ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα trends της διακόσμησης με τα οποία θα ξεπεράσεις το «τζετ λαγκ» των καλοκαιρινών διακοπών

Τα trends της διακόσμησης με τα οποία θα ξεπεράσεις το «τζετ λαγκ» των καλοκαιρινών διακοπών

Η κινητήριος δύναμη για τις περισσότερες αλλαγές στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η έμφυτη ανάγκη για ανανέωση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, που αναδεικνύονται συνεχώς νέες τάσεις και διάφορα στυλ, τα οποία βελτιώνουν την αισθητική και τη διάθεσή μας. Το καλοκαίρι, μάλιστα, είναι η περίοδος που η ανάγκη της ανανέωσης γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ, καθώς η επιστροφή από τις διακοπές στην «πραγματικότητα» ενός σπιτιού, που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη μετάβαση από την ολιγοήμερη άδεια στους ρυθμούς της απαιτητικής καθημερινότητας.

Ποια, είναι, όμως, εκείνα τα trends διακόσμησης και επίπλωσης που θα ικανοποιήσουν την ανθρώπινη ανάγκη για ανανέωση και θα συμβάλλουν στο να αποχωριστεί κάποιος πολύ πιο εύκολα την... ξαπλώστρα της παραλίας;

Η γωνία στο σαλόνι

Η πρώτη επαφή με την «πραγματικότητα» μετά της θερινές διακοπές γίνεται με την είσοδο στο καθιστικό του σπιτιού. Ένας αναπαυτικός γωνιακός καναπές αποτελεί μια από τις πιο πρόσφατες τάσεις εσωτερικού design στον τομέα του επίπλου, η οποία ήρθε για να μείνει, καθώς η πρακτικότητά τους και η εξοικονόμηση χώρου που προσφέρουν, είναι σημαντικά στοιχεία της διακόσμησης και της λειτουργικότητας ενός σαλονιού. Οι γωνιακοί καναπέδες αγκαλιάζουν το χώρο του καθιστικού και είναι ιδανικοί ακόμη και για δωμάτια μικρότερων διαστάσεων.

2 copy copy

Για παράδειγμα, στο σαλόνι «Tag» της εταιρείας επίπλων GAND, το οποίο αποτελείται από έναν καναπέ τριθέσιο και ένα μεγάλο σκαμπό με ενιαίο μαξιλάρι στο κάθισμα, ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει φορά στη γωνία του επίπλου, από δεξιά σε αριστερή. Έτσι, η ανανέωση της διαρρύθμισης στο καθιστικό θα είναι μονίμως «παιχνίδι», αφού χάρη στα αποσπώμενα μέρη του σαλονιού, ο χρήστης μπορεί απλά να μετακινήσει το σκαμπό εκεί που επιθυμεί και -ταυτόχρονα- να αλλάξει τη θέση στο μαξιλάρι από το ανάκλιντρο. Πρόκειται για έναν μόνο από τους δεκάδες γωνιακούς καναπέδες GAND που προσαρμόζονται με την ίδια ευκολία, ώστε να ταιριάζουν άριστα σε οποιονδήποτε χώρο καθιστικού. Αν, μάλιστα, στο χώρο του καθιστικού βρίσκεται και η τραπεζαρία, τότε η κατάλληλη επιλογή επίπλου μπορεί να διευρύνει ακόμα περισσότερο την αίσθηση ενός ευρύχωρου σαλονιού, ακόμα και στην περίπτωση που οι διαστάσεις του δωματίου μαρτυρούν το αντίθετο.

Πολυθρόνες και μικροέπιπλα

Ανεξάρτητα, από την επιλογή του καναπέ, όμως, οι σύγχρονες μινιμαλιστικές τάσεις στο χώρο της επίπλωσης ενός καθιστικού, εξυπηρετούνται και από πρωτοποριακούς διθέσιους και τριθέσιους καναπέδες, που προσφέρουν την ίδια άνεση με εκείνη των γωνιακών σαλονιών και έχουν ασύγκριτα κομψό στυλ. Κυρίαρχη τάση, μάλιστα στο interior design είναι και η ενσωμάτωση ιδιαίτερων πολυθρόνων με βελούδινο κάλυμμα ή με πινελιές μοντέρνου σχεδιασμού, που προσδίδουν αυξημένο οπτικό ενδιαφέρον, σε αποχρώσεις του μπλε, του κόκκινου, καθώς και οι μίξεις του γκρι με γαλάζιο, λευκό ή πράσινο.

3 copy

Η κατάλληλη επιλογή πολυθρόνας -με ή χωρίς μπράτσα- μπορεί να συνοδεύσει και να υποστηρίξει, τόσο ένα πολυτελές και ζεστό καθιστικό, όσο και έναν πιο εναλλακτικό χώρο σαλονιού, που συνδυάζει ξύλο, μέταλλο, προβιές, ριχτάρια και γούνινες επιφάνειες στην αισθητική του. Παράλληλα, η επιλογή πολυθρόνας μπορεί να συνδυαστεί και με πολλά άλλα μικροέπιπλα, ικανά να πλαισιώσουν τα άδεια και αδιάφορα σημεία ενός δωματίου και να τα μετατρέψουν το χώρο του καθιστικού, με μικρές, θεματικές γωνίες. Ακόμα και το τραπεζάκι της τηλεόρασης μπορεί να δώσει στο καθιστικό ξεχωριστή ταυτότητα, καθώς πρόκειται για το έπιπλο που καλείται να αναδείξει τον high-end σχεδιασμό των σύγχρονων SmartTV.

4 copy

Παστέλ, γκρι και λευκό

Νέα μεγάλη τάση και συνώνυμο της ανανέωσης αποτελούν οι παστέλ αποχρώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με το λευκό και το γκρι, χρησιμοποιούνται ως τα νέα ουδέτερα χρώματα σε ένα σπίτι. Γαλακτώδη ψυχρά χρώματα σε τοίχους και αξεσουάρ, αλλά και σε ολόκληρα τα έπιπλα, φαίνεται να έρχονται να αντικαταστήσουν την κυριαρχία των μονότονων ή σκουρόχρωμων επίπλων με έναν πιο «ζωηρό» τρόπο διακόσμησης. Αυτά τα χρώματα συμπληρώνονται με ζεστές και απαλές αποχρώσεις, όπως η τερακότα και το σοκολατί, αλλά και neutrals, όπως το μπεζ.

5 copy

Μεγάλη γκάμα σαλονιών που ανταποκρίνονται σε αυτές τις τάσεις μπορεί κάποιος να εντοπίσει στα έπιπλα GAND, τα οποία συνοδεύονται από 15ετή γραπτή εγγύηση! Ανεξαρτήτως επιλογής και χρώματος, τα σαλόνια GAND είναι κατασκευασμένα με ανθεκτικά υλικά για διάρκεια στο χρόνο και στις τάσεις που επιβάλλει η μόδα, ενώ απευθύνονται, τόσο σε καταναλωτές, που θέλουν να επενδύσουν, πραγματοποιώντας μια πιο ακριβή αγορά, όσο και σε εκείνους που αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις.

Χειροποίητα έπιπλα, φυσικά υλικά και άνεση

Σύμφωνα με τα trends που επικρατούν στη διακόσμηση του υπνοδωματίου, τα ξύλινα κρεβάτια με μεταλλικές «πινελιές» και υφασμάτινες επενδύσεις είναι μια εξαιρετική αναβάθμιση για το υπνοδωμάτιο. Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της φυσικής αίσθησης που δίνουν τα στοιχεία αυτά στην κρεβατοκάμαρα, δημιουργείται ένας υγιής χώρος, όπου ο επισκέπτης μπορεί να κοιμάται και να χαλαρώνει, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από την έντονη πληροφορία στο χώρο. Στη διαμόρφωση ενός «γήινου» περιβάλλοντος, εξυπηρετούν, τόσο οι ξύλινες λεπτομέρειες, όσο και τα υφασμάτινα πλαίσια, στα οποία τα κρεβάτια GAND ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά τους, καθώς όλα τα έπιπλα κατασκευάζονται πάντα με βάση το κάθε σπίτι ξεχωριστά.

6

Η άνεση στην κρεβατοκάμαρα, όμως, θα πρέπει να συνοδεύεται και από χώρους αποθήκευσης. Για το λόγο αυτό και στις σύγχρονες κατοικίες οι ντουλάπες αποτελούν σημείο αναφοράς σε ένα υπνοδωμάτιο. Τα έπιπλα GAND προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε συρόμενες ντουλάπες, ανοιγόμενες με ιδιαίτερες πόρτες, γυάλινες με καθρέφτη, λακαριστές και με λεπτομέρειες ίνοξ με δυνατότητα εκτύπωσης σε ψηφιακή μορφή!

7

Μάλιστα, οι έμπειροι διακοσμητές εσωτερικών χώρων της εταιρείας μπορούν να σχεδιάσουν την ιδανική εργονομική ντουλάπα, με βάση τις διαστάσεις του δωματίου και τις ανάγκες του χρήστη. Ακόμα και στην περίπτωση, όμως, που το υπνοδωμάτιο δεν διαθέτει τους χώρους για μία ευρύχωρη ντουλάπα-βεστιάριο, τη λύση έρχονται να δώσουν, είτε τα μοντέρνα ξύλινα κρεβάτια, με αποθηκευτικό χώρο, είτε οι εργονομικές συρταριέρες σε σχέδιο, υλικό, χρώμα και διαστάσεις, που ταιριάζουν στις ανάγκες και στο γούστο κάθε καταναλωτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ