συνδυάστηκε στη συνέχεια υπέροχα με champagne Perrier-Jouet Belle Epoque Millesime, ενώ η αξεπέραστη γεύση από φιλέτο μόσχου, χειροποίητη χαρίσα και κουνουπίδι σε διάφορες υφές, ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της γαστρονομικής μας εμπειρίας. Η βραδιά έκλεισε με πάβλοβα με άγριες φράουλες, κρέμα από φρέσκα μυρωδικά και σορμπέ ελαιόλαδο, αλλά και τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για τη Γαλλίδα chef, όσο και για τη διοργάνωση εν γένει.

5

20 χρόνια Lidl Hellas με το επετειακό Eden Drop

Αξίζει να σημειωθεί πως στο περιθώριο του Sani Gourmet, η Lidl Hellas παρουσίασε το επετειακό κρασί για τα 20 χρόνια δραστηριοποίησής της στη χώρα μας. Μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα #piknikapotaLidl, κάτω από τον ήλιο της Χαλκιδικής και με το βλέμμα στη θάλασσα.

6

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας, Σταύρος Σταυρινός, ανέφερε: «Δημιουργήσαμε το επετειακό ροζέ κρασί, Eden Drop, με αφορμή τα 20 χρόνια της Lidl Hellas. Πρόκειται για ένα κρασί κατά 50% αγιωργίτικο και κατά 50% syrah. Η φιάλη έχει το σχήμα σταγόνας, για αυτό και το ονομάσαμε, Eden Drop. Διαθέτουμε περισσότερα από 2.500 προϊόντα στη γκάμα μας, εκ των οποίων τουλάχιστον το 65% είναι ελληνικής προελεύσεως. Προσπαθούμε διαρκώς, ενώ και οι προμηθευτές μας εξελίσσονται μέσω της συνεργασίας μαζί μας. Έχουμε θέσει υψηλά ποιοτικά κριτήρια για τα προϊόντα που διαθέτουμε στα καταστήματά μας, γεγονός που κάνει καλύτερους και τους συνεργάτες μας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε με το Sani Resort, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας».

Ακόμη ένα γαστρονομικό φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών, με διεθνή αναγνώριση ολοκληρώθηκε, με πλήθος συμμετοχών, αλλά και με την υπόσχεση για περισσότερη απόλαυση το 2020.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ