ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επική μάχη στην αγορά των πληρωμών, η οποία αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη της με υγιή ρυθμό

Επική μάχη στην αγορά των πληρωμών, η οποία αναμένεται να συνεχίσει την ανάπτυξη της με υγιή ρυθμό

Οι καταιγιστικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα στον τομέα των τραπεζικών πληρωμών και οι ευκαιρίες που δημιουργούν για δομικές αλλαγές σε παραδοσιακές και ψηφιακές τράπεζες, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Payments 360 Conference 2019 που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 13 Ιουνίου, με διοργανωτή το τμήμα Banker's Review Conferences της Boussias Communications.

Τόπος συνάντησης το ξενοδοχείο Divani Caravel, όπου εξειδικευμένα στελέχη από τον τομέα των πληρωμών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές ομιλίες γύρω από τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις σε θέματα που σχετίζονταν κυρίως με την αξιοποίηση της τεχνολογίας στη βελτίωση των παγκοσμίων συστημάτων πληρωμών. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν επιπλέον την ευκαιρία να δουν πρακτικά παραδείγματα σχετικά από υπηρεσίες που λειτουργούν και έχουν ξεκινήσει να μεταμορφώνουν την εικόνα του τομέα.

Στο βήμα του Payments 360 Conference 2019 φιλοξενήθηκαν, εκτός των Ελλήνων και διεθνούς φήμης ομιλητές όπως ο Alex Exarchos, Principal Market Infrastructure Expert της ΕΚΤ, ο οποίος παρουσίασε μια αναλυτική εικόνα του προγράμματος TARGET και της πλατφόρμας TIPS άμεσων πληρωμών της ΕΚΤ και ο Σάββας Μαυρίδης, ο οποίος ανέλυσε τα στοιχεία της επικής μάχης που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στον τομέα των πληρωμών μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νεοεισερχομένων επιχειρήσεων από τον τομέα της τεχνολογίας.

Στο πρώτο από τα δύο πάνελ, οι συμμετέχοντες από διαφορετικούς επιχειρηματικούς τομείς, είχαν τη δυνατότητα να μοιραστούν με το κοινό πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας στον τομέα των πληρωμών, ενώ στο δεύτερο πάνελ εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους, σχετικά με το disruption που προκαλεί η τεχνολογία στην αγορά τους και πως ο εξειδικευμένος τομέας των πληρωμών δείχνει το δρόμο για τις στρατηγικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν τα ερχόμενα χρόνια, προκειμένου να δημιουργηθούν οι νέες ισορροπίες.

Μεγάλοι Χορηγοί του συνεδρίου ήταν η EDPS και η NETinfoPAY. Χορηγοί οι εταιρείες fiserv και SIA. Και υποστηρικτές οι εταιρείες cardlink, EveryPay, FILLIT, MyBank και Mellon Technologies. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και είχε την τιμητική υποστήριξη του Hellenic Blockchain Hub. Τέλος, τη διερμηνεία ανέλαβε η εταιρεία Podium, ενώ η αλληλεπίδραση με το κοινό έγινε με την εφαρμογή Conferience.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες στο www.payments360.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ