ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

e-ΕΥΔΑΠ: Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών ύδρευσης της χώρας

e-ΕΥΔΑΠ: Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα του μεγαλύτερου παρόχου υπηρεσιών ύδρευσης της χώρας

Αναγκαίο κακό ή αναγκαίο καλό; Η διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών στην καθημερινότητα των Ελλήνων είναι γεγονός και φαίνεται ότι δεν έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στη φορολογική συμμόρφωση και στην ετήσια αύξηση των εσόδων του κράτους από ΦΠΑ, αλλά και στην ποιότητα ζωής των πολιτών, οι οποίοι εξοικονομούν χρόνο και χρήμα. Μελέτες, εξάλλου, που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, φανερώνουν η μία μετά την άλλη, ότι οι καταναλωτές αναζητούν συνεχώς online εργαλεία και υπηρεσίες, που θα τους βοηθήσουν να απλοποιήσουν τη διαδικασία των ψηφιακών τους συναλλαγών. 

Πλέον η εξυπηρέτηση και εξόφληση των οφειλών είναι υπόθεση λίγων μόλις «κλικ», με αποτέλεσμα οι χρήστες να αφήνουν την εποχή της πολύωρης αναμονής στα γκισέ να παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Σε αυτήν τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα εισέρχονται και οι Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί (ΔΕΚΟ), οι οποίες ενσωματώνουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που διευκολύνουν τους πολίτες να διευθετήσουν γρήγορα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να διεκπεραιώσουν εύκολα την υποβολή των τα αιτημάτων τους. Η ΕΥΔΑΠ, «αγαλλιάζοντας» τη νέα ψηφιακή εποχή, έχει αναπτύξει και διαθέτει μέσω της εταιρικής της ιστοσελίδας, το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κατάστημα e-EYDAP, που συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου παρόχου ύδρευσης της χώρας και καθιστά την εξυπηρέτηση των πολιτών πιο εύκολη, πιο αποτελεσματική και πιο γρήγορη από ποτέ.

Τα πάντα online και με ασφάλεια

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές κερδίζουν συνεχώς έδαφος, λόγω της ευκολίας τους. Οι χρήστες του e-EYDAP μπορούν να κάνουν τα πάντα online και να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Αυτό δε σημαίνει μόνο εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου από την αναμονή σε κάποια ουρά, αλλά και απαλλαγή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Την ίδια στιγμή, τα σύγχρονα και αυστηρά πρωτόκολλα επικοινωνίας διασφαλίζουν το αδιάβλητο των συναλλαγών, καθιστώντας τις ηλεκτρονικές πληρωμές συνεχώς πιο ασφαλείς, ενώ εξασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Προσωποποιημένη ενημέρωση

Οι εγγεγραμμένοι πελάτες σε πλατφόρμες ηλεκτρονικών καταστημάτων έχουν πολλαπλά οφέλη. Στην περίπτωση της νέας άρτιας υπηρεσίας e-EYDAP, παραδείγματος χάρη, οι οικιακοί πελάτες και οι επιχειρήσεις, απολαμβάνουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής ειδοποίησης με email και sms για εκδόσεις λογαριασμών, καθώς και ενημερώσεις για αυξημένη κατανάλωση, επικείμενη διακοπή υδροδότησης λόγω οφειλής και ύπαρξη ληξιπρόθεσμης οφειλής από τον ενοικιαστή μισθωμένου ακινήτου. Παράλληλα, η δυνατότητα εξατομικευμένης εξυπηρέτησης, που προσφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα της ΕΥΔΑΠ, επιτρέπει τη διόρθωση των προσωπικών στοιχείων των πελατών, σε περίπτωση μεταβολής τους, σε χρόνο «dt».

ευδαπ

Ηλεκτρονικές πληρωμές και διακανονισμοί

Η διεκπεραίωση αιτημάτων μέσω διαδικτύου δεν απαιτεί πλέον τη συμπλήρωση «χαρτούρας», ενώ η αποπληρωμή των οφειλών γίνεται με λίγα «κλικ». Τέτοιες ευκολίες έχουν και οι χρήστες της υπηρεσίας e-EYDAP, όπου οι διαδικασίες αποπληρωμής και οι ρυθμίσεις οφειλών σε δόσεις, επιτρέπονται και ηλεκτρονικά. Παράλληλα με τις υπηρεσίες e-bill, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν πάνω από 20 αιτήματα για την υπαγωγή τους σε ειδικά τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, μεταξύ των οποίων, το Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο (ΕΕΤ), το φιλανθρωπικό, το επαγγελματικό, το πολυτεκνικό και το υπερηλίκων.

«Πράσινη» συνείδηση

Εκτός του ότι οι εγγεγραμμένοι χρήστες στις e-bill υπηρεσίες του e-EYDAP βλέπουν ηλεκτρονικά το λογαριασμό τους με τους προσωπικούς τους κωδικούς ανά πάσα στιγμή, μπορούν παράλληλα να μειώσουν και το οικολογικό τους αποτύπωμα, καταργώντας την αποστολή των έντυπων τιμολογίων. Με αυτόν τον τρόπο ο ενδιαφερόμενος, όχι μόνο έχει τον έλεγχο της παροχής του, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος, εφόσον βέβαια επιλέξει την εξοικονόμηση χαρτιού με τη λήψη μόνο του ηλεκτρονικού λογαριασμού.

Εξυπηρέτηση σε ψηφιακό περιβάλλον

Με στόχο, λοιπόν, τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης και σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς και των πελατών της, η ΕΥΔΑΠ μετέφερε τις υπηρεσίες της εκτός των φυσικών καταστημάτων της. Στο πλαίσιο αυτό, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους εύκολα και γρήγορα στο e-EYDAP με πολύ απλά βήματα και να εκμεταλλευτούν τα πολλαπλά οφέλη της hi-tech εξυπηρέτησης, μέσω ενός εύχρηστου ψηφιακού περιβάλλοντος. Η δημιουργία προφίλ είναι σχεδόν αυτοματοποιημένη, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να ενεργοποιήσει τον online λογαριασμό του είναι το να γνωρίζει τους κωδικούς του στο TaxisNet. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος με ανάλογες διαδικασίες, μπορεί να ακολουθήσει τις οδηγίες στο ειδικό βίντεο της ενότητας «Μάθετε πώς…: Να εγγραφείτε στο e-ΕΥΔΑΠ, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα», το οποίο είναι αναρτημένο και στις σελίδες των κοινωνικών δικτύων της ΕΥΔΑΠ σε Youtube, Facebook, Twitter και LinkedIn.